به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر شاهین آخوندزاده در نشست خبری امروز گفت:یک پنجم دانشجویان کشور در دانشگاههای علوم پزشکی تحصیل میکنند، اما ۳۷ درصد پژوهشهای علمی کشور در دانشگاههای علوم پزشکی است.
آخوندزاده اظهار کرد: بیشتر ۲۲ هزار عضو هیئت علمی دانشگاههای علوم پزشکی بالینی هستند که وظیفه اصلی آنها درمان بیماران است و در کنار آن آموزش و پژوهش است.
وی ادامه داد: بیشترین چرخش مالی در شرکتهای دانش بنیان داروسازی کشور است و صادرات دارویی جمهوری اسلامی ایران به کشورهای منطقه استراتژیک است.
معاون تحقیقات وزارت بهداشت گفت: ۵۲۰ پژوهشگر ۱ درصد علمی جهان را داریم؛ که تا ۸۰ درصد با پژوهشگران ۲ درصد همپوشانی دارد.
وی افزود: بر اساس شاخصهای استاندارد تفاوتهای هیئت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی کشور کم است.
آخوندزاده گفت:امسال سی امین جشنواره رازی کشوری برگزار میشود.
وی تصریح کرد: باید برای پژوهش کشور برنامه مشخص داشته باشیم، اما در برنامه توسعه هفتم منابع مالی اهداف پژوهشی مشخص نشده است.
وی افزود: در کشورهای اطراف یک درصد تولید ناخالص ملی را برای پژوهش اختصاص دادهاند، اما این رقم در کشور ما نیم درصد است که متاسفانه ما را از رقابت عقب میاندازد.
دکتر آخوندزاده گفت: نیروی انسانی و توانمندی آن کشور ما را در زمینه پژوهش موفق میکند.
وی اضافه کرد: برای تهیه تجهیزات، دریافت ویزا برای پژوهشگران و حتی پرداخت حق عضویت انجمنها و مجلات با مشکل مواجهیم.
وی افزود: باید یک صنعت خصوصی پویا داشته باشیم تا با استفاده از تولیدات علمی، دانشگاههای علوم پزشکیدر شرکتهای دانش بنیان با سرمایهگذاری منسجم به اکتشافات دارویی و علمی دست یابند.
دکتر آخوندزاده گفت: ثبات و آرامش در محیطهای دانشگاهی و تکریم استادان دانشگاه حداقل نیاز پژوهشگران برای دستیابی به آخرین دستاوردهای علمی است.
وی اضافه کرد: جشنواره رازی برای تکریم پژوهشگران برگزار میشود.
وی گفت: از سال ۸۴ تاکنون تنها دو بار ریاست جمهوری در جشنواره رازی شرکت کرده و امسال نیز این جشنواره با حضور رئیس جمهور برگزار میشود.
وی ابراز امیدواری کرد با تکریم پژوهشگران رتبههای برتر منطقه را از نظر علمی مجدداً کسب کنیم.