به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در سنندج، یادگار کریمی در جمع اصحاب رسانه استان در فضای مجازی اظهار کرد: مجموعه آثار ماموستا هژار شامل مجموعه جامع ۱۰ جلدی آثار عبدالرحمن شرفکندی است که نخستین بار در خلال مراسم رونمایی از جایزه قلم هژار در ۲۴ آذر ۱۴۰۳ رونمایی شد.
وی با اشاره به برگزاری جایزه «قلم ههژار» توسط پژوهشکده کردستان شناسی دانشگاه کردستان در فروردین ماه ۱۴۰۴ عنوان کرد: این مجموعه جامع ۱۰ جلدی، با استقبال گستردهای مواجه شده و نقش بیبدیل ماموستا هژار در عرصه ادبیات کُردی و گستره ایران فرهنگی را یکبار دیگر در کانون توجه قرار داده است.
رئیس پژوهشکده کردستان شناسی دانشگاه کردستان افزود: دانشگاه کردستان، بهعنوان دارنده حقوق چاپ آثار ماموستا هژار، مسئولیت انتشار این آثار را در قالب یک مجموعه فاخر بهمنظور حفظ و دسترسی به میراث ادبی ارزشمند ایشان بر عهده گرفته است.
کریمی ادامه داد: این اقدام، تأثیر عمیق ماموستا هژار بر فرهنگ و ادبیات کُردی را به پژوهشگران و علاقهمندان به ادبیات و عموم مردم یادآوری کرده و چاپ و انتشار این مجموعه، ضمن معرفی گستردهتر غنای ادبیات کُردی به جامعه؛ زمینه را برای شناخت بیشتر این میراث فراهم کرده است.
وی با اشاره به دیگر اقدامات سایر دستگاههای فرهنگی در معرفی این مجموعه ادبی گفت: خوشبختانه، پس از انتشار این مجموعه آثار توسط دانشگاه کردستان، نهادها و سازمانهای دیگر نیز اقدام به برگزاری مراسمهایی برای پاسداشت زندگی و آثار ماموستا هژار کردهاند.
رئیس پژوهشکده کردستان شناسی دانشگاه کردستان اضافه کرد: اخیراً، «بنیاد روانگه» مراسمی را در شهر اربیل بهمنظور بازنمایی و معرفی مجموعه آثار انتشاریافته و همچنین بزرگداشت دستاوردهای ماموستا هژار ترتیب داد.
وی افزود: این مراسم نشاندهنده افزایش توجه به نقش و خدمات ماموستا هژار است که با انتشار مجموعه آثار وی توسط دانشگاه کردستان شتاب بیشتری یافته است.
رئیس پژوهشکده کردستان شناسی دانشگاه کردستان با اشاره به اهمیت برگزاری جایزه قلم هژار گفت: آیین اعطای جایزه «قلم ههژار» با هدف بزرگداشت مقام و شخصیت شاعر، مترجم و نویسنده نامدار کُرد ماموستا هژار و نیز رشد و اعتلای خلاقیتها و آفرینیش نویسندگان و مترجمان در دانشگاه کردستان پیشبینی شده است.
کریمی عنوان کرد: این جایزه به دنبال ایجاد فضایی است که با ارائه آثار و دستاوردهای نویسندگان و پژوهشگران حوزه مطالعات کُردی زمینه را برای رشد و گسترش چنین آثاری در عرصههای مختلف فراهم کند و همچنین اعتلای جایگاه علمی و اجتماعی دانشگاه کردستان در حوزه مطالعات کُردی و تقویت و پیوند دانش و پژوهش در حوزه تمدن ایران و جهان اسلام از دیگر اهداف آن است.
به گزارش ایبنا؛ عبدالرحمان شرفکندی متخلص به ماموستا «ههژار» نویسنده، محقق، مترجم و شاعر نامدار کُرد در سن ۶۹ سالگی در سال ۱۳۶۹ دار فانی را وداع گفت و در قطعه هنرمندان مهاباد به خاک سپرده شد.
این نویسنده و شاعر نامدار در طول سالیانی که به کار نویسندگی و پژوهش پرداخت، آثار متعددی در زمینههای مختلف ادبی، فرهنگی و دینی خلق کرد.
∎