دکتر محمدعرفان فربد مشاور معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و دبیر کارگروه توسعه مشارکت دانشجویان وزارت بهداشت در اولین نشست هماهنگی دبیرخانه سیودومین جشنواره دانشجوی نمونه که یکشنبه ۷ بهمن ماه در سالن اجتماعات شهید احمدرضا احدی برگزار شد، گفت: به طور کلی اینگونه جشنوارههایی که در سطح کشوری و با ساختار ملی برگزار میشوند، تلاش دارند تا با اهدای جوایز به برترینهای خود به نحوی قدردان زحمات نخبگان باشند. چنین جشنوارههایی دارای اعتبار دو سویه هستند به این نحو که هم مجموعه برگزار کننده و هم فردی که از او تقدیر صورت میگیرد از یکدیگر اعتبار میگیرند. بنابراین باید تمامی تلاش مجموعه بر انتخاب چهرههایی باشد که بتوان در بدنه دانشگاهیان از اعتبار و مقبولیت آنها دفاع کرد.
وی با تاکید بر رعایت سه اصل شفافیت، عدالت و دانش و مهارت محوری در انتخاب دانشجویان نمونه دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی وزارت بهداشت، ابراز داشت: برای رسیدن به این مهم اولین کار اصلاح روال شکل گرفته در سالهای گذشته بود به این نحو که باید شیوهنامه و آییننامه دورههای قبل را بررسی دقیق کرده و تلاش کنیم از تجربه و دانش برگزیدگان سالهای گذشته در این جلسات حتما استفاده کنیم و دغدغهها و مسائل و مشکلات این عزیزان را دنبال کنیم. البته دغدغههای کارشناسانی را که در این مدت در صف تلاش بسیاری کردهاند، از طریق دبیرخانه دانشجوی نمونه در ستاد، دنبال کردیم و متوجه شدیم برخی ایرادات جزئی در شیوهنامه وجود دارد که مربوط به دانشجویان علوم پزشکی است که مهمترین موضوع به بحث نمره معدل باز میگردد.
مشاور معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به استقرار دبیرخانه مرکزی جشنواره دانشجوی نمونه در وزارت علوم گفت: همکاران ما در وزارت علوم بر موضوع معدل بر همان روال قبل تاکید داشتند که این امر نارضایتی دانشجویان وزارت بهداشت را به دنبال داشت و موجب شده بود تا ناخواسته در حق دانشجویان وزارت بهداشت اجحاف شود. این موضوع موجب شده بود تا دانشجویان علوم پزشکی علاوه بر داشتن معدل (الف) در امتیاز آموزشی با مشکل مواجه شده و نتوانند امتیاز لازم را کسب کنند.
جشنواره دانشجوی نمونه ترکیبی از موضوعات تحقیقاتی، پژوهشی، آموزشی، علمی و فرهنگی و مسائل بینالملل است پس باید تلاش کنیم تا سال به سال چهرههای برتر و نخبهتری را در این حوزه داشته باشیم
دبیر کارگروه توسعه مشارکت دانشجویان وزارت بهداشت با تاکید بر برگزاری ماهانه جلسات توجیهی دبیرخانه دانشجوی نمونه در وزارت بهداشت به منظور حل مشکلات موجود در شیوهنامه و آییننامه این جشنواره، اظهار داشت: یکی از موضوعات مورد بحث که در اینگونه جلسات عنوان میشود و ما نیز بررسیهای لازم را انجام دادهایم، دسترسی کارشناسان در حوزههای مختلف جشنواره دانشجوی نمونه است. در این خصوص تاکید ما بر امر شفافیت است و موافق با ارایه این دسترسی به کارشناسان خود در سطح دانشگاههای علوم پزشکی هستیم اما این دسترسی نمیتواند بیش از داوران باشد زیرا این موضوع نیز از آن دسته دغدغههایی است که دانشجویان را درگیر کرده است.
فربد بر اصل عدالت در انتخاب دانشجویان نمونه در این دوره از جشنواره تاکید کرد و ابراز داشت: بر این اساس تلاش داریم با معاونان و مدیران دانشگاههای علوم پزشکی صحبت کنیم تا دانشجویی که به هیچ عنوان فعال دانشجویی نبوده و در هیچ نهاد دانشجویی فعالیت نداشته را به عنوان فعال فرهنگی و دانشجویی معرفی نکنند.
وی به دانشجویانی که به عنوان دستیار آموزشی در حال فعالیت هستند اشاره و خاطر نشان کرد: موضوع دیگر در خصوص دانشجویانی است که به عنوان دستیار آموزشی در دانشگاهها فعالیت میکنند و سابق بر این با ارایه گواهی از طریق کمیته تحقیقات دانشجویی به عنوان دستیار آموزشی در این جشنواره امتیاز میگرفتند. طبق اصلاحات صورت گرفته در شیوهنامه و برای جلوگیری از بیعدالتی در این حوزه بنا شد تا تایید دستیار آموزشی بودن هر فرد تنها منوط به تایید معاونت آموزشی دانشگاه و دانشکده مربوطه باشد.
مشاور معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پایان ابراز داشت: در این دوره تلاش داریم تا مسائل بسیار ریز و جزئی در اصلاحات شیوهنامه و آییننامه در مسیر شفافیت و عدالت انجام شود و این روند در سال آینده نیز ادامه خواهد داشت. در نهایت جشنواره دانشجوی نمونه ترکیبی از موضوعات تحقیقاتی، پژوهشی، آموزشی، علمی و فرهنگی و مسائل بینالملل است و افرادی را باید انتخاب کنیم که در اعتباری دو سویه بتوانیم سالهای آینده از جایگاهی که به آنها دادهایم و بر اساس تلاش خودشان به دست آمده است، دفاع کنیم و سال به سال چهرههای برتر و نخبهتری را در این حوزه داشته باشیم.
گفتنی است در این نشست، آییننامه، شیوهنامه و فرآیند ثبتنام سیو دومین دوره از جشنواره دانشجویان نمونه مورد توجه و بررسی قرار گرفت و به سؤالات کارشناسان در این حوزه پاسخ داده شد.