شناسهٔ خبر: 71388240 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ۱۹دی | لینک خبر

تأکید بر تولید و ترویج فیلم‌های قرآنی در سینما

۱۹ دی آنلاین: معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از آمادگی این معاونت برای شفاف سازی و روشنگریِ سایر دستگاه‌ها و نیز زیرمجموعه های این وزارتخانه در جهت حمایت و هدایت از نگارش فیلمنامه‌های قرآنی و تولید این آثار خبر داد.

صاحب‌خبر -
حجت‌الاسلام والمسلمین حمیدرضا ارباب سلیمانی در نشست داورانِ فیلم هایِ قرآنی با اعلام این مطلب گفت: تبیین جایگاه فیلم‌های قرآنی و ضرورت تولید آثار ملهم از مفاهیم و مضامین قرآن و عترت(ع) اجتناب‌ناپذیر است.

وی بر ادامه حرکت سینمایی و قرآنی داوران فیلم های قرآنی طی هفت سال گذشته تاکید و اظهار امیدواری کرد تا برنامه های مجمع تخصصی هنرمندان انجمن خادمان قرآن کریم نقطه عطفی برای برنامه ریزی های زیربنایی در آینده باشد.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به فرمایش معروف امام رضا علیه السلام مبنی بر اینکه "رحمت خدا بر بنده ای که امر ما را زنده کند، دانش های ما را فرا گیرد و به مردم بیاموزد. اگر مردم زیبایی های سخنان ما را می دانستند از ما پیروی می کردند" تاکید کرد: این نگاه و حرکت تخصصی قرآنی در حوزه سینما می‌تواند برای مسؤلان ذیربط فرهنگسازی کند و نگاه ایشان را به تولید و ترویج فرهنگ فیلم های قرآنی معطوف سازد.

عباس صالح مدرسه ای دبیر مجمع تخصصی هنرمندان و عضو هیأت داورانِ فیلم های قرآنی گفت: این هفتمین دوره از داوری آثار قرآنیِ جشنواره فیلم فجر است که امسال نیز استاد ارباب سلیمانی و همکارانشان در معاونت قرآن و عترت (ع) شرایط را فراهم کردند تا بدور از موانع و معضلات ِ قبلی، هیات داوری بتواند کار خود را با دقت به سرانجام برساند.

وی افزود: در تحلیل آثاری که از کلام الله بهره‌مند شده‌اند، آنچه در اولین مرحله حائز اهمیت است، پژوهش و فیلم نامه الهام گرفته از معارف و محتوای قرآنی است و سایر تخصص های فیلمسازی، بعد از فیلم نامه بررسی می شود. با پیگیری‌های فراوانی که طی سال های گذشته داشته ایم، توجه به پژوهش های تخصصی در حوزه فیلم نامه های قرآنی، به تدریج در حال نهادینه شدن است و هرسال به بلوغ رسیدنِ فیلمنامه نویسانِ قرآنی را شاهد هستیم.

صالح مدرسه‌ای با اشاره به نگاه‌های سطحیِ برخی از مدیران و مشاوران دستگاه‌ها، تولید و ساخت فیلم های قرآنی را منحصر به قصص قرآن ندانست و ترویج روح قرآنی در آثار رئالِ اجتماعی (واقع گرا) را موضوعی مبتلابه برشمرد و گفت: اغلب مردم، گونه ای از فیلم های قرآنی را می پسندند که از جنس زندگی روزمره آنها باشد و گره‌های روابط انسانی و اجتماعی را باز کند.

امیرعباس قِلیچ لو سینماگر خادم قرآن و عضو هیأت داوران نیز گفت: وقت آن است که سینمای قرآنی، صاحب یک کمپانی فیلمسازی قرآنی شود تا بتواند در عرصه بین‌الملل قوی و موثر عمل کند و این مهم، دور از دسترس نیست و با اهتمامِ دلسوزان و علاقمندان شدنی است. زیرا مخاطبان، مشتاق و تشنه اند.

وی افزود: همچنان معتقدم هنوز توجه خاص به تولید و ساخت فیلم های قرآنی در بین مسئولان و دست اندرکاران نهادهای مختلف نهادینه نشده و دست اندکاران تولیدات سینمایی در سیستم های رسمی، علاقه شایسته و بایسته ای از خود نسبت به تفکر، تولید و توزیع آثار قرآنی نشان نمی دهند.

سید مصطفی زراوندیان فیلمنامه نویس و کارشناس نشانه شناسیِ تصویری، عضو دیگر هیأت داوران با اشاره به مشکلات فیلمنامه های ساخته شده گفت: به دلیل عدم حمایت از  فیلمنامه‌نویسان و فقدان اتاق فکر برای شکل گیری فیلم‌های قرآنیِ تخصصی و اصولی، آنچه که امروز دیده می‌شود کاملا خودجوش است و ضعف‌ها به علت عدم هدایت و راهبری بروز کرده است.

مشاوره‌های فنی و تخصصی به فیلمنامه نویسان حرفه‌ای، زحمت آن‌ها را برای استخراج مفاهیم قرآنی می‌کند و نگارش فیلم نامه های قرآنی را سرعت می بخشد.

هیئت داوران فیلم‌های قرآنی چهل و سومین جشنواره فیلم فجر در نشستی با معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نتایج هفتمین دوره ارزیابی خود از آثار بخش سودایِ سیمرغ را مطرح کردند و به تبادل نظر پرداختند.


عباس صالح مدرسه‌ای؛ دانش آموخته رشته ادبیات و کارشناسی ارشد هنر، پژوهشگر و کارگردان که بیش از هشتاد فیلم بلند و کوتاه داستانی و مستند از سال ۱۳۶۷ را در کارنامه خود دارد. انتشار ۶۵ فیلمنامه سینمایی و رمان، سینماگر خادم قرآن به انتخاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به خاطر ساخت مجموعه فیلم‌های قرآنی ۱۳۸۳، فیلمساز خادم اهل‌بیت(ع) به انتخاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به خاطر ساخت مستندهای تخصصی قرآن و عترت در سال ۱۳۸۴، دبیر مجمع تخصصی هنرمندان در انجمن خادمانِ قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران از سال ۱۳۹۲، طراح و مبتکر جشنواره فیلم‌های قرآنی، تهیه‌کننده سینما و تدریس در مراکز هنری و سینمایی از دیگر سوابق اوست.

امیرعباس قِلیچ لو؛ سینماگر خادم قرآن به انتخاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تحصیل در رشته سینما در مرکز اسلامی آموزش فیلم‌سازی در سال ۱۳۷۱، پژوهش و نگارش فیلم نامه های سینمایی و بازنویسیِ تعدادی فیلم نامه قرآنی، بازیگری در آثار مشهور سینما و تلویزیون، فارغ التحصیل روانشناسی بالینی، نویسنده کتاب روانشناسیِ بازیگری، مدیریت عالی برنامه ریزی در سینما و تلویزیون، ایده پرداز و پیشنهاددهنده کمپانی فیلم‌های قرآنی، کارگردانی نمایش افتتاحیه و اختتامیه شانزدهمین جشنواره بین المللی فیلم فجر، مدیریت کارگاه های نمایش دانشگاه آزاد اسلامی تهران و ساخت فیلم مستند در پرونده کاری این هنرمند دیده می شود.

سید مصطفی زراوندیان؛ کارشناسی ارشد پژوهش هنر با گرایش نشانه شناسی تصویری، فیلمنامه نویس، دبیر جشنواره فیلم آیات در سال های ۹۴، ۹۶ و ۹۸، دبیر شورای سیاست گذاری جشنواره بین المللی استاپ موشن، دبیر جشنواره سراسری فیلمنامه نویسی و نمایشنامه نویسی استان های گیلان و گلستان، کارشناس سینما و رسانه‌ و دبیر بخش تجسم هنر پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر از جمله سوابق وی است.