شناسهٔ خبر: 71473769 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

کاهش رشد امید به زندگی در اروپا

رشد «امید به زندگی» در کشور‌های اروپایی، به جز نروژ، رو به کاهش است و بیشترین کاهش در انگلیس روی می‌دهد.

صاحب‌خبر -

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن، امید به زندگی (Expectancy Life) یک شاخص آماری است که نشان می‌دهد افراد یک جامعه به‌طور میانگین چقدر عمر می‌کنند، یا به عبارت دیگر، انتظار می‌رود چقدر عمر کنند. هرچه سطح بهداشت و درمان در جامعه‌ای افزایش یابد، متوسط طول عمر افزایش خواهد یافت.

براساس گزارش پژوهشی که در نشریه علمی "بهداشت عمومی لنست" (Lancet Public Health) منتشر شد امید به زندگی در کشور‌های اروپایی، درسال‌های ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۱ میلادی، ۰.۲۳ سال رشد داشت، اما در سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۹ میلادی، این میزان فقط ۰.۱۵ سال رشد کرد. براساس این گزارش، به جز در کشور نروژ، در ۲۰ کشوری که در این مطالعه بررسی شدند، رشد "امید به زندگی، کم شده است.

روزنامه گاردین نوشت کارشناسان می‌گویند ترکیبی از تغذیه ضعیف، کاهش فعالیت‌های جسمانی و افزایش چاقی، از علل کم شدن رشد "امید به زندگی" به شمار می‌روند.

به نوشته این روزنامه، بیش‌ترین کاهش در رشد "امید به زندگی" در انگلیس روی داده که از ۰.۲۵ سال در فاصله ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۱ میلادی، به ۰.۰۷ سال در فاصله ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۹ کاهش یافته است. گاردین نوشت دانشگاه ایست انگلیا (East Anglia) در انگلیس، رشد "امید به زندگی" را در ۲۰ کشور اروپایی، در سال‌های ۱۹۹۰ تا ۲۰۲۱ بررسی کرده است که نتیجه آن اکنون منتشر شده است.

برخی کارشناسان نارسایی‌ها و ضعف نظام بهداشت و درمان انگلیس را از دیگر عوامل موثر در کاهش رشد امید به زندگی در انگلیس می‌دانند.

بر اساس آخرین گزارش سازمان ملی بهداشت و درمان انگلیس هم اکنون حدود هفت و نیم میلیون بیمار از جمله بیماران سرطانی در صف انتظار درمان در بیمارستان‌های دولتی این کشورند.