شناسهٔ خبر: 71017163 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

معاون وزیر دادگستری:

مددکاران اجتماعی، کنش‌گران اصلی قانون حمایت از اطفال و نوجوانان هستند

تهران- ایرنا- معاون وزیر دادگستری و دبیر مرجع ملی حقوق کودک گفت: مددکاران اجتماعی، کنش‌گران اصلی قانون حمایت از اطفال و نوجوانان هستند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا از سازمان بهزیستی کشور، علی کاظمی در نشست تخصصی معاونان سلامت اجتماعی بهزیستی کشور با اشاره به محوریت سازمان بهزیستی در امور مرتبط با کودکان دارای نیازهای ویژه اعم از کودکان بازمانده از تحصیل، آسیب دیده و نیازمند انواع حمایت های اجتماعی؛ بر اهمیت ارزشمندی ماموریت های ذاتی مددکاران اجتماعی در تمام امور مرتبط جامعه وحل مساله و ارائه راهکار علمی و تخصصی توسط مددکاران اجتماعی تاکید کرد.

وی ضمن تاکید بر حفظ روحیه فعالان تیمی و گروهی دربرنامه های مرتبط با مددکاری اجتماعی و مقابله با انواع تهدیدهای مرتبط با کودکان اعم از تراکم جمعیت، مشکلات اقلیمی، مشکلات خانوادگی، آسیب های فضای مجازی و همچنین وجود روحیه مددکاری در تمام نیروهای سازمان بهزیستی با رویکرد اخلاق مداری و انسانیت؛ پرداختن به تمام مفاد قانون حمایت از اطفال در راستای ماموریت های سازمان بهزیستی با سرعت بیشتر را خواستار شد.

مددکاران اجتماعی، کنش‌گران اصلی قانون حمایت از اطفال و نوجوانان هستند

حمایت سازمان بهزیستی از بخش‌های دولتی و غیردولتی برای ارائه خدمات به جامعه هدف

رئیس مرکز مشارکت های مردمی و توسعه ظرفیت‌های اجتماعی سازمان بهزیستی کشور نیز در این نشست با معرفی اجمالی وظایف و ماموریت های مرکز مشارکت ها در ساختار و تشکیلات جدید سازمان در ستاد و استان ها اعم از بخش فرهنگی بر تمرکز بهزیستی بر ارتباط موثر با بخش غیردولتی در راستای تحقق منافع عالیه جامعه هدف ،توانمند سازی معنوی جامعه هدف را از مهمترین ماموریت های امور فرهنگی سازمان دانست.

سید جواد حسینی همچنین بر ضرورت آسیب شناسی عملکرد مراکز مثبت زندگی با هدف سامان دهی و تقویت بخش های مختلف و حمایت طلبی سازمان بهزیستی با مدل های تخصصی از سایر بخش های دولتی و غیردولتی آماده ارائه خدمات به جامعه هدف، و شناسایی ظرفیت ها و شرکای اجتماعی موثر در راستای تحقق اهداف بهزیستی تاکید کرد.

لزوم بهره‌مندی بهزیستی استان‌ها از ظرفیت مجمع نمایندگان مجلس 

مشاور رئیس سازمان بهزیستی کشور در امور مجلس با اعلام اهمیت پرداختن به امور مرتبط با استان ها در تعامل با نمایندگان مجلس شورای اسلامی، ضرورت رسیدگی سازمان بهزیستی به امور مختلف جامعه هدف و کارکنان قبل از انتقال مردم به نمایندگان مجلس شورای اسلامی، بر لزوم بهره مندی از ظرفیت ارزشمند نمایندگان مجلس شورای اسلامی جهت حمایت طلبی در راستای اجرای برنامه های سازمان تاکید کرد.

محمد کریم آریا همچنین ایجاد رویکرد حل مساله در نگاه کارکنان سازمان در پاسخ به مکاتبات اداری به ویژه درخواست های جامعه هدف توجه به ناترازی های موجود در وظایف سازمان به دلیل سرازیر شدن مکاتبات رسیدگی نشده از استان ها به ستاد کشوری به ویژه در امور نامرتبط با ماموریت های سازمان را ضروری دانست.

وی آگاهی بخشی به نیروی انسانی جهت پیشگیری از تخلفات مالی پیش آمده به دلیل عدم وجود اطلاعات حقوقی و قانونی و بهره مندی بهزیستی استان ها از ظرفیت های بسیار غنی مجمع نمایندگان مجلس مستقر در تمام استان‌ها را خواستار شد.

ساماندهی بانک اطلاعات سامانه ای جامع از وضعیت مهارتی - شغلی توانمندی های جامعه هدف

محسن ایروانی معاون کارآفرینی و اشتغال مرکز توسعه کارآفرینی، اشتغال و توانمندسازی سازمان بهزیستی با بیان ضرورت یکپارچه سازی خدمات سازمان در بخش های مختلف درون سازمانی، اهمیت توجه به اشتغال جامعه هدف با ایجاد مهارت های لازم از طریق برنامه های نوین سازمان و برگزاری برنامه های آموزشی برای اجرای طرح های اشتغال و کارآفرینی ویژه جامعه هدف را بیان کرد.

وی همچنین بر پایداری شغلی و پشتیبانی شغلی برای جامعه هدف بهره مند شده از خدمات‌ کارآفرینی سازمان و سامان دهی بانک اطلاعات سامانه ای جامع از وضعیت مهارتی - شغلی توانمندی های جامعه هدف، بر ضرورت هدایت شغلی جامعه هدف در یک فرآیند منسجم و ارجحیت توانمندسازی شغلی بر توانمندسازی اقتصادی برای جامعه هدف تاکید کرد.

ضرورت حمایت پیشگیرانه در حوزه سلامت روان جامعه هدف بهزیستی

فتحی آشتیانی رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ایران نیز در نشست تخصصی معاونان سلامت اجتماعی بهزیستی کشور با اشاره به مغفول واقع شدن شاخص معنویت در بین شاخص های سلامت، اعم از جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی وضعیت سلامت روانی افراد در سطح ملی و بین المللی را در آستانه ورود به نقطه بحرانی از این منظر دانست.

وی کمبود اعتبارات مالی در دولت ها برای امور مرتبط با سلامت روانی جامعه، عدم تقویت همه جانبه بخش درمان سلامت روانی در مقایسه با بخش های درمانی جسمی، کمبود منابع در امور مرتبط با سلامت روانی در مناطق محروم و کمتر برخوردار و عدم دسترسی افراد دارای مسائل روحی و روانی به امکانات و خدمات بخش دولتی و غیردولتی و همچنین عدم تمایل شخصی افراد دارای اختلال روان جهت درمان مستمر و پایدار را به عنوان مشکلات این حوزه عنوان کرد.

فتحی آشتیانی با تأکید بر تسهیل در صدور مجوزهای راه اندازی مراکز جدید توسط سازمان بهزیستی و توجه به حمایت پیشگیرانه قبل از درمان در حوزه امور مرتبط با سلامت روان جامعه هدف، پیگیری مستمر درمان افراد دارای اختلال روان در بخشی از سال های زندگی و حمایت از برنامه های مرتبط با ارزیابی صلاحیت حرفه ای نیروهای داوطلب ورود به حوزه مراکز مشاوره و روانشناسی را خواستار شد.