شناسهٔ خبر: 71191390 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

اعضای شورای سیاست‌گذاری دومین «جشنواره ملی عودنوازی» معرفی شدند 

تهران- ایرنا- اعضای شورای سیاست‌گذاری دومین جشنواره ملی عودنوازی قشم معرفی و نخستین جلسه این شورا برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا از روابط‌عمومی دومین جشنواره ملی عودنوازی، نخستین جلسه این شورا در موسسه شهرکتاب تشکیل شد.

در این جلسه اعضای شورای سیاست‌گذاری، دبیر و دبیر اجرایی این رویداد موسیقایی با حکم عادل پیغامی مدیرعامل منطقه آزاد قشم معرفی شدند.

بر این اساس، محمد فیروزی دبیر جشنواره است و محسن فتاحی نیز دبیری اجرایی آن را برعهده دارد.

محمد فیروزی، مجید ناظم‌پور، سحر فروزان، نجمه صغیر، علی ابوالقاسمی، محسن فتاحی، کیوان فرزین و محمد پیری اعضای شورای سیاست‌گذاری دومین جشنواره ملی عودنوازی هستند.

در نخستین جلسه این شورا که روز گذشته برگزار شد، اعضا درباره ابعاد مختلف برگزاری جشنواره گفت و گو کردند و مسائل آن را مورد بررسی قرار دادند.

در این جلسه درباره ظرفیت‌ ساز عود به ‌عنوان یک ابزار فرهنگی در بخشی از نقشه فرهنگی کشور در لایه محلی، ملی و بین‌المللی گفت و گو شد.

همچنین بر لزوم توجه به کاربرد موسیقی در احیای میراث‌فرهنگی تاکید شد.

فراخوان دومین جشنواره ملی عودنوازی نیز به‌زودی اعلام خواهد شد.

دومین جشنواره ملی عود نوازی قشم با همکاری مشترک موسسه شهرکتاب و سازمان منطقه آزاد قشم ۲۵ تا ۲۸ فروردین‌ماه ۱۴۰۴ در جزیره قشم برگزار خواهد شد.

مراسم افتتاحیه این رویداد ملی ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ در تالار رودکی از ساعت ۱۸ خواهد بود.

به گزارش ایرنا، ساز عود (بربط یا رود) از جمله سازهای زهی-زخمه‌ای موسیقی است که سال ۱۳۹۷ در ایران ثبت ملی شد و سال ١۴٠١، «مهارت ساختن و نواختن عود» به صورت مشترک در هفدهمین نشست کمیته بین‌ دولت‌ها برای پاسداری از میراث‌ فرهنگی ناملموس به نام کشورهای ایران و سوریه در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.

آیین رونمایی از «لوح ثبت جهانی عود» اردیبهشت‌ماه سال گذشته به مناسبت هفته میراث فرهنگی با حضور مسئولان کشوری، هنرمندان و عودسازان، به خصوص منطقه تنگه هرمز و ساحل‌نشینان خلیج فارس در تالار آیینه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی منطقه آزاد قشم برگزار شد.

معاونت فرهنگی گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم نیز به مناسبت ثبت جهانی ساز عود به نام ایران، زمستان سال گذشته در راستای ایجاد زمینه فعالیت‌های هنری در حوزه عودنوازی و ارتقای سطح فرهنگی مرتبط با موسیقی منطقه با توجه به فرهنگ موسیقایی خلیج فارس و رواج ساز عود در زندگی اقوام ساکن در سواحل جنوبی ایران، نخستین جشنواره ملی عودنوازی را در دو رده سنی جوان (تا ۱۸ سال/ متولدین ۱۳۸۴ و پس از آن) و بزرگسال (متولدین ۱۳۸۳ و قبل آن) برگزار کرد.