شناسهٔ خبر: 71411911 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مدیرعامل سازمان منطقه ویژه پارس:

توسعه میدان گازی پارس شمالی بزودی آغاز می‌شود

بوشهر- ایرنا- مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس گفت: شرکت ملی نفت هم اکنون توسعه میدان‌های گلشن، فردوس، فرزاد و پارس شمالی ( پارس ۳) را در برنامه دارد که فعالیت پارس سه بزودی آغاز خواهد شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، سخاوت اسدی روز دوشنبه در نشست انتخابات پنجمین دوره شورای هماهنگی مدیران روابط عمومی صنعت نفت منطقه ۳ که به میزبانی سازمان منطقه ویژه انرژی پارس برگزار شد، اظهاکرد : در سال جاری بالاترین رکورد تولید گاز در طول تاریخ پارس جنوبی به میزان ۷۱۶ میلیون متر مکعب صورت گرفت، طوریکه بیشتر از شریک و رقیبمان، کشور قطر، برداشت کردیم.

مدیرعامل سازمان منطقه ویژه پارس با بیان این که بطور تقریبی بیش از ۷۳ تا ۷۴ درصد گاز کشور در میادین پارس جنوبی تولید می شود، ادامه داد: در زمان حاضر زندگی مردم به گاز پارس جنوبی وابسته شده که هم می تواند فرصت باشد و هم تهدید.

اسدی بیان کرد: با این وضعیت اگر در تولید گاز از پارس جنوبی مشکلی پیش آید یا روزی تولید کمتر از میزان فعلی باشد برای کشور مشکل ساز خواهد شد زیرا در زمان حاضر بزرگترین تهدید وضعیت فشار این میدان گازی است.

مدیرعامل سازمان منطقه ویژه پارس با اشاه به اینکه هم اکنون با حداکثر تولید پیش می رویم، گفت: با این روند میدان پارس جنوبی دچار افت فشار می شود و از سال های آینده هر سال به اندازه یک فاز کاهش تولید خواهیم داشت که با اقدام مسئولان بویژه وزیر نفت و مدیران ارشد شرکت ملی نفت که اولویت اول آنان بحث فشارافزایی است بزودی قرارداد اجرایی آن منعقد خواهد شد.

اسدی افزود: باید مدیریت مصرف را جدی بگیریم و برای درک بهتر مردم از تلاش ها و زحمات در روند تولید گاز فعالیت های فرهنگی و فرهنگ سازی در اولویت قرار گیرد.

وی با یادآوری اهمیت صرفه جویی و مصرف بهینه گاز گفت: با این روند مصرف بی رویه اگر چندین میدان گازی مانند پارس جنوبی هم داشته باشیم کم آورده و دچار مشکل خواهیم شد.

مدیرعامل سازمان منطقه ویژه انژری پارس اظهارکرد: این منطقه با وسعت نزدیک به ۵۴ هزار هکتار، بزرگترین منطقه ویژه انرژی کشور برای بهره برداری از بزرگترین میدان گازی دنیا ایجاد شده است

اسدی ادامه داد: تاکنون شرکت ملی نفت در بخش بالادست برای توسعه ۲۴ فاز پارس جنوبی بیش از ۹۰ میلیارد دلار در پارس جنوبی سرمایه گذاری کرده است و با نصب ۳۹ سکو در داخل دریا و ۱۳ پالایشگاه در خشکی هم اکنون همکاران ما به صورت عملیاتی و شبانه روز در حال تولید هستند.

وی یادآورشد: از این تعداد پالایشگاه، هشت پالایشگاه در منطقه پارس یک ( پارس جنوبی) در عسلویه و پنج پالایشگاه نیز در منطقه کنگان ( پارس ۲) قرار دارند که فاز ۱۴ یا پالایشگاه سیزدهم آخرین پالایشگاهی است که دو سال قبل افتتاح شد و واحدهای آن نیز یکی پس از دیگری به بهره براری می رسند.

مدیرعامل سازمان منطقه ویژه انژری پارس از تولید روزانه ۷۰۰ هزار بشکه میعانات گازی در منطقه ویژه پارس خبر داد و گفت: از این میزان تولید به طور روزانه حدود ۴۵۰ هزار بشکه برای پالایشگاه ستاره خلیج فارس ارسال می شود که حدود ۴۰ تا ۴۵ درصد تولید بنزین کشور و بخشی از گازوییل را در اختیار دارد.

اسدی با بیان این که حدود ۴۸ درصد ظرفیت تولید پتروشیمی کشور در منطقه ویژه پارس است، افزود: هم اکنون ۲۷ طرح پتروشیمی در بخش های عسلویه و کنگان با سرمایه گذاری ۳۴ میلیارد دلار در دست ساخت است که اگر به بهره برداری برسند ظرفیت تولید پتروشیمی ها دو برابر خواهد رسید.

مدیرعامل سازمان منطقه ویژه پارس با استراتژیک دانستن این منطقه برای کشور گفت: سال گذشته مجموع درآمد ارزی صادرات کل مناطق آزاد و ویژه کشور حدود ۱۸ میلیارد دلار بوده که از این میزان ۱۲ و سه دهم میلیارد دلار مربوط به منطقه ویژه پارس است.

اسدی با بیان این که میدان های گلشن، فردوس، فرزاد و پارس شمالی نیز در دست توسعه شرکت ملی نفت قرار دارند، گفت: به زودی فعالیت پارس سه با عنوان پارس شمالی نیز خواهد شد.

میدان گازی پارس شمالی یکی از بزرگ‌ترین میدان‌های مستقل گازی کشور است که در ۱۲۰ کیلومتری جنوب شرقی بندر بوشهر و در فاصله ۱۰ تا ۱۵ کیلومتری از ساحل و در عمق چهار هزار متری قرار دارد.

مساحت این میدان که در سال ۱۳۴۶ کشف شده، حدود ۵۰۰ کیلومتر مربع است.

میزان ذخیره گاز این میدان ۱۶۶۸ میلیارد مترمکعب و حجم گاز قابل تولید آن یکهزار ۳۳۷ میلیارد مترمکعب برآورد شده است.

بر اساس آخرین مطالعات انجام‌شده بر روی مخزن پارس شمالی، در صورت توسعه، تولید گاز در این میدان معادل چهار فاز استاندارد و به میزان چهار میلیارد فوت‌مکعب در روز میسر خواهد بود، در این راستا تولید تا ۲۰ میلیون تن LNG در سال از این میدان پیش‌بینی می‌شود.

با توجه به نیاز روزافزون مصرف گاز طبیعی در کشور در بخش‌های مختلف صنعتی و خانگی و موقعیت خاص ایران در منطقه خاورمیانه و نیاز شدید همسایگان کشور به گاز طبیعی و اهمیت صادرات گاز به این کشورها، تسریع در اجرایی کردن طرح توسعه میدان گازی پارس شمالی در دستور کار شرکت نفت و گاز پارس قرار گرفته است.