شناسهٔ خبر: 71276943 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

مقارنه ماه و سیاره مریخ را رصد کنید

ماه و سیاره مریخ بیست‌ویکم بهمن در یک راستا قرار می‌گیرند، این پدیده با چشم غیرمسلح از اصفهان قابل رصد است.

صاحب‌خبر -

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، ماه و سیاره مریخ یکشنبه _بیست‌ویکم بهمن_ در یک راستا قرار می‌گیرند، به‌طوری که ماه ۱۱ روزه از زاویه ۴۶.۰ دقیقه قوسی سیاره مریخ عبور می‌کند، این پدیده از اصفهان از ساعت ۱۸:۰۰ تا ۰۴:۳۱ قابل رصد است، به‌طوری که ماه و سیاره مریخ ساعت ۱۸:۰۰ تقریباً ۱۸ درجه بالاتر از افق شرقی شما واقع می‏‌شوند، سپس ساعت ۲۲:۰۳ به بالاترین ارتفاع در آسمان می‌رسند و ساعت ۰۴:۳۱ نیز از دسترس خارج می‏‌شوند.

ماه در قدر منفی ۱۲.۶ و سیاره مریخ در قدر منفی ۰.۸ هر دو در صورت فلکی جوزا قرار خواهند گرفت، این دو جرم آسمانی به قدری از یکدیگر جدا هستند که در میدان دید تلسکوپ قرار نمی‌گیرند، اما با چشم غیرمسلح یا دوربین دوچشمی قابل مشاهده هستند.

سیاره عطارد در اتصال خورشیدی

سیاره عطارد یکشنبه _بیست‌ویکم بهمن_ از نزدیکی خورشید در آسمان عبور خواهد کرد، این سیاره در نزدیک‌ترین فاصله از زاویه دو درجه و دو دقیقه‌ای خورشید ظاهر می‏‌شود و در حالی که در تابش خیره‌کننده خورشید محو می‌شود، برای چندین هفته به‌طور کامل غیرقابل مشاهده خواهد بود.

سیاره عطارد به‌طور تقریبی در همان زمان در دورترین فاصله از زمین قرار می‌گیرد، به‌طوری که از فاصله ۱.۳۹ واحد نجومی زمین حرکت می‌کند و موجب می‏‌شود کوچک و بسیار دور به نظر برسد، در صورتی که سیاره عطارد قابل رصد باشد، قطر آن ۴.۸ ثانیه قوسی خواهد بود، در حالی که به‌طور کامل روشن به نظر می‌رسد؛ هرگز سعی نکنید با استفاده از دوربین دوچشمی یا تلسکوپ به اجسام نزدیک خورشید نگاه کنید، این کار ممکن است موجب بروز نابینایی فوری و دائمی شود.

نزدیک شدن ماه و سیاره مریخ به یکدیگر

ماه و سیاره مریخ یکشنبه _بیست‌ویکم بهمن_ به یکدیگر نزدیک می‌‏شوند، به‌طوری که ماه ۱۱ روزه از زاویه ۴۶.۰ دقیقه قوسی سیاره مریخ عبور می‌کند، این پدیده از اصفهان از ساعت ۱۸:۰۰ تا ۰۴:۳۱ قابل رصد است، به‌طوری که ماه و سیاره مریخ ساعت ۱۸:۰۰ تقریباً ۱۸ درجه بالاتر از افق شرقی شما واقع می‏‌شوند، سپس ساعت ۲۲:۰۳ به بالاترین ارتفاع در آسمان می‌رسند و ساعت ۰۴:۳۱ نیز از دسترس خارج می‌‏شوند.

ماه در قدر منفی ۱۲.۶ و سیاره مریخ در قدر منفی ۰.۸ هر دو در صورت فلکی جوزا قرار خواهند گرفت، این دو جرم آسمانی به قدری از یکدیگر جدا هستند که در میدان دید تلسکوپ قرار نمی‌گیرند، اما با چشم غیرمسلح یا دوربین دوچشمی قابل مشاهده هستند.

غیبت قمری مریخ

ماه یکشنبه _بیست‌ویکم بهمن_ از مقابل سیاره مریخ می‌گذرد و یک غیبت ماه ایجاد می‌کند که از بعضی کشورها و سرزمین‌ها از جمله روسیه، چین، شرق کانادا و گرینلند قابل مشاهده خواهد بود، زیرا ماه آن‌قدر به زمین نزدیک است که موقعیت آن در آسمان تا دو درجه در سراسر جهان متفاوت است.

اختفای ماه فقط از بخش کوچکی از سطح زمین قابل مشاهده است؛ از آنجا که ماه بسیار نزدیک‌تر از دیگر اجرام آسمانی به زمین است، موقعیت دقیق آن در آسمان با توجه به موقعیت دقیق شما در زمین، به‌دلیل اختلاف منظر بزرگ آن متفاوت است.