شناسهٔ خبر: 71413259 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان عنوان کرد

برخورد با ۵۰ مورد تخلف در بازار برنج گیلان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، از انجام ۴۲۰ فقره بازرسی بازار برنج خبر داد و خاطرنشان کرد: حدود ۵۰ مورد تخلف در بخش عدم ثبت در سامانه و گرانفروشی شناسایی شده است.

صاحب‌خبر -

صالح محمدی در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه گیلان به دلیل دارا بودن شالیزارهای گسترده رتبه اول کشور را دارد، اظهار کرد: محصول با ارزش و استراتژیک برنج، زراعت اول گیلان است.

وی با اشاره به ناترازی بازار برنج طی دو سال گذشته، افزود: به دلیل خشکسالی و کاهش تولید برنج با واردات بی رویه برنج مواجه شدیم که نگرانی کشاورزان و مسئولان را در پی داشت لذا با پیگیری های جدی و مستمر استان در سطوح ملی، شاهد بهتر شدن بازار برنج در سال جاری بودیم و رضایت نسبی در کشاورزان ایجاد شده بود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه با استفاده از تکنولوژی های روز سطح زیر کشت را محاسبه کردیم، گفت: حدود ۷۵۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور زیر نشاء برنج رفت و شاهد تولید ۲.۶ میلیون تنی بودیم که نویدبخش سال خوبی بود؛ البته واردکنندگان برنج همچنان به دنبال مجوز واردات بودند، اما با حمایت های وزیر جهاد کشاورزی از مرداد تا آبان، قانون ممنوعیت واردات با هدف حمایت از تولید اجرایی شد.

محمدی به ناامیدی واردکنندگان و تلاش آنان برای بر هم زدن ثبات بازار برنج اشاره و عنوان کرد: افراد مشخص از چند ماه قبل اقدام به جمع آوری برنج کشاورزان به ویژه در استان گیلان کردند؛ این در حالی است که برنج خریداری شده از شالیکار با قیمت ۸۵، ۹۰، ۹۵ و به ندرت ۱۰۰ تومان بوده و اکنون شاهد ایجاد حباب در بازار و افزایش قیمت برنج هستیم.

وی تاکید دولت و وزارت جهاد کشاورزی را بر واردات متناسب با کسری تولید دانست و متذکر شد: رصد بازار با هدف حمایت از تولید و مصرف کننده را تکلیف خود می دانیم، زیرا حمایت از مصرف کننده از مسیر تولید می گذرد و اگر از تولید حمایت کنیم، مصرف کننده نیز مورد حمایت قرار می گیرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به کند شدن روند عرضه برنج استان های شمالی به بازار مصرف به ویژه پایتخت، ادامه داد: طرح نظارتی را با هدف شفاف سازی بازار و جلوگیری از سودجویی واسطه گرانی که به تولید آسیب می زنند آغاز کردیم. در این راستا کلیه شالیکوبی های دارای مجوز تبدیل شلتوک به برنج موظفند که موجودی برنج خود را به بازار عرضه کنند.

وی با بیان اینکه آرامش بازار آرامش مردم را به همراه دارد، گفت: با همکاری صمت و بسیج اصناف و اتاق اصناف و تعزیرات حکومتی، طرح نظارت بر شالیکوبی ها و انبارها را به صورت شبانه روزی دنبال می کنیم تا کلیه موجودی برنج وارد بازار شود؛ همچنین شالیکوبی ها و انبارها براساس قوانین تجارت موظف به ثبت کالا در سامانه جامع انبارها هستند.

محمدی عدم ثبت کالا در سامانه جامع انبارها را به مثابه تخلف از قوانین تجارت دانست و تاکید کرد: تبدیل شالی به برنج در شالیکوبی‌ها نیز باید ثبت شود، زیرا مبنای برنامه ریزی بازار است؛ همچنین با هرگونه فاکتورسازی خرید و فروش کالا برخورد می‌کنیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به تلاش افراد سودجو برای تشنه کردن بازار و شایعه کمبود برنج در کشور، ادامه داد: نه تنها برنج داریم، بلکه ذخایر استراتژیک نیز تامین شده و در صورت هرگونه کمبود، واردات متناسب با کسری انجام خواهد شد.

وی از کشاورزان خواست هرگونه دپوی برنج و شلتوک در انبارها را به شماره ۱۲۴ اطلاع دهند و تاکید کرد: هدف حاکمیت حمایت از تولید است و کشاورزان باید با امید پا به عرصه کشت و کار بگذارند.

محمدی با اشاره به آغاز طرح نظارتی از هفته گذشته، از انجام ۴۲۰ فقره بازرسی خبر داد و خاطرنشان کرد: حدود ۵۰ مورد تخلف در بخش عدم ثبت در سامانه و گرانفروشی شناسایی و به اداره کل تعزیرات حکومتی استان ارجاع داده شد.

وی در ادامه از نظارت بر بازار ماه رمضان و عید نوروز خبر داد و تاکید کرد: تامین کالاهای اساسی همچون برنج، روغن، شکر، مرغ، گوشت و خرما انجام شده و ذخایر گندم و آرد استان نیز مناسب است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به اجرای شخم اولیه در بالغ بر ۶۰ هزار هکتار از شالیزارهای استان، بیان کرد: استفاده از آب باران هم از نظر اقتصادی و هم از نظر زیست محیطی اهمیت دارد لذا شخم اولیه موجب کاهش اتکا به سد سفیدرود شده و مبارزه با آفات را به دنبال دارد؛ بقایای گیاهان باقی مانده از کشت اول و دوم نیز موجب حاصلخیزی خاک می شود.

وی با بیان اینکه بارش های فصل زمستان ضمن تقویت سفره های زیرزمینی و ذخیره در آب بندان ها، به اکوسیستم دریای خزر نیز کمک می کند، متذکر شد: ۷۵ درصد فعالیت های کشاورزی گیلان در سال زراعی گذشته در راستای تقویم زراعی بود؛ تقویم زراعی جدید نیز تا فروردین تهیه و ابلاغ می شود.

انتهای پیام