جعفر قزوینیان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طی سالهای اخیر اقداماتی در نوسازی محلات بافت فرسوده استان انجام شده است و در این حوزه رشد داشته ایم اما به دلایل مختلف روند نوسازی و بازسازی این مناطق به کندی پیش می رود.
وی به آمار واحدهای مسکونی احداث شده بعد از انقلاب و تعداد شهرکهای اقماری اشاره کرد و اظهار داشت: با توجه به افزایش جمعیت، ایجاد شهرکهای اقماری نیز رشد یافته است.
قزوینیان تصریح کرد: با افزایش جمعیت، نیاز به مسکن نیز افزایش یافت و این یک امر طبیعی است، به همین خاطر طرح جامع بازنگری شده و اقدامات لازم برای تأمین زمین و مسکن صورت میگیرد.
مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان، به آخرین وضعیت نوسازی و بازسازی بافتهای فرسوده و نیز سکونتگاههای غیررسمی در استان اشاره کرد و گفت: یکی از معاونتهای وزارت راه و شهرسازی در همین زمینه فعالیت میکند.
وی اظهار داشت: مطالعات در این زمینه در استانهای مختلف از جمله زنجان صورت گرفته و با توجه به فرهنگ منطقه و وضعیت هر شهر، پیشنهادهای بومیسازی شده برای حمایت از کسانی که در بافتهای فرسوده قصد فعالیت دارند، تصویب شده است.
قزوینیان افزود: بسته تشویقی شهرسازانه ۱۹ بندی درباره سیاستهای تشویقی کالبدی متضمن نوسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری، با هدف افزایش کیفیت زندگی شهروندان ساکن در این بافتها و همچنین پیشبرد اهداف قانون جهش تولید مسکن ابلاغ شده است.
به گفته وی، طبق اعلام شرکت بازآفرینی شهری ایران تسهیلات و مشوق های ۱۹ گانه در نوسازی مسکن بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری اجرایی شده است و متقاضیان ساکن در بافت های فرسوده می توانند از این فرصت استفاده کنند.
وی اظهار داشت: تسهیل در ضوابط معماری، تسهیل در ضوابط پارکینگ، افزایش تراکم ساختمانی و همچنین ارائه کاربری مسکونی و غیرمسکونی و غیره جزء حمایت های شهرسازانه (کالبدی) شهرداری ها خواهد بود.
مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان گفت: تسهیلات و وام های کم بهره بانکی یکی دیگر از مشوق های ۱۹ گانه ارائه شده در بافت های فرسوده شهری است که متقاضیان با ورود به سایت اینترنتی https://saman.mrud.ir و درج مشخصات فردی و ملک خود واقع در بافت های فرسوده شهری از مزایای این طرح می توانند بهره مند شوند.
قزوینیان افزود: طی سال های اخیر اقداماتی در نوسازی محلات بافت فرسوده استان زنجان انجام گرفته است و به نسبت رشد داشتیم ولی قابل قبول نیست.
وی، با بیان اینکه بافت های فرسوده زیرساخت های لازم از جمله آب، برق، گاز و غیره را دارند، گفت: متاسفانه به علت مسائل حقوقی که در این بافتها وجود دارد، روند نوسازی و بازسازی به کندی پیش میرود و اگر مشوق ها زیاد شود اثر خود را بیشتر نشان می دهد و خوشبختانه در شهرهای بزرگ استان از جمله زنجان ابهر و خرمدره نقش مشوق ها را می بینیم.
مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان، یادآور شد: باید شهر را به روز و از توسعه افقی بی رویه شهرها جلوگیری کنیم.