شناسهٔ خبر: 71356145 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

در پاسخ به ایرنا؛

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: تمامی نهادها ملزم به اجرای سند موسیقی هستند

تهران- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اجرایی شدن سند موسیقی و لغو مجوز کنسرت‌ها در بعضی از استان‌های کشور، گفت: این سند مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است و همه نهادها ملزم به اجرای آن هستند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار موسیقی ایرنا، سید عباس صالحی امشب (پنجشنبه ۲۵ بهمن ماه) با همراهی نیکنام حسینی‌پور مشاور وزیر و رئیس اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی وزیر، نادره رضایی معاون امور هنری، محمدحسین اسماعیلی مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و آموزش‌های هنری، احمد صدری سرپرست دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، رضا مهدوی دبیر چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر به تماشای اجرای هنرجویان هنرستان هنرهای زیبای اصفهان در این جشنواره نشست.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سپس با حضور در جمع خبرنگاران به پرسش‌های آنان پاسخ داد. صالحی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا درباره تصویب و اجرایی شدن سند ملی موسیقی و لغو مجوزهای صادر شده این نهاد برای برگزاری کنسرت در بعضی از استان‌های کشور اظهار کرد: سند موسیقی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی و لازم‌الاجراست است و همه نهادها ملزم به اجرای آن هستند.

وی گفت: از زمانی که سند ملی موسیقی تصویب و به نهادها ابلاغ شده، تلاش بر این است که مجوز کنسرت‌های صادر شده، لغو نشود و این سند مسیر خود را به درستی دنبال کند. ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در استان‌ها موظف هستند که در چارچوب سند موسیقی عمل کنند و اگر اتفاقی هم افتاده و تخلفی صورت گرفته، دوستان مطلع اطلاع بدهند و موارد پیگیری خواهد شد.

برگزاری جشنواره چهلم موسیقی فجر با شعار «وفاق ملی»

صالحی در پاسخ به پرسش دیگری درباره ارزیابی خود از جشنواره چهلم موسیقی فجر با شعار جشنواره «وفاق ملی» افزود: موسیقی یک ارتباط بی‌کلام انسان‌ها با یکدیگر است، حتی افرادی که فرصت ارتباط کلامی ندارند با موسیقی ارتباط کلامی و وجودی پیدا می‌کنند، در دولت وفاق و ایام وفاق، موسیقی فرصت بسیار مناسبی برای این خط ارتباطی است، جشنواره امسال هم میزبان اجراهای مختلف هنرمندان و گروه‌های موسیقی داخل کشور و هنرمندان بین‌المللی است که فرصتی را برای وفاق بیشتر در بستر موسیقی فراهم می‌کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه درباره حذف بخش «سرود» در چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر گفت: هر حوزه‌ای جایگاه خود را دارد، شاید وقتی با حوزه دیگری آمیخته می‌شود، تحت‌الشعاع قرار می‌گیرد، سرود همچان می‌تواند به عنوان یک حوزه جدی مورد توجه باشد اما شاید دوستان ما در جشنواره نگاهشان این بوده است که سرود می‌تواند یک فضای مستقل را در یک جایگاه خاص خودش داشته باشد.

وی درباره چرایی حضور خود در اجرای هنرجویان هنرستان‌ هنرهای زیبای اصفهان و ارزیابی نقش نسل جوان به خصوص نسل Z، در حوزه موسیقی اظهار کرد: فضای هنرستان‌ها یک فرصت خاص در حوزه آموزشی است که گاهی به آن کم‌توجهی یا بی‌توجهی شده است، همه رشته‌های هنرستانی باید مورد توجه جدی‌تری قرار بگیرند اما به طور خاص در حوزه هنر، آن چیزی که به نظر می‌آید این است که آموزش هنر هر چقدر زودتر آغاز شود، در درون هنرآموز جدی‌تر، پایدارتر و اثرگذارتر است، آن نسلی که با آن پرورش پیدا می‌کنند در آن خودآگاهی و ناخودآگاهی آنان اتفاقاتی می‌افتد که در سن‌های بالاتر اتفاق نمی‌افتد.

صالحی افزود: برای من خیلی مورد توجه است این نکته که هنرستان‌ها و به طور خاص هنرستان‌های وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه هنر چه می‌کنند که با همین نگاه تاسیس شدند که بتوانند فضای هنر آینده ایران را بسازند و پیش ببرند و همین اجرای هنرجویان اصفهانی را که دیدم، این ویژگی را داشتند که از مقطع اول هنر موسیقی را می‌آموزند، طبیعی است که پس از ۶ سال هنرآموز از سنین ۱۰، ۱۱ سالگی با فضای موسیقی ارتباط برقرار می‌کند، بسیار می‌توان امیدوار بود که وقتی این نسل پرورش پیدا می‌کند، یک نسل متفاوتی در آینده موسیقی ایران باشد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در این اجرا، تعداد قابل توجهی از هنرجویان مقطع اول متوسطه حضور داشتند، با سازهای مختلف توانستند در مقابل جمع یک اجرای خوبی را داشته باشند و این حتما کمک می‌کند که آینده موسیقی ایران را در فضای هنرستان‌های هنرهای زیبا را به یک انتظار بهتری نشست که اتفاقات خوبی را رقم بزند.

توضیح درباره بیانیه حسین علیزاده

صالحی در پاسخ به پرسشی درباره نامگذاری روزهای جشنواره‌های فیلم، تئاتر و موسیقی فجر در سال جاری به نام یکی از مفاخر و هنرمندان پیشکسوت این حوزه‌ها در راستای تحقق آشتی و وفاق ملی و بیانیه حسین علیزاده درباره نامگذاری روز سوم جشنواره موسیقی فجر به نام او اظهارکرد: نامگذاری روزها در جشنواره‌های فجر به نام یکی از هنرمندان به نام حوزه‌های تئاتر، فیلم و موسیقی، جلوه‌ای از ارتباط با پیشکسوتان پیدا می‌کند و با این نگاه، این روزها نامگذاری‌ها می‌شوند، البته نگاه هنرمندان عزیز ما هم محترم است و تلاش خواهد شد که با ارتباطات بیشتری که پدید می‌آید، همدلی‌ها افزوده شود.

تشکیل شورای هنر در استان‌ها

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره رویکرد دولت در افزایش اختیارات به استانداران، تشکیل شوراهای سینما و هنر در استان‌ها گفت: شورای سینما یک تجربه‌ای است که آغاز شده است، فراز و نشیب‌هایی داشته و البته در مقاطعی تجربه موفقی نبوده است، اکنون در دولت چهاردهم تلاش می‌کنیم که به یک تجربه موفق تبدیل شود، خوشبختانه معاون اول رئیس جمهور اهتمام قابل توجهی داشته است و نخستین جلسه در موزه سینما با مصوبات خوبی برگزار شد که یکی از این مصوبات تأسیس شورای سینمای استان‌ها بود که به استانداران هم ابلاغ شده است و پیگیر هستیم که شورای سینما در استان‌ها به ریاست استانداران شکل بگیرد. با توجه به ظرفیتی که در استان‌ها در حوزه سینما وجود دارد، یک چشم‌اندازی را می‌تواند برای آینده نشان دهد که قدمی رو به جلو باشد.

وی افزود: در سایر حوزه‌های هنری، هنوز تجربه مشابهی وجود ندارد. در جلسه اخیر، برخی هنرمندان پیشنهاد دادند که مشابه شورای سینما، شورای هنری استان‌ها نیز تشکیل شود. خوشبختانه این ایده مورد استقبال معاون اول رئیس جمهور قرار گرفت اما لازم است که مسیر خودش را طی بکند البته منتظر هستیم که این تجربه در حوزه سینما به بلوغ برسد، مصوبات آن اجرایی شود که دلگرم‌کننده باشد.

صالحی ادامه داد: صرف ایجاد نهادهای جدید در حوزه فرهنگ و هنر بدون اقدامات درست و تازه، کمک نمی‌کند. اگر شورای سینما موفق عمل کند، احتمال تشکیل شورای هنر نیز بیشتر خواهد شد. امیدواریم در چند ماه آینده اگر شورای سینما همین گونه پیش برود، مصوبات خوبی داشته باشد و به اجرا بیانجامد، تشکیل شورای هنر را هم آغاز خواهیم کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره بودجه فصل پنج و تاثیر آن در توسعه فرهنگ اظهارکرد: فصل پنج در بودجه همان کمک‌هایی است که به عنوان کمک در حوزه فرهنگ و هنر انجام می‌شود که عنوان قدیمی فصل پنج را دارد. آنچه که مهم است، این است که هم توسعه و هم افزایش پیدا کند.

ثبت مشترک ساز رباب با دو کشور و افزایش نفوذ فرهنگی ایران

صالحی درباره ثبت جهانی ساز رباب به نام ایران در پرونده مشترک با افغانستان و تاجیکستان و وظیفه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در فرهنگ سازی و تثبیت این اثر گفت: این موارد را باید به این رویکرد نگاه کنیم که وقتی یک اثر فرهنگی به‌ صورت مشترک به نام ایران و چند کشور دیگر است، به ‌معنای نوعی نفوذ فرهنگی ایران و گسترش دامنه آن است. اختصاصی کردن برخی موارد همیشه بهترین راه نیست، گاهی توسعه‌های مفهوم و مشارکت با دیگر کشورها، تأثیر فرهنگی گسترده‌تری ایجاد می‌کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: به‌ عنوان مثال، نوروز نیز به صورت مشترک با چند کشور ثبت شده و کشورها و ملت‌ها هستند که با حوزه نوروز شناخته می‌شوند اما این موضوع باعث نشده که هویت ایرانی آن کمرنگ شود و دامنه نوروز را گسترده‌تر و نفوذ فرهنگی ما را در منطقه تقویت کرده است. در مورد ساز رباب نیز چنین رویکردی وجود دارد، ثبت مشترک آن، نه‌ تنها از جایگاه ایران نمی‌کاهد بلکه دامنه فرهنگی کشورمان را هم گسترش می‌دهد.

به گزارش ایرنا، فرهنگسرای ارسباران در بخش موسیقی کودک و نوجوان چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر امروز (پنجشنبه) طی دو سانس میزبان اجرای مدرسه هنرهای زیبای اصفهان و هنرستان موسیقی دختران قزوین بود.

این جشنواره با شعار «وفاق ملی» به دبیری رضا مهدوی، ریاست احمد صدری و مدیریت اجرایی محمدعلی مرآتی به همت معاونت امور هنری و همکاری دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، انجمن موسیقی ایران و بنیاد فرهنگی هنری رودکی ۲۳ تا ۲۹ بهمن امسال با بخش‌های رقابتی (جایزه باربد) و غیررقابتی با موضوع و محوریت وفاق ملی در تهران و ۲۰ استان کشور برگزار می‌شود.

معرفی و تقدیر از آثار برگزیده هنرمندان موسیقی ایران، اعتلای هنر موسیقی و ارتقای سطح سلیقه و فرهنگ شنیداری مخاطبان، مراقبت از هویت ملی مبتنی بر آموزه‌های آیینی و ایرانی، تقویت و حمایت از هنر خلاق به‌ ویژه ایده و اجراهای صدا و موسیقی نسل جوان و شناسایی و تحکیم فرم و محتوای کیفی برای گونه‌های مختلف موسیقی از اهداف این دوره از جشنواره است.