به گزارش روز یکشنبه ایرنا از روزنامه گاردین، مردم غزه پس از ۱۵ ماه جنگ با رد طرح ترامپ میگویند: این بار می مانیم و از خانههایمان بیرون نمیرویم.
سعید سالم از ساکنان غزه است که با تماشای ویرانههای بجا مانده از جنگ در شمال غزه، چشمانش پر از اشک می شود. او درحالیکه روی یک صندلی نشسته و اطرافش را آوار فراگرفته، به آینده امید دارد.
سالم برای این روزنامه انگلیسی شرح میدهد که خانواده او یکبار در سال ۱۹۴۸ زادگاه خود را در «روستای هربیا» که اکنون به محل اسکان شهرک نشینان اسرائیلی بدل شده، از دست داده است. سالم با یادآوری خاطرات آن زمان که تنها پنج سال داشت، می گوید: «ما در خانهمان را قفل کردیم، کلید را برداشتیم و به اینجا (شمال غزه) آمدیم به امید آنکه دوباره بازمی گردیم. اما در نهایت آنچه از این چشم انتظار چندین دههای نصیبمان شد، چادر بود و اردوگاه و تبعید همیشگی درغزه».
این مرد فلسطینی تعریف میکند: «وقتی در نهایت معلوم شد که خانههایمان از دست رفته و اشغال شده، حسرت ماندن در زادگاه بر دلمان ماند و هر بار آرزو می کردیم که ای کاش می ماندیم و خطر مرگ را به جان می خریدیم. پشیمانی از ترک خانه هرگز ما را رها نکرد».
گاردین یادآوری میکند که سعید سالم یکی از نزدیک به ۷۰۰ هزار فلسطینی است که پس از کوچ اجباری در جریان جنگ ۱۹۴۸ بر سر تاسیس اسرائیل و روز «نکبت» مجبور به ترک زادگاهشان شدند. شاید به همین دلیل است سالم و خانواده اش این بار و پس از حملات اسرائیل در پی ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) از تخلیه خانه خود در غزه سر باز زدند. او به گاردین گفت: «ما قسم خورده بودیم که دیگر آن اشتباه را تکرار نکنیم».
سالم و خانوادهاش همراه با نزدیک به ۴۰۰ هزار نفر دیگر در طول ۱۵ ماه گذشته از جنگ در شمال غزه هرگز خانه خود را ترک نکردند، حتی باوجود محاصره و نبود کمکهای اولیه انسانی در میانه قحطی بزرگ.
سالم اضافه کرد: «ما قحطی، تشنگی، بمباران، ترس و همه چیز را تحمل کردیم. ما در میان بدنهای بی جان عزیزانمان زیر آوار ماندیم. غذایی خوردیم که حتی حیوانات هم قادر به تحملش نبودند. اما خانه مان را رها نکردیم».
این روزنامه می افزاید: اما حالا که آتشبس برقرار شده و سالم و خانواده اش و هزارن فلسطینی دیگر از شنیدن صدای بمب و موشک خلاصی یافته اند، دونالد ترامپ پیشنهاد تصاحب غزه و اخراج مردم این باریکه را داده است. پیشنهادی که به نوشته نویسنده، خشم جامعه جهانی را به دنبال داشته و آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل هم نسبت به خطر پاکسازی قومی هشدار داده است.
سالم که بیش از ۹۰ نفر از دوستان و بستگانش را در طول جنگ اخیر غزه از دست داده می گوید: «ما نکبت را تکرار نمی کنیم. ما غزه را مانند کاری که با «هربیا» کردیم، رها نمی کنیم. این بار بی توجه به پیامدها می مانیم».
گاردین یادآور شده است که به گفته مقامات بهداشتی نوار غزه، در طول حملات ۱۵ ماهه اسرائیل به نوار غزه بیش از ۴۸ هزار فلسطینی جان باخته و بالغ بر ۱۱۰ هزار نفر زخمی شدند. از هر ۱۰ خانه، ۹ خانه آسیب دیده یا ویران شده و بیش از ۹۰ درصد مردم غزه آواره شدند.
معزوزه هندی ساکن غزه که یکی از پسرانش حین یافتن غذا شهید شد و دیگری اکنون به سختی در برابر سرمای هوا دوام آورده، به گاردین گفت: «من با تکه های پاره لباس و تشکهای باقی مانده از خانههای ویران سعی دارم پناهگای برای کودکانم فراهم کنم. ما در ۱۵ ماه گذشته غذایی برای خوردن نداشتیم و من خوراکی برای فرزاندنم پیدا می کردم که حتی حیوانات هم نمی خوردند. اما حاضر به ترک اینجا نیستم. من تمام انرژیم صرف مراقبت از کودکانم می شود».
خلدیه الشنبری یک زنان ساکن شمال غزه که در جنگ خانواده اش را از دست داده و به دلیل حملات اسرائیل یک پایش هم فلج شده است، اکنون در کلاس مدرسهای ویران با تنها خواهرش زندگی می کند. او به گاردین توضیح میدهد: «آنجا را ببینید! من در حیاط این مدرسه سبزی کاشتهام، اگرچه با باز شدن مدارس جایی برای ماندن ندارم و ممکن است مجبور شوم این کلاس مخروبه را ترک کنم، اما غزه را رها نمیکنم. ما نزدیک دو سال است بمباران، گرسنگی و مرگ عزیزانمان را تحمل کرده ایم، اما هنوز اینجا مانده ایم. ما تا پایان این کابوس تاب می آوریم»
به گزارش ایرنا، دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ خواستار تخلیه کامل منطقه نوار غزه و کوچاندن اهالی آن به کشورهای عربی همسایه و دیگر مناطق و سیطره آمریکا بر نوار غزه شد.
وی فقدان شرایط زندگی در نوار غزه به علت ویرانیهای گسترده ناشی از حملات ارتش رژیم صهیونیستی را بهانه کرد و به کشورهای عربی همسایه اراضی اشغالی از جمله مصر و اردن دستور داد که از مردم غزه استقبال کرده و به آنها اسکان دهند.