فرشید رحمانی امروز، ۲۹ بهمن اظهار کرد: اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گنبدکاووس در قالب عملیات اصلاح و احیای مراتع و پروژههای مقابله با بیابان تولید نهالهای مرتعی را انجام داده است.
وی ادامه داد: گونههای مختلف آتریپلکس در ایستگاه تولید نهال چپرقویمه که بزرگترین ایستگاه تولید بذر و نهال مرتعی استان میباشد تولید شده است.
رحمانی تصریح کرد: این نهالها در سطح ۱۴۴۰ هکتار کشت شده و با برگزاری کلاسهای آموزشی و ترویجی در روستاها و مساجد و جلب مشارکت دامداران و مجریان طرحهای مرتعداری ۶۳۰ هکتار از ۱۴۴۰ هکتار را مردم بهصورت مشارکتی بوتهکاری شده است.
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری گنبدکاووس گفت: اقدام پروژههای مشارکتی از نظر هزینه باعث حدود ۱۲۰ میلیارد ریال صرفهجویی در بیتالمال شده است.
رحمانی گفت: در بحث مدیریت روانآب با ایجاد هلالیهای آبگیر به مساحت ۵۰۰ هکتار و ذخیره نزولات بهصورت کنتور فارو نیز اقدامات خوبی انجام که منجر به اصلاح و احیای مراتع شهرستان شده است.
وی اقدامات آبخیزداری را در جلوگیری از فرسایش خاک، کمک به مدیریت سیلاب و کاهش اثرات تخریبی و تامین آب شرب دامداران و کشاورزان بسیار مهم دانست و اظهار کرد: گنبدکاووس ۴۸ بندسار و بند خاکی دارد که در سال ۱۴۰۲ دو بند خاکی احداث و ۱ مورد ترمیم داشتیم در کل بندهای خاکی احداثی شهرستان در بارندگیهای امسال باعث ذخیره ۴.۵ میلیون مترمکعب آب در آنها شده و خوشحالی کشاورزان و دامداران منطقه را در پی داشته است.
به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیز داری گلستان، رحمانی افزود: در بخش زراعت چوب و فضای سبز اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گنبدکاووس در راستای طرح ملی کاشت یک میلیارد نهال اقدام به توزیع ۱۸۱ هزار نهال از گونههای اکالیپتوس، سنجد تلخ، سرو، داغداغان اقاقیا، ارغوان و ... بهصورت رایگان در بین متقاضیان کرده که باعث توسعه فضای سبز شهرستان و روستاها و ایجاد اشتغال و درآمد در بخش زراعت چوب برای کشاورزان شده است.
انتهای پیام