شناسهٔ خبر: 71035974 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: مفدا | لینک خبر

مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت در اولین نشست هماهنگی دبیرخانه جشنواره دانشجوی نمونه:

دانشجوی نمونه باید در برنامه‌ریزی و سیاست گذاری دانشگاهی و کشوری در کنار ما باشد

مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تنها بخشی از کار انتخاب دانشجوی نمونه در سال ۱۴۰۳ است اما بخش دیگر این است که این عزیزان بعد از انتخاب، رها نشوند. باید از خود سؤال کنیم که ما با دانشجوی نمونه سال ۱۴۰۲ چه کردیم و بعد از انتخاب دانشجوی نمونه سال ۱۴۰۳ با او چه خواهیم کرد و چه برنامه‌ای برای او داریم؟ چند بار از او نظر خواسته‌ایم و در تصمیم گیری، سیاست گذاری، نظارت و برنامه‌ریزی او را در کنار خود قرار داده‌ایم؟ اگر دانشجوی نمونه درست انتخاب شده باشد باید در ساحت‌های برنامه‌ریزی و سیاست گذاری دانشگاهی و کشوری در کنار ما باشد و به ما کمک کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش مفدا، با حضور دکتر سعید بابائی مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و با مشارکت برخط کارشناسان حوزه دانشجوی نمونه در سطح دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور، اولین نشست هماهنگی دبیرخانه سی‌ودومین جشنواره دانشجوی نمونه یک‌شنبه هفت بهمن ماه در سالن شهید احمد رضا احدی به صورت وبیناری برگزارشد.

بابایی ضمن سپاسگزاری از کسانی که سابق بر این در ستاد و دانشگاه‌های علوم پزشکی متولی جشنواره دانشجوی نمونه بوده‌اند، اظهار داشت: با توجه به این که تقدیر و تشکر لازم از کارشناسان و بزرگوارانی که در این حوزه تلاش مضاعفی داشته‌اند انجام نشده است، به زودی در حد توان و مقدورات، از این عزیزان تقدیر حوزه خواهیم کرد.

وی در خصوص جایگاه یک دانشجوی نمونه در سطح دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، افزود: باید به فردی که با تلاش خود در این حوزه رشد می‌کند، توجه ویژه‌ای داشته باشیم تا در آینده شغلی و زندگی این فرد بتوانیم اثرگذاری مثبت داشته باشیم. در برخی مواقع متولیان امر با دادن یک نمره کمتر یا بیشتر به یک دانشجو موجب می‌شوند مسیر زندگی او تغییر کند. پس باید بدانیم این حق الناس است و زحمات دانشجویان باید به دقت بررسی شود، اگر واقعا فردی کاری را انجام داده برای او ثبت شود و فعالیتی که از سوی دانشجو صورت نگرفته به نام او تمام نشود.

بابائی با بیان این‌ که جشنواره دانشجوی نمونه در فضای دانشجویی دنبال می‌شود، به مراقبت از صورت نگرفتن تقلب در این فضا اشاره کرد و ابراز داشت: اگر دانشجویی در این مسیر چیزی به دست بیاورد که حق او نیست و بر اساس آن مدرکی برای او صادر شود، قطعا مشکلات بعدی را به دنبال خواهد داشت. بر این اساس راستی آزمایی فعالیت‌های مختلف دانشجویان برای حضور در جشنواره دانشجوی نمونه اهمیت بسیار زیادی دارد. اگر برای دانشجویی پرونده‌ای بسازیم که حق او نبوده و از این مسئله بهره‌مند شود، ممکن است فکر کنیم که به او لطف کرده‌ایم اما در واقع در حق افراد زیادی ظلمی مرتکب شده‌ایم که باید نسبت به آن پاسخگو باشیم؛ بنابراین در انجام روند ثبت‌نام و بررسی آن‌چه که دانشجو در اختیار ما قرار می‌دهد باید دقت زیادی داشته باشیم و در حد نیم نمره هم از حق دانشجویی کم یا زیاد نکنیم.

دانشجوی نمونه باید در برنامه‌ریزی و سیاست گذاری دانشگاهی و کشوری در کنار ما باشد

مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت تصریح کرد: من در حال بررسی و مطالعه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش بودم، بیش از یک دهه است که ساحت‌های شش گانه‌ در این سند درج شده است و اکنون دانش آموزان ما بر اساس این ساحت‌های مختلف تقویت می‌شوند و در دانشگاه‌ها هم بر همان اساس در حال تحصیل هستند و بنا است بر اساس همان ساحت‌ها به عنوان دانشجوی نمونه شناخته شوند. هدف از این جشنواره طبیعتا این نیست که ما برترین دانشجویان علمی، آموزشی، پژوهشی و فرهنگی سراسر کشور را شناسایی کنیم بلکه هدف آن داشتن دانشجوی تمام ساحتی است.

وی اضافه کرد: درست است که باید در زمینه‌های تخصصی، فرهنگی، آموزشی و پژوهشی، دانشجویان به صورت مجزا شناسایی و تقدیر شوند اما زمانی که بحث دانشجوی نمونه مطرح می‌شود بنای ما بر این است که دانشجویی ارزیابی شود که توانسته ابعاد مختلف وجودی خود را به عنوان دانشجو به صورت متوازن در دانشگاه رشد دهد؛ دانشجویی که در دانشگاه در درس موفق است، مقاله و کار پژوهشی هم ارایه داده و این مساله را درک کرده که مسئولیت اجتماعی هم دارد و باید در کانون‌های فرهنگی، خیریه و تشکل‌های دانشجویی نیز فعال باشد، فرد بسیار ارزشمندی است و باید به او توجه ویژه شود.

بابائی با بیان این‌که دانشجویی که علاوه بر ارتقای فردی خود، ارتقای جامعه و وضعیت بوم و منطقه‌اش را نیز مد نظر قرار می‌دهد به یک الگو تبدیل می‌شود، گفت: این جشنواره زمانی موفق است که پس از انتخاب دانشجوی نمونه از یک دانشگاه، جامعه دانشگاه و دوستان او این انتخاب را تحسین کنند و به این که این دانشجو در همه زمینه‌ها فعال بوده صحه بگذارند. اگر دانشجویانی که در ۳۱ دوره گذشته به عنوان دانشجوی نمونه برگزیده شده‌اند را در جلسات دانشگاهی دعوت کنیم کار اثرگذار و ارزشمندی است.

مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت، تصریح کرد: من از همکارانم در ستاد وزارت بهداشت می‌خواهم که بانک اطلاعاتی این افراد تهیه و به صورت ویژه‌تر به این عزیزان توجه شود. این دانشجویان الگوهای کشور هستند و من انتظار داشتم اتاقی در ستاد از تصاویر و رزومه آنها داشته باشیم به نحوی که بتوانیم در جلسات دوره‌ای ستاد از نظرات این سرمایه‌های کشور بهره‌مند شویم. تنها بخشی از کار انتخاب دانشجوی نمونه در سال ۱۴۰۳ است اما بخش دیگر این است که این عزیزان بعد از انتخاب، رها نشوند. باید از خود سؤال کنیم که ما با دانشجوی نمونه سال ۱۴۰۲ چه کردیم و بعد از انتخاب دانشجوی نمونه سال ۱۴۰۳ با او چه خواهیم کرد و چه برنامه‌ای برای او داریم؟ چند بار از او نظر خواسته‌ایم و در تصمیم گیری، سیاست گذاری، نظارت و برنامه‌ریزی او را در کنار خود قرار داده‌ایم؟ اگر دانشجوی نمونه درست انتخاب شده باشد باید در ساحت‌های برنامه‌ریزی و سیاست گذاری دانشگاهی و کشوری در کنار ما باشد و به ما کمک کند.

گفتنی است در این نشست، آیین‌نامه، شیوه‌نامه و فرآیند ثبت‌نام سی‌و دومین دوره از جشنواره دانشجویان نمونه مورد توجه و بررسی قرار گرفت و به سؤالات کارشناسان در این حوزه پاسخ داده شد.