شناسهٔ خبر: 71188010 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: اکونیوز | لینک خبر

ظرفیت پزشکی در سال ۱۴۰۴ به ۱۶۰۰۰ نفر می‌رسد - اکونیوز

اقتصاد ایران: معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی که در سال ۱۴۰۴ به بیش از ۱۶ هزار دانشجو خواهد رسید، گفت: پذیرش دانشجو دو برابر شده و برای ایجاد زیرساخت های آن حداقل به ۳۷ همت بودجه نیاز است.

صاحب‌خبر -
- اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سیدجلیل حسینی در نشست خبری امروز 16 بهمن 1403 در ستاد وزارت بهداشت،  به بیان دستاوردهای آموزش علوم پزشکی به مناسبت دهه فجر پرداخت و اظهار کرد: ابتدای انقلاب تعداد دستیاران تخصصی پذیرفته شده 413 نفر بود که هم اکنون این عدد به 5 هزار و 181 دانشجوی تخصصی رسیده است.

معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به این که حقوق دستیاران تخصصی و فوق تخصصی در دولت های سیزدهم و چهاردهم رشد چشمگیری یافته است، ادامه داد: در دولت چهاردم حقوق این افراد 30 درصد رشد داشته و حقوق کارورزان نیز از رشد 100 درصدی برخوردار شده است.

حسینی از تلاش برای برخورداری مزایای شغل برای دوره دستیاری خبر داد و گفت: در تلاشیم تا دوره دستیاری به عنوان یک شغل رسمی ثبت شود تا دستیاران از مزایای شغلی، حقوق و بیمه برخوردار شوند؛ این اقدام در حال حاضر در انتظار مصوبه مجلس است.

وی با اشاره به افزایش تعداد دانشکده‌های داروسازی از 5 به 27 و تعداد دانشجویان داروسازی از 150 به 1500 نفر نسبت به سال 1358، اظهار کرد: با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 1381 حوزه استعدادهای درخشان ایجاد شد. هم اکنون بیش از 7 هزار دانشجوی استعداد درخشان شناسایی شده و تحت حمایت نظام آموزشی قرار دارند.

وی با اشاره به تحصیل 12 هزار دانشجوی خارجی علوم پزشکی از 43 کشور جهان در ایران، ابراز کرد: شعبه دانشگاهی ایران در عراق (دانشگاه سبطین در کربلا) ایجاد شده و درصدد ایجاد شعباتی نیز در لبنان، غنا و تاجیکستان هستیم.

معاون آموزشی وزارت بهداشت با بیان اینکه از سال 1365 تاکنون 37 دانشگاه، 18 دانشکده و 62 مجتمع آموزش عالی سلامت تاسیس شده است، یادآور شد: نسبت به ابتدای انقلاب در حوزه دندانپزشکی تعداد دانشکده‌ها از 10 به 43 دانشکده دندانپزشکی افزایش یافته و دانشجویان از 10 هزار به 17 هزار و 300 نفر افزایش یافته است. همچنین تعداد دانشجویان تخصصی دندانپزشکی از 20 نفر به 1525 نفر رسیده است.

معاون وزیر بهداشت با اشاره به افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی که در سال 1404 به بیش از  16 هزار دانشجو خواهد رسید، گفت: پذیرش دانشجو دو برابر شده و برای ایجاد زیرساخت های آن حداقل به 37 همت بودجه نیاز است. ما نگران دانشگاه‌ها هستیم و تصور می‌کنیم اگر بودجه مورد نیاز افزایش ظرفیت فراهم نشود، پذیرش 1404 را متوقف کنیم. یعنی نه تنها 20 درصد را نپذیریم که هیچ پذیرشی برای سال آینده نداشته باشیم.

حسینی افزود: حدود 70 دانشگاه علوم پزشکی در 30 تا 50 سال ظرفیت پذیرش را به 8 هزار نفر رساندند ولی از سال 1400 در تغییری ناگهانی قرار شده است که پذیرش دانشجو به 16 هزار و 500 نفر برسد و ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی در طی 4 سال دوبرابر شده و دانشگاه‌ها را با مشکل جدی روبرو کرده است.

وی با اشاره به این که این افزایش ظرفیت دانشجویان، دانشگاه‌ها را با کلاس‌ها و آزمایشگاه‌های پرازدحام مواجه می‌کند و این یک شوک برای دانشگاه‌هاست، بیان کرد: مطابق تاکید وزیر بهداشت به دلیل این‌که این مصوبه قانون است، به این قانون باید عمل شود. به همین دلیل در سال 1403 پذیرش تا 14 هزار دانشجو و در سال 1404 پذیرش دانشجو تا سقف 16 هزار و 500 دانشجو را خواهیم پذیرفت ولی باید بدانیم دانشگاه‌ها به شدت دچار شوک و سرگردانی هستند.

معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به رایزنی‌های انجام شده برای اختصاص بودجه مورد نیاز گفت: با همکاری سازمان برنامه، مشاوران ریاست جمهوری، معاون اول رئیس‌جمهور و همچنین وزرای پیشین، جلسات متعددی برگزار شده و با تمام نمایندگان در سه ماه اخیر گفتگو داشته ایم و هماهنگی‌های لازم انجام شده است.

حسینی خاطرنشان کرد: بودجه دانشگاه‌های علوم پزشکی 1.3 همت است در حالی که ما به بودجه بسیار بیشتری نیاز دارم ولی شنیده‌ها حاکی است که بودجه دانشگاه‌های علوم پزشکی قرار است دو برابر شده و حدود 2 همت اختصاص داده شود.

معاون آموزشی وزارت بهداشت با بیان این که کمبود فضای کلاس، آزمایشگاه و خوابگاه‌ها بر روحیه دانشجویان تاثیر منفی می‌گذارد، بر حمایت و مساعدت مجلس در این زمینه تاکید کرد و در مورد راهکار حل این مشکل، گفت: اگر بودجه لازم به دانشگاه‌ها اختصاص داده شود، دانشگاه‌ها می‌توانند ظرفیت‌های دیگری در استان ها ایجاد کرده و از قراردادهای دوطرفه استفاده کنند. همچنین می‌توانند از بعضی اساتید باکیفیت به طور کوتاه مدت استفاده کرده و مکان‌هایی را برای خوابگاه اجاره کنند تا زمانی که زیرساخت‌های خودشان به بهره برداری برسد.

وی همچنین بیان کرد: اولین المپیاد دانشجویان علوم پزشکی کشور در سال 1388 با حضور 400  دانشجو برگزار شد و از آن زمان تاکنون هر ساله این المپیاد با حضور نزدیک به 3 هزار دانشجو برگزار می شود. سال آینده نیز شاهد برگزاری هفدهمین المپیاد دانشجویان علوم پزشکی با شعار «سلامت باروری و صیانت از جمعیت» خواهیم بود.

انتهای پیام/

برچسب‌ها: