حجتالاسلام حسین اسلامی، در ویژه برنامه شام میلاد امام سجاد(ع) که در رواق امام خمینی(ره) حرم مطهر رضوی برگزار شد، از دوران امامت این امام همام به عنوان سختترین، تلخترین و محنتبارترین دوران امامت ائمه هدی(ع) نام برد و بیان کرد: در طول دوران ۲۵۰ ساله امامت ائمه معصومین(ع)، دوران امامت امام سجاد(ع)، مقارن با خلافت خونخوارترین خلفای اموی، یعنی یزیدبن معاویه، عبدالملک مروان و حجاج بن یوسف سقفی، بود.
وی تصریح کرد: این خلفای خونریز، از هیچ جنایتی برای سرکوب شیعیان و جریانهای شیعی فروگذار نمیکردند و در دوران خلافت آنها، متهم شدن به کفر، بسیار آسانتر از متهم شدن به شیعهگری بود و اوج شقاوت و جنایت علیه شیعه، در این دوران، رخداده است.
این کارشناس دینی افزود: در آن دوران سخت و تاریکی که جبهه حق با مصیبت عظمی و با یک محنت بزرگ از سوی خلفای اموی مواجه بود، امام سجاد (ع) بهمثابه یک منبع بیکران نور و معنویتِ، اسلام اصیل و عرفان ناب، مانند خورشیدی در آسمان ظلمتزده آن زمان درخشید و اجازه نداد، ابرهای فتنه گون بنیامیه، اصل اسلام را نابود کند.
وی اظهار کرد: برنامه بنیامیه این بود که اصل اسلام را ریشهکن و یا حداقل اسلام اصیل را تحریف کنند و یک اسلام انحرافی و پوچ را به مردم غالب کنند و کسی که یکتنه جلوی این جنگ نرم بنیامیه ایستاد، مولای ما، حضرت علی بن الحسین (ع)، بود.
این کارشناس مذهبی، عرفان و عبادتهای حیرتانگیز اما سجاد (ع) را یکی دیگر از جنبههای شخصیت این امام بزرگوار معرفی و بیان کرد: لقب زینالعابدین تنها توسط شیعه به ایشان نسبت داده نشده است و مورخین و علمای سنیمذهب نیز، در کتابهای خود، این لقب را درباره امام سجاد (ع)، به کار بردهاند.
وی افزود: یکی از اقداماتی که امام زینالعابدین (ع) برای ترویج دین اسلام و مکتب تشیع انجام داد، این بود که غلامانی را از بازار بردهفروشان خریداری میکرد و مدتی در خانه خود به آنها معارف قرآن و اهلبیت (ع) را آموزش میداد و سپس این غلامها را در راه خدا آزاد میکرد بهاینترتیب، هر کدام از آنها به مبلغی برای مکتب رسولالله (ص)، تبدیل میشد.
گفتنی است؛ در پایان این مراسم، زائران حرم مطهر رضوی با زمزمه فرازهای دعای توسل که با نوای جعفر ملائکه قرائت شد به آستان کبریایی حضرت حق، دست توسل زدند.