شناسهٔ خبر: 71362724 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

در حاشیه تماشای اجرای گروه موسیقیِ هنرستان نوجوانان اصفهان

وزیر ارشاد: سند موسیقی باید به‌طور کامل اجرا شود

سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد: همه ملزم به اجرای سند موسیقی که توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده است، هستند.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو، سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد: همه ملزم به اجرای سند موسیقی که توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده است، هستند. ادارات کل در استان‌ها هم موظف هستند که این سند را به درستی و به‌طور کامل اجرا کنند.

وی گفت: از زمانی که سند ملی موسیقی تصویب و به نهادها ابلاغ شده، تلاش بر این است که مجوز کنسرت‌های صادر شده، لغو نشود و این سند مسیر خود را به درستی دنبال کند. ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در استان‌ها موظف هستند که در چارچوب سند موسیقی عمل کنند و اگر اتفاقی هم افتاده و تخلفی صورت گرفته، دوستان مطلع اطلاع بدهند و موارد پیگیری خواهد شد.

این سند مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است و همه نهادها ملزم به اجرای آن هستند.  از زمانی که سند ملی موسیقی تصویب و به نهادها ابلاغ شده، تلاش بر این است که مجوز کنسرت‌های صادر شده، لغو نشود و این سند مسیر خود را به درستی دنبال کند.  ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در استان‌ها موظف هستند که در چارچوب سند موسیقی عمل کنند و اگر اتفاقی هم افتاده و تخلفی صورت گرفته، دوستان مطلع اطلاع بدهند و موارد پیگیری خواهد شد.

صالحی در پاسخ به سوالی درمورد سرود تصریح کرد: هر حوزه‌ای جایگاه خود را دارد و شاید اگر با امر دیگری مخلوط شود یکی از این حوزه‌ها تحت‌الشعاع حوزه دیگر قرار قرار گیرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: سرود می‌تواند همچنان به عنوان حوزه جدی مورد توجه باشد اما شاید دوستان ما در جشنواره نگاهشان این بوده است که سرود می‌تواند فضای مستقل خود را داشته باشد و در جایگاه خاص خودش به آن توجه شود.

وی‌ در مورد اهمیت هنرستان‌ها نیز افزود: هنرستان‌ها فرصت خاصی در فضای آموزشی است که گاهی کمتر به آن‌ها توجه شده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه به نظر می‌رسد که همه رشته‌های هنرستانی باید مورد توجه جدی‌تری قرار گیرند، گفت: به طور خاص هر مقدار که آموختن هنر زودتر شروع شود اثرات آن در درون هنرآموز جدی‌تر، پایدارتر و اثرگذارتر است و در خودآگاه و ناخودآگاه نسلی که اینچنین پرورش می‌‌یابد تاثیراتی می‌گذارد که در سنین بالاتر اتفاق نمی‌افتد.

وی با تاکید بر اینکه برای من خیلی اهمیت دارد که هنرستان‌های ما در حوزه هنر چگونه عمل می‌کنند، افزود: وضعیت هنرستان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که با این هدف تاسیس شده‌اند تا بتوانند آینده هنر ایران را بسازند و پیش ببرند  بسیار با اهمیت است.

صالحی تصریح‌ کرد: اجرایی که اکنون مشاهده کردیم توسط عزیزانی صورت گرفت که از اصفهان آمده بودند و این ویژگی را دارند که از مقطع اول در حال آموختن هنر موسیقی هستند؛ وقتی هنرآموز به مدت ۶ سال و از سنین ده، یازده سالگی با موسیقی ارتباط برقرار می‌کند این نوید را به مخاطب می‌دهد که انشالله باید شاهد نقش آفرینی نسل متفاوتی در آینده موسیقی ایران باشیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اجرای نوجوانان اصفهانی گفت: با توجه به رویش‌های هنرستان‌های هنرهای زیبا می‌توان برای آینده موسیقی ایران انتظار اتفاقات بهتری داشت‌.

وی در پاسخ به سوالی در مورد نام‌گذاری روزهای برگزاریِ جشنواره موسیقی فجر به نام اساتید این رشته، افزود: تلاش می‌کنیم در تئاتر، سینما و موسیقی با نامگذاری روزهای برگزاری جشنواره به اسامی یکی از هنرمندان شهیر کشور، جلوه‌ای از ارتباط با پیشکسوتان بروز و ظهور یابد.

صالحی تصریح کرد: براساس چنین هدفی این روزها نامگذاری می‌شوند البته طبیعتاً نگاه هنرمندان محترم است و انشالله تلاش خواهد شد که با ارتباطات بیشتری که پدید می‌آید همدلی‌ها افزوده شوند.

رییس شورای هنر در مورد شورای هنر استان‌ها نیز گفت: شورای سینما تجربه‌ای است که شروع شده و در آن شاهد فراز و نشیب بوده‌ایم و حتی در مقاطعی هم تجربه موفقی نبوده است ولی در دولت چهاردهم تلاش می‌کنیم تا آن را به نتیجه مطلوب‌تری برسانیم.

وی با تاکید براینکه خوشبختانه معاون اول رئیس جمهور اهتمام قابل توجهی در این امر داشتند، افزود: همانطور که مطلع هستید اولین جلسه در موزه سینما برگزار شد و مصوبات خوبی هم داشتیم، یکی از مصوبات نیز تشکیل شورای سینمایی استان‌ها بود که به استاندارها نیز ابلاغ شده است.

صالحی با بیان اینکه پیگیر هستیم هرچه سریع‌تر شورای سینما به ریاست استانداران شکل بگیرد، تصریح کرد: طبیعتاً این امر برای سینمای استانی فرصت‌هایی را فراهم می‌کند و با توجه به ظرفیت استانی در حوزه سینما می‌تواند جلوه‌‌گر چشم اندازی مطلوب برای آینده استان‌ها باشد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در حوزه هنر تجربه فعالیتِ شورای هنر را نداشته‌ایم در همین جلسه هم مطرح شد که این تجربه را باید در سایر حوزه‌های هنری تکرار و تجدید کنیم یعنی مشابه شورای سینما شورای هنر هم داشته باشیم.

وی افزود: آقای عارف از این امر استقبال کردند ولی باید مسیر لازم را طی کند؛ منتظر بودیم که این تجربه در سینما به بلوغ نسبی برسد و مصوباتش از فضای مکتوب به عملیات اجرایی منتهی شود تا دلگرم کننده باشد چراکه صرفا ایجاد نهادهای جدید بدون اقدامات درست و تازه به بهبود وضعیت کمک نمی‌کند.

صالحی تصریح کرد: انشالله در شورای سینما کار که جلو برود و مصوباتش به نتیجه برسد، مساله شورای هنر را هم دنبال می‌کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: امیدوار هستیم در چند ماه آینده اگر فعالیت شورای سینما همینطور جلو برود، مصوبات مطلوبی داشته باشد و در نهایت به اجرا بینجامد و در آن صورت می‌شود آغاز شورای هنر را نیز در دستور کار قرار داد.

وی در پاسخ به سوالی در مورد ثبت جهانی  ساز رباب به نام ایران و چند کشور گفت: این امر وقتی به نام ایران و با همکاری چند کشور دیگر صورت گرفته در حقیقت نوعی  گسترش دامنه فرهنگی کشور محسوب می‌شود.

صالحی با تاکید بر اینکه اختصاصی‌سازی همیشه به معنای رخ دادنِ اتفاق بهتری برای یک‌ موضوع نیست، افزود: گاهی در توسعه‌های مضمونی شاهد ثمرات بهتری هستیم که منجر به نفوذ فرهنگی بیشتر می‌شود؛ همان اتفاقی است که راجع به نوروز هم افتاد، چه این که کشورها و ملت‌های زیادی با نوروز شناخته می‌شوند که طبیعتاً ثبت نوروز با نام کشورهای مختلف  دامنه نفوذ نوروز را گسترده‌تر می‌کند.

گفتنی است، در این مراسم نادره رضایی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نیکنام حسینی‌پور مشاور وزیر و رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز حضور داشتند.