شناسهٔ خبر: 71193333 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

برگزاری دومین جشنواره ملی عودنوازی به میزبانی قشم

اعضای شورای سیاست‌گذاری دومین جشنواره ملی عودنوازی معرفی و زمان و مکان برگزاری این رویداد مهم فرهنگی اعلام شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز سه‌شنبه خبرگزاری تسنیم از قشم، دومین جشنواره ملی عود نوازی قشم با همکاری مشترک شهرکتاب و سازمان منطقه آزاد قشم در روزهای 25 تا 28 فروردین ماه سال آینده در جزیره قشم برگزار خواهد شد.

در نخستین نشست شورای سیاست‌گذاری دومین جشنواره ملی عودنوازی به میزبانی قشم ، با حکم عادل پیغامی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم، دبیر و دبیر اجرایی این رویداد موسیقایی معرفی شدند.

طبق احکام صادر شده محمد فیروزی، دبیر جشنواره و محسن فتاحی نیز دبیری اجرایی آن را برعهده دارد.

محمد فیروزی، مجید ناظم‌پور، سحر فروزان، نجمه صغیر، علی ابوالقاسمی، محسن فتاحی، کیوان فرزین و محمد پیری اعضای شورای سیاست‌گذاری دومین جشنواره ملی عودنوازی هستند و فراخوان دومین جشنواره ملی عودنوازی نیز به‌زودی اعلام خواهد شد.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم با تاکید بر بهره‌مندی از همه ظرفیت‌ها برای برگزاری هر چه باشکوه‌تر این رویداد فرهنگی، گفت: امیدواریم با توجه به عشق و علاقه جوانان قشمی به هنر موسیقی، بتوانیم زمینه‌ساز رونق فرهنگ و هنر در این جزیره باشیم.

عادل پیغامی تصریح کرد: این جشنواره با هدف استعدادیابی و توانمندسازی علاقمندان به هنر موسیقی در قشم با حضور اساتید و بزرگان موسیقی کشور برگزار خواهد شد.

براساس این گزارش، عود یک ساز زهی زخمه‌ای با قدمت دیرین در ایران و خاورمیانه و یکی از مهم‌ترین سازهای بم مضرابی ایرانی است که هم در گروه‌نوازی‌های موسیقی کلاسیک ایرانی و هم در تک‌نوازی‌ بسیار کارآمد است. این ساز مانند بسیاری از دیگر سازهای زخمه‌ای، روی پای نوازنده قرار می‌گیرد و نوازنده با یک دست به انگشت‌گذاری روی وترها و با دست دیگر با مضراب به ساز نواختن می‌پردازد. بیشتر انواع این ساز دارای ده زه است که به‌صورت جفت بسته می‌شوند.

این ساز به ویژه در مناطق جنوب ایران در طیف گستردهای از رویدادها و آیین‌ها از جمله عروسی‌ها، رویدادهای فرهنگی، جشن‌ها، جشنواره‌ها، گردهمایی‌های خانوادگی و نظایر آن مورد استفاده قرار می‌گیرد و در استان‌های هرمزگان، بوشهر و خوزستان یکی از عناصر هویتی محسوب می‌شود که در ایجاد همدلی بین ساحل نشینان خلیج فارس، بختیاری‌ها و عرب‌های ایرانی نقش مهمی ایفا می‌کند.

انتهای پیام/7558/