شناسهٔ خبر: 71044226 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

روستاآزاد: برخی سخنرانان تعابیری به کار می برند که در شان پیامبر (ص) و امیرالمومنین (ع) نیست

صاحب‌خبر -

شفقنا- معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی گفت: در داخل، بعضی از سخنرانان تعابیری به کار می‌برند که در شأن پیامبر اکرم (ص) یا امیرالمومنین (ع) نیست.

به گزارش شفقنا از بلاغ، حجت الاسلام والمسلمین سعید روستاآزاد در نشست هم اندیشی مبلغان نخبه که در آستانه مبعث پیامبر رحمت با عنوان اخلاق تبلیغ دین برگزار شد اظهار داشت: این نشست به موضوع بسیار مهم «سیره و اخلاق پیامبر اکرم (ص)» اختصاص یافته که متاسفانه در بین حوزویان، آن‌گونه که باید به این موضوع پرداخته نمی‌شود. مبلغان در منابر، بیشتر به ائمه اطهار (ع) می پردازند که البته به‌جا و مهم است، اما سیره پیامبر اکرم (ص) کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد. این کمبود در خطابه‌های اهل سنت نیز مشاهده می‌شود.

وی تأکید کرد: انقلاب عظیمی که پیامبر اکرم (ص) ۱۴۰۰ سال پیش رقم زد، عوامل متنوع و متعددی دارد که یکی از آن‌ها سیره و اخلاق پیامبر اکرم (ص) است. آیه 107 سوره انبیا «وَمَا أَرْسَلْنَاكَ إِلَّا رَحْمَةً لِلْعَالَمِينَ» و آیه 128 سوره توبه «حَرِيصٌ عَلَيْكُمْ بِالْمُؤْمِنِينَ رَءُوفٌ رَحِيمٌ» و همچنین آیه 159 سوره آل عمران «فَبِمَا رَحْمَةٍ مِنَ اللَّهِ لِنْتَ لَهُمْ وَلَوْ كُنْتَ فَظًّا غَلِيظَ الْقَلْبِ لَانْفَضُّوا مِنْ حَوْلِكَ» نشان از رحمت و سیره منحصر به فرد پیامبر اکرم (ص) دارد.

وی به روایتی از پیامبر اکرم (ص) اشاره کرد و اظهار داشت: پیامبر  از جبرئیل پرسید آیا از رحمت من که رحمت للعالمین هستم چیزی نصیب تو نیز شده است؟ جبرئیل پاسخ داد که از عاقبت می‌ترسیدم، اما با نزول آیه «وَمَا أَرْسَلْنَاكَ إِلَّا رَحْمَةً لِلْعَالَمِينَ» مطمئن شدم که به وسیله شما در امان خواهم بود.

وی افزود: حتی در بحث جنگ نیز برخورد پیامبر (اشداء علی کفار) ذیل رحمت پیامبر قابل تفسیر است. یکی از محورهایی که جهان غرب کنونی علیه پیامبر اکرم (ص) و اسلام به کار می‌برد، بحث خشونت‌گرایی پیامبر اکرم (ص) است، کسانی به پیامبر تهمت خشونت و جنگجویی می‌زنند که در جنگ‌های جهانی اول و دوم، میلیون‌ها نفر را کشته‌اند. آمار کشته‌شدگان در این جنگ‌ها به بیش از ۳۰ تا ۴۰ میلیون نفر می‌رسد.

معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی در بخش دیگر از سخنان خود به صفت حریص بودن پیامبر برای هدایت انسان‌ها اشاره کرد و گفت: در سوره توبه آمده است که «حَرِيصٌ عَلَيْكُمْ» یعنی پیامبر بر همه انسان‌ها حرص می‌ورزد. همچنین، در آیه دیگری آمده است: «لَعَلَّكَ بَاخِعٌ نَفْسَكَ أَلَّا يَكُونُوا مُؤْمِنِينَ» که در کتاب مفردات راغب به معنای هلاک شدن انسان از غصه تعبیر شده است. قرآن می‌گوید که ای بسا پیامبر خود را به خاطر ایمان نیاوردن مردم به کشتن می‌دهد.

وی افزود: وظیفه ما مبلغان آن است که بررسی کنیم که چه نسبتی با این دو تعبیر از آیات «حَرِيصٌ عَلَيْكُمْ» و «لَعَلَّكَ بَاخِعٌ نَفْسَكَ أَلَّا يَكُونُوا مُؤْمِنِينَ» داریم و چقدر می‌توانیم با این صفت ارزشمند پیامبر اکرم (ص) ارتباط برقرار کنیم. به تعبیر قرآن «لَانْفَضُّوا مِنْ حَوْلِكَ»، اگر این روح رحمت پیامبر نبود، مردم رها می‌کردند و می‌رفتند. همین روح رحمت پیامبر بود که مردم را گرد هم آورد و آن‌ها را زیر پرچم الهی و وحدت الهی جمع کرد.

روستاآزاد اظهار داشت: در این عصر و زمان که پیامبر اکرم (ص) مورد هجمه قرار گرفته و ناجوانمردانه به او تاخته می‌شود، برگزاری چنین جلساتی موجب آگاهی‌بخشی است. حتی در داخل، بعضی از سخنرانان نیز تعابیری به کار می‌برند که در شأن پیامبر اکرم (ص) یا امیرالمومنین (ع) نیست. همه باید مراقب باشیم و تذکر بدهیم که اسلام عزیز و پیامبر اکرم (ص) آنگونه که هست و واقعیت دارد، به جوانان و همه مردم معرفی شود.