به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، بیستوششمین شماره فصلنامه علمی تخصصی و اقتصادی «صنعت سبز سلولز» منتشر شد، در این شماره به مسائل و مشکلات حوزه کاغذ و سلولزی به شکل کلان در قالب یادداشت، مصاحبه و گزارش پرداخته شده است.
در نخستین مطلب این فصلنامه، ابوالفضل روغنی گلپایگانی در سرمقاله خود به نتیجه ناترازیهای انرژی برای صنعت کاغذ اشاره کرده و گفته است که آثار و تبعات کمبود برق به زودی روی صنعت، تولید و بخصوص کاغذ مشخص خواهد شد. در بخشی از این مطلب میخوانیم؛ «استمرار چنین وضعیتی ممکن است به تعطیلی کارخانجات حوزه کاغذ و سلولزی منجر شو، البته ما پیشنهاد کردیم که دولت به جای اینکه هفته ای یک یا دو روز برق را قطع کند، به صورت کلی اعلام کند که فلان منطقه یا شهرک صنعتی یک هفته برق ندارند، این کار میتواند نظام برنامهریزی مناسبتری ایجاد کند.
الان وضع بهگونهای است که واحدهای صنعتی یک روز برق دارند، دو روز ندارند یا دو روز برق دارند و یک روز ندارند و این نمیتواند برنامهریزی دقیقی را برای واحدهای صنعتی ایجاد کند، همین مساله آنها را دچار افت و استهلاک بیشتری میکند.»
گفتوگو با رسول ورشوچی منفرد، عضو هیئت مدیره انجمن صنایع کارتن و ورق دیگر مطلب این نشریه است، او در این مصاحبه به وضعیت کنونی تولید کارتن و ورق اشاره کرده و گفته که هیچ مانعی برای رشد این صنعت وجود ندارد؛ چه از لحاظ فنی چه از نظر تکنیکال، هم در صنعت کاغذسازی و هم در صنعت کارتنسازی متولیان مجموعههای تولیدی، محدودیتی ندارند. ورشوچی با بیان اینکه قدمت عمر صنعت کارتن در کشور ما حدود ۷۰ سال است، گفته است؛ «از اوایل دولت نهم به بعد شاهد شکلگیری کاغذسازیهایی بودیم که بتوانند تست لاینر را با کیفیت بهتر تولید کنند اما مقارن با شروع تحریمهای ظالمانه علیه ایران بود. با قوت گرفتن تهدیدها، واحدهای کاغذسازی خیلی به زحمت افتادند و همین موجب شد که نرخ رشد صنایع تولید کاغذ در ایران بیشتر از قبل شود و فاصله شان را با کاغذسازیها کمتر کنند. همین سیر طی سالهای مختلف ادامه داشته و اکنون واحدهای کاغذسازی از ۲۰۰ واحد هم گذشته است، همچنین عرضه کارتن نسبت به مصرف آن بیشتر است.»
گزارشی از افتتاحیه کارخانه تاوکاغذ ارس، یادداشتی از شراره کامرانی جامعه شناس درباره بازخوانی تاریخی تاثیرات اجتماعی تشکلهای اقتصادی، مصاحبه با ایمان اکبرپور فعال حوزه سلولزی درباره آنزیم و استفاده از آن در صنعت کاغذ، مقاله بررسی تاثیر پالایش در عملکرد آنزیم سلولاز بر خواص خمیر OCC، گزارشی از وبینار فرصتها، تهدیدها و چالشهای کاغذ سنگی به قلم پژمان رضایتی چرنی و دیدار هیئتمدیره سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوا با معاون صنایع عمومی وزارت صمت از دیگر مطالب این نشریه است.
حسین جلالی ترشیزی، دانشیار دانشگاه شهید بهشتی و عضو کمیسیون فنی سندیکا نیز در یادداشتی به موضوع اهمیت آموزشهای تخصصی ضمن خدمت پرداخته است. او در این یادداشت آورده است که آموزش و برنامههای متنوع آموزشی در ردههای مختلف جنبه جداییناپذیر توسعه و پیشرفت و ایجاد نوآوریهای گوناگون در جهان امروزی و بویژه در بخش صنعت است. به اعتقاد وی در این یادداشت؛ «یادگیری متمرکز و پیوسته از طریق آموزش در حین کار، فرآیندهای بهبود تولید را سرعت میبخشد و با گستراندن چتر آموزش برای همه کارکنانی که دخیل در یک فرایند یا موضوع هستند، کیفیت آموزشی ثابت و افزایش اشتراکات و مفاهیمی تخصصی میتواند شاغلین را قادر سازد تا مجوز و گواهیهای حرفهای نهادهایی عالی همچون سندیکای حرفهای، دانشگاهها، انجمنها و دیگر مجامع تخصصی مربوطه را کسب کنند تا بتوانند در زندگی حرفهای خود مستند به دورههای تخصصی گذرانده شده، جایگاه شغلی و متناسب خود را بهدست آورند.»
فصلنامه علمی تخصصی و اقتصادی «صنعت سبز سلولز» به صاحب امتیازی سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوای ایران و مدیرمسئولی ابوالفضل روغنی گلپایگانی منتشر میشود.
∎