به گزارش ایرنا از روابط عمومی چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر، نادره رضایی که چهارشنبه شب در اجراهای دومین روز از برگزاری جشنواره بینالمللی موسیقی فجر حضور پیدا کرده بود، گفت: رسیدن به وفاق ملی که همواره از اولویتهای دولت چهاردهم و شخص رئیس جمهور است، میتواند در هنر موسیقی به نمایندگی جشنواره موسیقی فجر در سطح بینالملل تجلی پیدا کند که پر رنگ شدن موسیقی اقوام و بانوان از مهمترین ظرفیتها در افزایش همدلی و رسیدن به وفاق ملی است.
وی افزود: با توجه به محدودیت زمانی که در برگزاری جشنواره بینالمللی موسیقی فجر وجود داشت، تلاش شد موسیقی اصیل ایران و موسیقی هویت ملی خودمان را در جداول اجرایی جشنواره پر رنگتر کنیم. زیرا این جشنواره به خصوص در بخش موسیقی اقوام و موسیقی بانوان در دولت وفاق سعی بر به رسمیت شناختن و الزام به تنوع افکار و دیدگاهها هم از منظر نسلی و هم از منظر جنسیتی داشت.
رضایی ادامه داد: در حوزه موسیقی بانوان سعی شد با حفظ شانیت هنر زنان سرزمینمان در حوزه موسیقی کنسرتها را به ۱۲ اجرا برسانیم. این در حالی است که در دورههای گذشته حضور بانوان به پنج اجرا محدود بود. البته معتقدم ظرفیت بانوان سرزمینمان در حوزههای مختلف از جمله هنر بیشتر است.
وی افزود: با وجود مشکلات اقتصادی، حوزه هنر و البته موسیقی گشایشهایی را در زمینههای اجتماعی و زیست مردم عزیز ایران ایجاد کرده است تا ناملایمتیهای موجود را تا اندازهای ترمیم کند و با هنر اصیل ایرانی امید و نشاط اجتماعی به مردم برگشته و این موضوع فرخنده وظیفه ما را برای تدوین برنامهای مدون برای حفظ و تداوم این روحیه بیشتر کرده است و بخش مهمی از این روحافزایی در ظرفیت هنر موسیقی وجود دارد.
بهرهمندی از ظرفیت موسیقی اقوام و بانوان در امیدبخشی به جامعه
رضایی گفت: حضور تاریخی بانوان در موسیقی فولکلور که نماد آن آوای زیبای لالایی مادران است و ممزوج شدن آن با موسیقی اقوام میتواند برای ایجاد ظرفیتهای تازه هنری، ما را به خلاقیت وادارد و این مهم در موسیقی بانوان به دلیل محدودیتهایی که برای فعالیت خانمها در این حوزه وجود دارد، یک راهکار کاربردی خواهد بود که با بهرهگیری از موسیقی اقوام و بانوان میتوان تلفیقی از این دو ظرفیت را ایجاد کرد تا هم محدودیتها کمرنگتر شود و هم امیدبخشی در سطح جامعه بالاتر رود.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: ایران عزیزمان بیش از هر دوره دیگری نیاز به حضور در مجامع بینالمللی دارد و دیپلماسی فرهنگی بیش از هر زمانی میتواند در این راستا راهگشا باشد. دنیا باید بداند که کشورمان در همه زمینهها فاصله بین حرف تا عملش اندک است؛ به خصوص زنان ایرانی که نیمی از سرمایه و ظرفیتهای فکری جامعه را تشکیل میدهند و میتوانند در جهت گسترش توانمندیهای جامعه قدم بردارند.
وی افزود: گسترش دیپلماسی فرهنگی علاوه بر بهرهگیری از ظرفیتهای فرهنگی و هنری میتواند به چرخه اقتصادی و زیست هنری هنرمندان کمک کند؛ کمااینکه در دورهای این اتفاق درخشان یعنی توامان شدن هنر با دیپلماسی فرهنگی در سطح بینالملل رخ داد.
تجلیل از هنرجویان هنرستان موسیقی دختران تهران
رضایی که به همراه گروهی از مسئولان و هنرمندان در اجراهای دومین روز از برگزاری جشنواره بینالمللی موسیقی فجر حضور پیدا کرده بود، از هنرجویان هنرستان موسیقی دختران تهران نیز تجلیل کرد.
این هنرجویان در دو نوبت در دو بخش موسیقی دستگاهی ایرانی و کلاسیک اروپایی در فرهنگسرای ارسباران به روی صحنه رفتند. پس از اجرای نخست که به موسیقی دستگاهی اختصاص داشت، پریسا زهتابیان مدیر هنرستان موسیقی دختران، با تقدیر از اساتیدی که در پرورش این هنرمندان نقش داشتهاند، اظهار داشت: آنچه در این اجرا پیش روی مخاطبان قرار گرفته حاصل تلاش استادانی است که توانستهاند این چنین هنرمندان مستعدی را به موسیقی کشورمان تحویل دهند.
وی افزود: این یکی از معدود دفعاتی است که معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به اجرای جشنوارهای هنرجویان هنرستان موسیقی دختران میآید و من لازم میدانم که قدردانی ویژهای از ایشان داشته باشم.
در پایان این برنامه، دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اهدای لوح تقدیر به مدیر هنرستان موسیقی دختران، از تلاشهای او و مجموعه هنرستان قدردانی کرد.
چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر به دبیری رضا مهدوی، ریاست احمد صدری و مدیریت اجرایی محمدعلی مرآتی، به همت معاونت امور هنری و همکاری دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، انجمن موسیقی ایران و بنیاد فرهنگی هنری رودکی تا ۲۹ بهمن با بخشهای رقابتی (جایزه باربد) و غیررقابتی با موضوع و محوریت وفاق ملی در تهران و ۲۰ استان کشور برگزار میشود.
معرفی و تقدیر از آثار برگزیده هنرمندان موسیقی ایران، اعتلای هنر موسیقی و ارتقای سطح سلیقه و فرهنگ شنیداری مخاطبان، مراقبت از هویت ملی مبتنی بر آموزههای آیینی و ایرانی، تقویت و حمایت از هنر خلاق به ویژه ایده و اجراهای صدا و موسیقی نسل جوان و شناسایی و تحکیم فرم و محتوای کیفی برای گونههای مختلف موسیقی از اهداف این دوره از جشنواره است.