به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پاون، دستاوردهای خودکفایی وزارت نیرو و صنعت آب و برق ایران، نشاندهنده عزم راسخ این وزارتخانه برای کاهش وابستگی به خارج از کشور و تقویت توان داخلی است. این موفقیتها نهتنها موجب افزایش سطح رفاه و پیشرفت و توسعه کشور شده، بلکه نشان بارزی از عزم و اراده و توان متخصصان داخلی شاغل در صنعت آب و برق کشور و درخشش اقتدار ملی است.
میتوان گفت وزارت نیرو تبلور روشن و برجستهای از تحقق شعار «ما میتوانیم» است. امید است در سالهای آینده با تلاشهای روز افزون در راستای سیاستها و برنامههای راهبردی کلان کشور، شاهد رفع کامل کمبودها بوده و با پیشرفت برنامههای توسعه و بهبود زیر ساختهای صنعت آب و برق کشور گامهای بلند دیگری برای رشد و شکوفایی برداریم.
پوشش برقرسانی حدود ۱۰۰ درصدی (بالاتر از میانگین جهانی)، افزایش سالیانه بیش از یک میلیون مشترک جدید، تک رقمی شدن تلفات شبکه توزیع نیروی برق کشور معادل ۹.۲ درصد، ارتباط الکتریکی با همه کشورهای همسایه که با ایران دارای مرز خاکی هستند و جایگاه چهاردهم جهانی در ظرفیت منصوبه نیروگاهی از جمله دستاوردهای صنعت برق طی ۴۶ سال انقلاب اسلامی ایران است.
دستیابی به قدرت سرانه نصب شده ۱۰۰۰ وات به ازای هر نفر، بومیسازی و تولید ۷۵ درصد تجهیزات موردنیاز بخش نیروگاهی، بومیسازی و تولید ۱۰۰ درصدی تجهیزات مورد نیاز خطوط انتقال و توزیع، بومیسازی و تولید ۹۸ درصد تجهیزات مورد نیاز پستهای انتقال و توزیع و تکمیل زنجیره ساخت داخل نیروگاههای سیکل ترکیبی راندمان بالا از دیگر دستاوردهای صنعت برق در این بازه زمانی است.
رتبه سوم صنعت سدسازی در دنیا در دو دهه اخیر
در حوزه آب نیز جمهوری اسلامی ایران از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی موفق به کسب دستاوردهای ارزنده و ارزشمندی شده است که میتوان به خودکفایی در صنعت سدسازی (مشاوره و ساخت)، صدور خدمات فنی و مهندسی در زمینه سد، تولید برق آبی به کشورهای منطقه و حتی فراقارهای از جمله سریلانکا، سوریه، افغانستان، آذربایجان و تاجیکستان و برخی از کشورهای آفریقایی و آمریکای لاتین، رتبه سوم صنعت سد سازی در دنیا در دو دهه اخیر (پس از چین و ترکیه) اشاره کرد.
بومیسازی و تولید ۸۰ درصد تجهیزات مورد نیاز تصفیهخانههای آب، بومیسازی و تولید ۶۵ درصد تجهیزات مورد نیاز تصفیهخانههای فاضلاب، بومیسازی و تولید ۹۰ درصد تجهیزات مورد نیاز شبکههای آب و فاضلاب و آبرسانی حدود ۱۰۰ درصدی جمعیت شهری (بالاتر از میانگین جهانی) از دیگر دستاوردهای صنعت آب طی ۴۶ سال گذشت از پیروزی انقلاب اسلامی به شمار میرود.
در زمینه خودکفایی در ساخت تجهیزات نیروگاهی باید گفت بیش از ۹۰ درصد تجهیزات شبکه برق، ساخت داخل هستند و بیش از ۶۰ درصد تجهیزات نیروگاههای خورشیدی و بادی، توسط شرکتهای داخلی تولید میشوند.
و در عین حال ایران توانسته است به فناوری ساخت توربینهای گازی و بخار، فناوری ساخت ترانسفورماتورهای فشار قوی، خطوط انتقال برق و پستهای فشار قوی دست پیدا کند، همچنین بیش از ۹۵ درصد سدهای ساختهشده در چهار دهه اخیر، با استفاده از دانش فنی و مهندسی داخلی اجرا شدهاند.