شناسهٔ خبر: 71422759 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

سایه شوم مطالبات امنیتی بر اقتصادهای اروپایی

تهران-ایرنا- روی کار آمدن دونالد ترامپ در آمریکا موجب پریشانی اکثر کشورهای اروپایی شده است و به نظر می‌رسد آنها به این نتیجه رسیده‌اند باید بودجه‌های نظامی خود را افزایش دهند که همین امر سایه ناامنی بر اقتصادهای این منطقه را ملموس‌تر کرده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از رویترز، سوالی که در بیشتر کشورهای اروپایی طرح شده این است آیا نابسامانی‌های ایجاد شده در دومین دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ در کاخ سفید به این معنی است که آنها کاری در این زمینه انجام خواهند داد؟

کمتر از یک ماه پس از ادای سوگند دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور جدید آمریکا گذشته است ولی همه کشورهای اروپایی هزینه‌های بسیاری در این یک ماه متحمل شده‌اند. آمریکایی‌ها اعتقاد دارند که اروپا در سال‌های گذشته از اقتصاد آمریکا برای پیشرفت خود استفاده کرده است و باید بعد از این هزینه‌های اضافی آن را پرداخت کنند. «پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا طی سخنانی گفت که ترامپ به کسی اجازه نخواهد داد «عمو سام» را به «عمو مکنده» تبدیل کند.

اما اگر اروپا اکنون باید هزینه دفاع خود را به دوش بکشد و این درست زمانی است که اروپایی‌ها در جبهه شرقی خود با قدرتی به نام روسیه در حال جنگ هستند و به نظر می‌رسد از این پس باید هزینه‌های اجتماعی و رفاهی خود را برای افزایش بودجه‌های نظامی خرج کنند.

«ژان نوئل بارو» وزیر امور خارجه فرانسه روز شنبه در کنفرانس امنیتی مونیخ گفت: «ما باید با روزهای سختی روبرو شویم و حتی برای امنیت خود فداکاری‌هایی انجام دهیم که پیش از این انتظارش را نداشتیم.»

بوریس پیستوریوس وزیر دفاع آلمان در نشست مونیخ گفت که اعتقاد دارد در صورت افزایش هزینه‌های نظامی جوامع اروپایی به چند دسته تقسیم خواهند شد که در این میان تنها احزاب افراطی سود خواهند برد.

گردهمایی مونیخ نشان داد که رهبران اروپایی به نظر می‌رسد به این نتیجه رسیده‌اند که باید خودشان را از آمریکا دور کنند و برای امنیت خود گام بردارند.

«مته فردریکسن»، نخست وزیر دانمارک گفت: «مهم ترین وظیفه ما به عنوان رهبران سیاسی، حفاظت از مردممان است.» وی گفت که کشورهای اروپایی باید بودجه نظامی خود را افزایش دهند و در واقع ۲ درصد فعلی کافی نیست.

اروپا از کجا می‌تواند این بودجه‌های اضافی را تامین کند؟ قرارداد اجتماعی پس از جنگ جهانی دوم در کشورهای اروپایی بر این ایده بنا شده بود که مردم ساکن قاره سبز مالیات‌های بالایی بپردازند تا در ازای آن شبکه‌های ایمنی مستحکم، بهداشت و مستمری دریافت کنند. به آن پیمان‌های کار را اضافه کنید که منجر به هفته‌های کاری کوتاه‌تر و تعطیلات طولانی‌تر شد.

بسیاری از رای دهندگان در حال حاضر احساس می‌کنند که دولت‌هایشان از این توافق سرپیچی کرده و در جستجوی افزایش بودجه‌های نظامی از طریق برداشت از صندوق‌های رفاه اجتماعی هستند.