به گزارش خبرنگار فرهنگ دفاعپرس، نشست خبری نوزدهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر صبح امروز (شنبه) با حضور ابراهیم حیدری مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، فریبا یوسفی دبیر علمی نوزدهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر و حامد محقق معاون شعر و ادبیات داستانی خانه کتاب و ادبیات ایران در خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد.
در ابتدا، ابراهیم حیدری مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران با بیان اینکه جشنواره شعر فجر با همت و تلاش همکاران ما در مجموعه خانه کتاب در حوزه اجرا و علمی با کمک ادارات کل استانها و شاعران و اعضای هیئات علمی و اجرایی وارد روزهای پایانی میشود، اظهار داشت: شعر در فرهنگ ایرانی ما از گذشته تاکنون جایگاه ویژهای داشته و بخشی از زبان فارسی که امروز در سطح جهان مانا و مطرح است، بخاطر شعر و جایگاه شعر و بزرگان آن بوده است.
مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، از تلاشهای مدیران گذشته جشنواره و موسسه خانه کتاب قدردانی کرد و گفت: امسال در جشنواره چند تغییر داشتیم؛ اولین تغییر بخش کودک و نوجوان جشنواره بود که تفکیک و جدا شد. لذا جشنواره در بخشهای شعر کلاسیک، نو، محاوره و درباره شعر برگزار شد و بخش کلک خیال با توجه به رویکرد و سیاستهای دولت در شش استان بوشهر، سیستان و بلوچستان، یزد، گلستان و تهران و شیراز برگزار شد.
حیدری با بیان اینکه اختتامیه جشنواره روز پنجشنبه در تالار حافظ شیراز برگزار خواهد شد، ادامه داد: از آنجایی که تمام اتفاقات بزرگ فرهنگی و هنری در تهران است و ما تلاش میکنیم این رویکرد را به سمت تمرکززدایی ببریم، لذا اختتامیه جشنواره امسال در شیراز برگزار خواهد شد.
وی درباره بخش بینالملل جشنواره توضیح داد: بخش بینالملل جشنواره شعر فجر جدای از موضوع و مسئلهی اقتصاد و سیاستخارجی نیست بلکه تمام این مسائل و حوزهها بههم پیوستهاند؛ لذا محدویتهایی دراین خصوص وجود دارد اما امسال برای رونق این بخش چند چهره مطرح زبان فارسی به جشنواره دعوت شدهاند و همچنان تلاش میکنیم ضعفهای جشنواره را در این بخش برطرف کنیم.
مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران از آمادگی این مجموعه برای پرداختن به آثار ادبی و چهرههای شعر فارسی در حوزه بینالملل خبر داد و ادامه داد: ما در دوره جدید فعالیت خانه کتاب و ادبیات ایران این آمادگی را داریم تا هرکسی در زبان فارسی دارای تألیفات قابل توجه و چهرهی است، در خانه کتاب و ادبیات ایران دیده شود.
حیدری از تدارک برنامههای تخصصی حوزه زبان و ادبیات فارسی خبر داد و گفت: مجموعه برنامههای در دست تدارک است تا چهرههای زبان و ادب فارسی در سراسر کشور دیده شوند.
وی حمایت از نویسندگان و ناشران را از سیاستهای اصلی خانه کتاب و ادبیات ایران دانست و تاکید کرد: در نمایشگاه کتاب هند یکی از نویسندگان ایرانی در چند دانشگاه برنامه داشت که مورد استقبال قرار گرفت لذا معتقدیم کتابهای برگزیده جشنوارههای فجر باید مورد حمایت قرار بگیرند.
انتهای پیام/ 121
∎