به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در مشهد، حجت الاسلام محمد محمدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری یکشنبه در مراسم افتتاحیه چهل و یکمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران در تالار قدس حرم مطهر رضوی با اشاره به اینکه مکتب اهل بیت (ع) در امر دعا بسیار غنی است و هر چه بخواهیم در آن هست، خاطرنشان کرد: عالم محضر خدا است. در محضر خداوند دعا کنیم و حاجت بخواهیم.
رئیس دفتر مقام معظم رهبری گفت: ملت و مردم ایران از برخی از مردم زمان پیامبر (ص) بهتر هستند. بسیاری از مردم ایران آرزوی شهادت دارند.
وی با اشاره به اینکه چرا برخی از سران کشورهای اسلامی به این موضوع توجه نمیکنند، افزود: قرآن، قوم یهود را دشمنترین مردم معرفی کرده است. در این مدت یک سال و چند ماه دیدید که این دشمنان با مسلمانان چه کردند. آنها روی هیتلر را سفید کردند و جنایتهایی کردند که قوم مغول و صدام انجام ندادند. بزرگان آنها فتوا به قتل حتی کودکان و نوزادان دادند. بیمارستانها و مدارس و منازل را بمباران کردند و مدعیان حقوق بشر سکوت کردند.
حجت الاسلام محمدی گلپایگانی با اشاره به ایستادگی و حمایت جانانه مردم ایران گفت: در پاسخ به فرمایش رهبری مبنی بر کمک به مقاومت، کسانی بودند که سند مالکیت منازل خود را اهدا کردند و اینگونه موضوعات هنوز هم ادامه دارد.
وی تاکید کرد: این ملت از برخی از مردم زمان پیامبر (ص) نیز بهتر هستند. بسیاری از مردم ایران آرزوی شهادت دارند. ما مادران ۴ و ۵ شهید داریم که در کمال شجاعت فرزندان خود را تقدیم کردهاند و به آن افتخار میکنند.
حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی هم در این مراسم گفت: اگر به قرآن به عنوان نسخه منحصر کمال مراجعه کنیم و سیر نزول سورهها را با نگاه به حکمرانی مطالعه کنیم، پاسخ ناظر به پارادوکسهای حکمرانی انسان معاصر به دست میآید.
وی با اشاره به اینکه نظریه حکمرانی به عنوان یک نظریه جدید و تجربیات جدید در باب حکومت، از دهه ۸۰ در دنیا مطرح شده و درباره آن کتب مختلفی نوشته شده است، خاطرنشان کرد: موضوع حکمرانی یکی از پرسش های مهم بوده است، این واژه به عربی «الحکم» است. عدهای در این ۴ دهه مسئله حکمرانی را مطرح کردهاند تا به این مسئله پاسخ بدهند.در این مدت مکاتب مختلفی نیز از نظریه نهادگرایی و تفسیرگرایی تا فرا حکمرانی و سایر نظریهها پیدا شدهاند.
حجت الاسلام خسروپناه افزود: در این میان اما، اگر به قرآن به عنوان نسخه منحصر کمال و با سیر نزول سورهها مراجعه کنیم و اگر این سیر نزول سورهها را با نگاه به حکمرانی مطالعه کنیم، پاسخ ناظر به پارادوکسهای حکمرانی انسان معاصر به دست میآید.
وی افزود: سورههای مبارکه علق و قلم، الگوی حکمرانی پیامبر را مشخص میکنند. حکمرانی پیامبر، حکمرانی فرهنگی و انسان سازی و در برابر جهالت است. کلامی که در عهد عتیق و جدید پیدا نمیشود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه گفت: آغاز نزول قرآن با «اقرا» بوده و بعد از آن در سوره مبارکه قلم به آن سوگند یاد شده است. حکمرانی پیامبر حکمرانی فرهنگ و علم و معرفت و اخلاق است.
همچنین مصطفی فیضی قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی هم در این آیین گفت: برپایی چهل و یکمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم در مشهد، توجه توامان به دو میراث نبوت یعنی قرآن و عترت است و خادمان حضرت رضا (ع) در تاسی به سیره اهلبیت (ع) و امام رضا (ع) در طول تاریخ، توجه فراوانی به این موضوع داشتهاند.
وی افزود: این مکان، تجلی گاه قرآن و عترت و مکان زیارت روزانه هزاران نفر از عاشقان و ارادتمندان به مکتب اهل بیت (ع) است.
فیضی با اشاره به گوشهای از فعالیتهای قرآنی صورت گرفته در آستان قدس رضوی خاطرنشان کرد: نگهداری ۲۲ هزار نسخه قرآنی نفیس، تدوین مجموعه المعجم در عرصه پژوهش، گسترش فعالیتهای قرآنی در ۲۲۰ شهرستان ایران و ۱۱ کشور، توجه به حفظ این میراث گرانبها به ویژه نسخ خطی، از جمله این موارد است.
به گزارش ایبنا مراسم افتتاحیه چهلویکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران، یکشنبه شب با حضور آیت الله محمدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری، حجتالاسلام محسنی اژهای رئیس قوه قضاییه، آیتالله سید احمد علمالهدی نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی و امام جمعه مشهد، آیت الله احمد مروی تولیت آستان قدس رضوی، حجتالاسلام خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور، استاندار خراسان رضوی و جمعی از مسئولان و قاریان ملی و بینالمللی، در تالار قدس حرم مطهر رضوی برگزار شد. چهلویکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم از ۷ تا ۱۲ بهمن ماه با حضور ۵۷ نخبه قرآنی از ۲۶ کشور جهان در رشتههای برای برادران، حفظ کل، قرائت تحقیق و قرائت ترتیب و برای خواهران، حفظ کل و قرائت تحقیق در حال برگزاری است.
∎