شناسهٔ خبر: 71462331 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

انتشار ۸۳ اثر جامع و روشمند قرآنی توسط بنیاد پژوهش‌های اسلامی

مدیر گروه مطالعات قرآنی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، گفت: این مرکز از ابتدای تاسیس تا کنون، ۸۳ اثر قرآنی را به زیور طبع آراسته است.

صاحب‌خبر -

حجت‌الاسلام و المسلمین نوری کوهبنانی، در نشست «بررسی روشمندی تفسیر تسنیم» که صبح امروز اول اسفندماه در تالار شیخ طوسی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، برگزار شد، به معرفی فعالیت های قرآنی این مرکز پرداخت و گفت: بنیاد پژوهش های آستان قدس رضوی، به عنوان یکی از مهمترین مراکز علمی و فرهنگی جهان اسلام، همواره در راستای ترویج معارف قرآنی تلاش کرده و با بهره‌گیری از ظرفیت‌های علمی و پژوهشی، گام‌های بلندی در جهت تولید و نشر آثار قرآنی برداشته است.

وی ادامه داد: این مرکز با بررسی جوانب مختلف قرآن، از جمله نزول، جمع‌آوری، تلاوت، تفسیر، لغت، نحو و مباحث مرتبط با علوم قرآن، تلاش نموده تا ابعاد مختلف این کتاب آسمانی را برای اقشار گوناگون روشن سازد. از همین رو از زمان تأسیس تاکنون ۸۳ اثر قرآنی را به زیور طبع آراسته است که از آن میان، ۳۳ اثر تفسیری، ۲۰ اثر علوم قرآن، ۱۸ اثر معارف قرآن، ۷ اثر ادبی و ۵ اثر مربوط به حوزۀ قرائت، تجوید و حفظ قرآن است.

حجت‌الاسلام و المسلمین نوری کوهبنانی، خاطر نشان کرد: از میان این آثار، ۴۸ اثر در قالب تألیف، ۲۳ مورد ترجمه، ۱۱ مورد تصحیح، تحقیق و مراجعه و یک مورد تلخیص بوده است.

وی یکی از دستاوردهای مهم بنیاد پژوهش‌های اسلامی را تألیف و انتشار کتاب المعجم فی فقه اللغه القرآن ذکر کرد و گفت: جلد ۵۲ این اثر به تازگی چاپ و روانه بازار شده است و جلدهای ۵۳ و ۵۴ و ۵۵ مراحل کنترل نهایی خود را طی می کند و پیش‌بینی می‌شود همانند تفسیر تسنیم به ۸۰ جلد برسد.

مدیر گروه مطالعات قرآنی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، بیان کرد: این اثر ارزشمند که حاصل سال‌ها تلاش گروه مطالعات قرآنی بنیاد تحت اشراف مرحوم آیت‌الله واعظ خراسانی است، به عنوان یک مرجع جامع علمی در زمینۀ واژگان قرآنی شناخته می‌شود.

ارائۀ تعاریف دقیق و مستند از واژگان قرآنی با مراجعۀ فراگیر به کتاب‌های لغت و تفسیر، از ویژگی‌های بارز این دایره‌المعارف قرآنی است.

وی اضافه کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز با نامگذاری این اثر به عنوان «موسوعۀ بزرگ قرآنی»، بر اهمیت و ارزش آن تأکید نموده‌اند. این موسوعۀ سترگ قرآنی، حائز جوایز بسیاری شده است که از جمله آن ها می‌توان به کتاب برگزیده همایش تجلیل از خادمان قرآن کریم در حوزۀ فرهنگ مکتوب در سال ۱۳۷۹، کتاب سال ۱۳۸۰، کتاب برگزیده حوزه قم در سال ۱۳۸۰، کتاب برتر قرآنی سال ۱۳۸۴ و... و. اشاره کرد.

به گفته حجت‌الاسلام و المسلمین نوری کوهبنانی، گروه مطالعات قرآنی، علاوه بر این اثر ارزشمند، آثار متنوع دیگری نیز در حوزۀ علوم قرآنی منتشر کرده است. از جملۀ این آثار می‌توان به مجموعۀ ۱۴ جلدی النّصوص فی علوم القرآن اشاره کرد که جوایزی را نیز کسب نموده است. وی در پایان یادآور شد، مشتاقان جهت آشنایی بیشتر با آثار قرآنی بنیاد پژوهش های اسلامی به کتابنامه آثار قرآنی بنیاد که توسط دکترمهدی مصطفوی در گروه مطالعات قرآنی تهیه و تنظیم شده است مراجعه نمایند.