خبرگزاری مهر؛ گروه استانها: سفر مقام معظم رهبری در اردیبهشت سال ۱۳۸۸ سرآغاز تحول بزرگی در کردستان بود، تحولی که با مصوبات بسیار در این سفر آغاز شد و همچنان برکات سفر در این استان دیده میشود.
یکی از پروژههای مصوب سفر رهبری به کردستان، اجرای طرح گردشگری قشلاق- گریزه بود که اجرای آن به یکی از دغدغههای مسئولان و متولیان تبدیل شد.
با روی کار آمدن دولت وفاق ملی عزم مسئولان استانی جزم شد تا این پروژه در کردستان با بهترین شکل ممکن پیگیری و اجرا شود.
با حضور جمعی از مردم سنندج و مسئولان کردستان ظهر شنبه آغاز عملیات اجرایی این پروژه گردشگری رقم خورد، پروژهای که میرفت تا جذابیتهای بصری را در ورودی شهر سنندج ایجاد کند و جدای از رونق گردشگری به حفظ و پایداری محیط زیست بینجامد.
پروژه گردشگری قشلاق_گریزه یکی از پروژ ههای مهم گردشگری در غرب کشور است که در مسیر بیش از ۶ کیلومتری در داخل سنندج انجام و با لایه روبی مسیر و تخصیص آب به رودخانه قشلاق، به ایجاد یک دریاچه مصنوعی در طول این مسیر به طول ۶ کیلومتر در وسط شهر سنندج میانجامد و جذابیت گردشگری را به کردستان می بخشد.
این پروژه میتواند به ایجاد صدها شغل منجر شود و ارتقای حضور گردشگر را به ارمغان آورد و مورد استفاده مردم این استان قرار گیرد.
این پروژه در ورودی سنندج از سمت همدان و از سمت کرمانشاه و همچنین در کنار کریدور شمالغرب به جنوب غرب که از سنندج عبور میکند، قرار گرفته است که سیما و منظر ورودیهای شهر سنندج را زیبا میکند.
سیاست دولت این است که در همه شهرهای کردستان پروژههای جذاب گردشگری را اجرا کند که تا پایان دولت اجرا و به پایان میرسد.
دغدغهای ۲۰ ساله در کردستان به اجرا نشست
آرش زرهتن لهونی ظهر شنبه در آغاز عملیات اجرایی پروژه گردشگری قشلاق_گریزه سنندج اظهار کرد: امروز عملیات اجرایی یکی از پروژههای مهم گردشگری غرب کشور در استان کردستان آغاز میشود.
وی با اشاره به اینکه ۲۰ سال گذشته نیز این دغدغه وجود داشت که این پروژه در سنندج اجرایی شود، افزود: از مصوبات سفر پر خیر و برکت مقام معظم رهبری در سال ۱۳۸۸ به کردستان ساماندهی این مسیر بود تا در ورودی شهر مجموعهای گردشگری ایجاد شود.
وی خاطرنشان کرد: از زمانیکه افتخار خدمت به مردم کردستان را در مسئولیت قبلی عهده دار شدم این پروژه را اولویت قرار دادم.
استاندار کردستان با بیان اینکه ورودی همدان سنندج و ورودی کرمانشاه سنندج پیشانی شهر محسوب میشود، افزود: باید فضای بصری ورودی سنندج مناسب باشد تا زمینه ورود مسافر را به این استان فراهم کند.
لهونی تصریح کرد: اگر به گذشتههای دور برگردیم سنندج در کنار دو رودخانه دره بیان و قشلاق احداث شده است و احیای این مهم نوعی بازآفرینی هویتی برای سنندج به شمار میرود که مهمترین دلیل اجرای این پروژه محسوب میشود.
تلاش ۳ ماهه مسئولان استان سرعت تحقق این طرح را افزایش داد
وی اذعان کرد: باید این مصوبه سفر رهبری زودتر پیگیری میشد هرچند مطالعاتی به صورت لکهای انجام شد اما با تلاش سه ماهه کارها پیش رفت و به آغاز عملیات اجرایی رسیدیم.
وی اضافه کرد: این ابر پروژه گردشگری سیما و منظر شهر سنندج را زیبا خواهد کرد و موجب حفظ محیط زیست میشود.
استاندار کردستان ادامه داد: همه باید دست به دست هم دهیم تا این پروژه در اسرع وقت به اتمام برسد و همراهی مردم نیز در این زمینه نیاز است.
لهونی گفت: در فاز اول لایهروبی ۶ کیلومتر انجام خواهد شد و چند بند احداث و نقاطی که نیاز به مرمت دارد، دنبال میشود.
وی اعلام کرد: با اجرای این مهم دریاچهای در مسیر ایجاد و قطعاً مورد استقبال سرمایه گذاران برای استمرار پروژه قرار میگیرد.
وی با اشاره به میزان اعتبار این پروژه افزود: ۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای فاز اول این پروژه در نظر گرفته شده است.
توسعه عادلانه خدمات از اولویت مدیریت شهری است
شهردار سنندج نیز در این مراسم اظهار کرد: شهرداری و دوره ششم شورای شهر به دنبال ارتقای خدمات و توسعه عادلانه خدمات براساس فرمایشات مقام معظم رهبری و دیدگاه دولت است.
انور رشیدی افزود: فصل عمرانی در کردستان کوتاه است اما باید به فال نیک بگیریم که در سنندج با وجود مردم شریف و طبیعت بکر و ظرفیت بالا میتوان چنین پروژههایی را اجرا کرد.
وی عنوان کرد: مسئولان در راستای اجرای پروژههای استان تلاش فراوانی کردند و اداراتی که همکاری کردند جای تقدیر دارد.
وی اضافه کرد: باید قدردان امنیت و آرامش در ایران و در استان باشیم چرا که در سایه این آرامش میتوان به اجرای طرحهای گسترده پرداخت.
شهردار سنندج تصریح کرد: در سایه این امنیت باید مسئولیت پذیر باشیم و در عملکرد شجاعت به خرج داد تا زمینه خدمت به مردم فراهم شود.
رشیدی اذعان کرد: خدماتی که در استان انجام میشود یک کار تیمی است و پروژه گردشگری قشلاق گریزه گل سر سبد پروژههای کردستان است به مردم هدیه میشود.
این پروژه از پروژههای گردشگری سنندج است که قطعاً با اتمام آن زمینه افزایش گردشگر و مسافر به کردستان فراهم میشود و میتواند منافع خود را علاوه بر شهر سنندج به سایر نقاط استان برساند.