شناسهٔ خبر: 71276010 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: خبرآنلاین | لینک خبر

گاردین: مردم غزه سرزمین خود را ترک نخواهند کرد

مردم غزه پس از تحمل ۱۵ ماه حملات مرگبار رژیم صهیونیستی، به‌رغم مطلع بودن از خطرات ماندن در سرزمینشان که اکنون به ویرانه‌ای تبدیل شده است، حاضر نیستند تن به خواسته ایالات متحده برای کوچ به جایی دیگر بدهند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرآنلاین به نقل از ایسنا در میان مردم غزه که پس از ۱۵ ماه جنگ اکنون به خانه‌های ویران شده خود در شمال نوار غزه بازگشته‌اند، افراد بی‌شماری وجود دارند که در گذشته، در سال ۱۹۴۸، زمانی که کودک بودند خانه‌ خود را با این تصور که تنها چند روز بعد به آن باز خواهند گشت، ترک کردند.

«سعید سالم» یکی از این افراد است که در پنج سالگی روستای محل سکونت خود به نام «هیربیا» را که اکنون جزو سرزمین‌های اشغالی است به همراه خانواده‌اش ترک کرد تا از گلوله‌باران و گزارش‌ها درباره جنایات نیروهای صهیونیستی در امان بمانند.

او به روزنامه گاردین گفت: ما خانه‌مان را قفل کردیم، کلید را برداشتیم و به سمت غزه رفتیم، با این باور که چند روز دیگر برمی‌گردیم. آنچه در پایان یک سفر طاقت‌فرسا در انتظارمان بود، واقعیت جدیدی از چادرها و اردوگاه‌های پناهندگان و تبعید دائمی در شمال نوار غزه بود.

این فلسطینی ساکن غزه ادامه داد: وقتی حقیقت آشکار شد که ما خانه‌هایمان را رها کرده بودیم و دیگران آن‌ها را گرفته بودند. هزار بار آرزو کردیم که کاش می‌ماندیم و به جای آن با مرگ روبرو می‌شدیم. پشیمانی هرگز ما را رها نکرد.

به نوشته گاردین، سالم یکی از حدود ۷۰۰ هزار فلسطینی بود که در جریان جنگ ۱۹۴۸ پیرامون ایجاد «اسرائیل» در روز موسوم به «یوم النکبه» مجبور به ترک خانه‌های خود شدند.

بنابراین، هنگامی که نیروهای صهیونیستی در اکتبر ۲۰۲۳، بیش از هفت دهه بعد به غزه رفتند، سالم و خانواده‌اش از دستورات برای تخلیه به جنوب غزه سرباز زدند. او گفت: ما قسم خورده بودیم که دیگر آن اشتباه را دوباره تکرار نکنیم.

او و خانواده‌اش در طول جنگ با حدود ۴۰۰ هزار نفر دیگر در شمال غزه ماندند، حتی اگر ادامه محاصره و جنگ به این معنی بود که شمال غزه حتی از جنوب کمک کمتری دریافت می‌کرد. سازمان‌های جهانی سال گذشته در مورد قحطی قریب الوقوع در این منطقه هشدار دادند.

تنها یک هفته پس از بازگشت سالم، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که می‌خواهد غزه را تصرف کند و ساکنان فلسطینی آن را در جای دیگری اسکان دهد. او گفت که این منطقه باید به‌عنوان «ریویرای خاورمیانه» بازسازی شود.

پیشنهاد ترامپ خشم بین‌المللی را برانگیخت و موجب بهت مردم غزه شد که حتی در طول جنگ سرزمین خود را رها نکردند. بسیاری در جهان، ازجمله دبیرکل سازمان ملل نسبت به پاکسازی قومی در غزه هشدار دادند.

سالم که بیش از ۹۰ نفر از دوستان و بستگان خود را در اوایل جنگ از دست داد، خطرات ماندن در غزه را، به‌ویژه اگر آتش‌بس برقرار نباشد، می‌داند اما اکنون هیچ چیز نمی‌تواند او را وسوسه کند یا بترساند.

او تاکید کرد: ما اینجا را ترک نخواهیم کرد. ما این اشتباه را تکرار نمی‌کنیم. ما غزه را همان‌طور که هیربیا را رها کردیم، ترک نمی‌کنیم. این بار، بدون توجه به هزینه آن در خانه می‌مانیم.

به گفته مقامات بهداشتی نوار غزه، از زمان آغاز جنگ در این منطقه در هفت اکتبر ۲۰۲۳، بیش از ۴۸ هزار فلسطینی در حملات اسرائیل کشته شدند که بیش از ۱۳۰۰۰ تن از آنها کودک بودند و بیش از ۱۱۱ هزار نفر هم زخمی شدند.

همچنین بر اساس آمارها، از هر ۱۰ خانه، ۹ خانه آسیب دیده یا ویران شده است و بیش از ۹۰ درصد مردم غزه آواره و برای همیشه گرسنه هستند. بیمارستان‌ها بارها مورد حمله قرار گرفتند و سیستم مراقبت‌های بهداشتی را فلج کردند و اکنون، دسترسی اندکی به آب سالم و خدمات بهداشتی وجود دارد.

311311