به گزارش ایرنا، حدود ۲ دهه از بحث اجرای طرح گردشگری در محور قشلاق-گریزه سنندج می گذرد ولی تاکنون به مرحله اجرا نرسیده بود طرحی که مصوبه سفر مقام معظم رهبری در ۲۲ اردیبهشت سال ۱۳۸۸ درا داشت و علی رغم این مهم، در گذشته اقدام اساسی برای اجرای آن به عمل نیامده بود.
پروژه گردشگری محور قشلاق - گریزه سنندج به عنوان بزرگترین پروژه گردشگری غرب کشور مطرح است که میتواند فرصت بسیار مناسبی برای توسعه زیرساختها و خدماترسانی هرچه بهتر به گردشگران در استان باشد.
عملیات اجرایی این پروژه سرانجام با تخصیص 500 میلیارد ریال اعتبار در دولت چهاردهم و با حضور «آرش لهونی» استاندار کردستان آغاز شد.
استاندار کردستان روز شنبه در مراسم آغاز عملیات اجرای طرح گردشگری قشلاق-گریزه در سنندج یکی از اولویت های خود در استان را استفاده از ظرفیت های گردشگری در استان اعلام کرد و گفت: وضعیت این مسیر که ورودی و پیشانی شهر سنندج است، نسبت به گذشته نه تنها بهتر، بلکه بدتر شده است.
آرش لهونی با بیان اینکه این پروژه در مسیر کریدور شمال غرب به جنوب غرب واقع شده است، افزود: شهر سنندج در کنار ۲ رودخانه دره بیان و قشلاق ایجاد شده است که استفاده از این ظرفیت می تواند منجر به رشد این شهر و حتی استان شود.
وی با بیان اینکه این طرح از مصوبات سفر رهبری به استان است، بیان کرد: مطالعاتی به صورت لکه ای در گذشته در خصوص این طرح گردشگری انجام شده ولی کافی نبوده است بنابراین در جلسات متعددی مورد بررسی قرار گرفت.
استاندار کردستان با بیان اینکه همه دستگاه های اجرای و نظارتی همکاری خوبی در راستای آغاز عملیات اجرای این ابر طرح گردشگری در استان داشته اند، گفت: آب مورد نیاز این طرح از محل سد قشلاق تامین شده است.
لهونی یادآور شد: در فاز اول اجرای این طرح اقدام به لایه روبی ۶ کیلومتری از قشلاق تا گریزه و احداث بندهای سنگی می شود و دریاچه ای ۶ کیلومتری در این مسیر ایجاد خواهد شد.
وی بیان کرد: برای آغاز فاز نخست این طرح، ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار تخصیص می دهیم و در مراحل بعدی اگر بخش خصوصی ورود کرد به آنها واگذارش خواهیم کرد، در غیر اینصورت همچنان مرحله به مرحله به آن اعتبار تزریق می کنیم.
استاندار کردستان ادامه داد: از آنجا که شرق سنندج از امکانات تفریحی و گردشگری کمتری برخوردار است اجرای طرح گردشگری قشلاق-گریزه یه نوعی برقراری عدالت اجتماعی در توزیع سرانههای تفریحی در این شهر است.
شهردار سنندج هم در این مراسم اظهار کرد: برنامه ریزی هایی در این دوره برای ارائه خدمت بیشتر به شهروندان سنندجی شده است.
سیدانور رشیدی با اشاره به اینکه به ابتکار استاندار و جمعی از مدیران استان از دشت کویر لوت و ارائه خدمات و اجرای طرح های سرمایه گذاری در این مناطق بازدید کردند، افزود: اجرای هر طرحی مستلزم همکاری و تعامل دستگاه های مختلف با تسریع در تایید و صدور استعلام های مورد نیاز است.
شهردار سنندج ریسک پذیری و مسئولیت پذیری را از ویژگی های بارز مدیران خواند و گفت: طرح گردشگری قشلاق-گریزه از طرح های شاخص گردشگری در استان به شمار می رود که در سالیان گذشته در چندین بار تصمیم به اجرای آن گرفته شد ولی به مرحله اجرا نرسید.
رشیدی مساحت عرصه اجرای این طرح را ۲۲۰ هکتار خواند و اضافه کرد: در فاز نخست عملیات اجرای این طرح اقدام به لایه روبی و برداشت مصالح می شود.
رئیس شورای اسلامی شهر سنندج هم در این مراسم اظهار کرد: منفعت این طرح فقط مختص شهر سنندج نیست بلکه سود آن نصیب کل استان خواهد شد.