شناسهٔ خبر: 71411700 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

موردی از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در گرمسار مشاهده نشد/ ضرورت اقدام‌های پیشگیرانه

سمنان - ایرنا - رییس دامپزشکی گرمسار با بیان اینکه آنفلوآنزای فوق حاد طیور بیماری مشترک بین انسان و پرندگان است که در صورت شیوع در جمعیت دامی و انسانی تبعات زیادی دارد، گفت: موردی از این بیماری تا کنون در این شهرستان گزارش نشد.

صاحب‌خبر -

سید مهدی خاتمی روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه عامل بیماری آنفلوآنزا فوق حاد طیور نوعی ویروس است که در صورت شیوع و همه‌گیری در جوامع انسانی، موجب قرنطینه و عوارض بسیار شدیدتری نسبت به کرونا می‌شود، افزود: تا کنون موردی از این بیماری در گرمسار مشاهده نشده است.

به گزارش ایرنا، آنفلوآنزای فوق حاد طیور یک بیماری ویروسی پرندگان است که ویروس‌های آنفلوانزا دارای سه نوع تیپ A، B، C است و در طیور فقط تیپ A می‌تواند ایجاد بیماری کند که این تیپ علاوه بر طیور، سایر حیوانات از جمله اسب و همچنین انسان را درگیر می‌کند.

همه ساله با سرد شدن هوا و آغاز فصل سرما، موضوع شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در کانون‌های تجمع پرندگان و مرغداری‌ها به عنوان یکی از مسائل جدی مورد توجه قرار می‌گیرد تا با اجرای طرح‌های پیشگیرانه از بروز خسارت‌های زیاد به پرورش دهندگان و مخاطراتی که برای انسان دارد، جلوگیری شود.

رییس دامپزشکی گرمسار با بیان اینکه بیماری ناشی آنفلوآنزا از آن بسیار شدیدتر و دردناک تر است، ابراز کرد: در صورت بروز بیماری در طیور صنعتی و یا بومی منطقه باعث خسارت‌های اقتصادی سنگینی به صنعت طیور و صنایع وابسته به آن می‌شود.

وی تهدید امنیت غذایی جامعه و کشور را از نتایج شیوع آنفلوآنزا فوق حاد پرندگان دانست و تاکید کرد: طیورهای درگیر با این بیماری جهت کنترل بیماری و پیشگیری از شیوع و انتقال به سایر نقاط باید معدوم شوند و منطقه مبتلا باید در قرنطینه بهداشتی قرار گیرد.

رییس دامپزشکی گرمسار بیان کرد: در حال حاضر هیچ واکسنی علیه آنفلوآنزا فوق حاد پرندگان برای انسان ساخته نشده است، اما واکسن برای پرندگان صنعتی موجود و قابل مصرف است.

وی یادآور شد: گزارش مثبت بیماری در یک منطقه موجب محدودیت فعالیت پرورشی و نقل انتقال طیور و نهاده مرتبط می‌شود و در نهایت انتقال پرنده از آن منطقه نیز متوقف می‌شود.

اقدامات دامپزشکی گرمسار برای مقابله با آنفلوآنزای طیور

خاتمی با اشاره به اقدامات دامپزشکی گرمسار در زمینه کنترل پیشگیری بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان گفت: پایش مراقبت مزارع پرورش طیور صنعتی فعال در شهرستان شامل مرغ گوشتی، مرغ تخمگذار، پولت تخمگذار، مرغ مادر گوشتی، پرورش بوقلمون و شترمرغ انجام شده است.

وی با بیان اینکه این برنامه به صورت رصد روزانه و مستمر گزارش فعالیت و وضعیت بهداشتی مزارع به همراه راستی آزماییِ گزارش‌های بیماری، دریافت گزارش تلفنی وضعیت فعالیت مزارع صنعتی از دامپزشکان ناظر طرف قرارداد و ارتباط با مدیران این واحدها در دستور کار است.

رییس دامپزشکی گرمسار اجرای طرح های پایش سرمی به‌صورت اتفاقی از واحدهای در حال پرورش، پایش مراقبت طیور بومی روستاها به‌واسطه بازدیدهای موردی و یا بررسی گزارش هر نوع تلفات غیرعادی در طیور بومی، از دیگر اقدامات این نهاد برای مقابله با شیوع بیماری است.

موردی از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در گرمسار مشاهده نشد/ ضرورت اقدام‌های پیشگیرانه

انجام آزمایش خون روی یک‌هزار پرنده

‌وی از اجرای طرح پایش سرمی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در طیور بومی خبر داد و گفت: دریافت نمونه خون از یک‌هزار قطعه پرنده بومی از ۱۰ روستا و انجام آزمایش خون، از دیگر اقدامات در این حوزه است.

وی با اشاره به تزریق حداقل ۲ نوبت واکسیناسیون علیه آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در مراکز پرورشی این شهرستان بیان کرد: نمونه‌گیری از مزارع صنعتی واکسینه‌شده و سنجش سرمی گله‌های واکسینه‌شده به منظور بررسی سطح ایمنی واحدهای در حال پرورش است.

رییس دامپزشکی گرمسار عنوان کرد: بازدید مشترک از زیستگاه حیات وحش و پایش مراقبت رودخانه حبله‌رود و آبگیرهای فعال در حوزه شهرستان به منظور بررسی احتمال وجود تلفات و بیماری در پرندگان وحشی مهاجر آبزی و کنار آبزی با همکاری اداره حفاظت محیط زیست و برگزاری کلاس آموزشی با موضوع بیماری مشترک با تاکید بر آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان و بیماری های تنفسی طیور برای مرغداران، روستاییان و مدارس به تعداد ۳۰۰ نفرساعت، از دیگر اقدام‌های دامپزشکی گرمسار برای آموزش و مقابله با بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان است.

به گزارش ایرنا، شهرستان گرمسار دارای پنج داروخانه، سه درمانگاه و یک واحد آزمایشگاه دامپزشکی فعال است.