شناسهٔ خبر: 70901984 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

۳۰ درصد قارچ تولیدی آذربایجان غربی مربوط به ارومیه است

ارومیه- ایرنا- معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: عمده قارچ خوراکی تولیدشده در استان از نوع دکمه ای بوده و ۳۰ درصد این محصول در ارومیه پرورش داده می شود.

صاحب‌خبر -

علی دیانتی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار افزود: سالانه به‌ طور متوسط سه‌ هزار و ۸۰۰ تن قارچ خوراکی در واحدهای پرورش استان تولید و روانه بازار مصرف می‌شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: ۵۰ واحد تولیدی پرورش قارچ در استان وجود دارد که بیش از ۲۰۰ نفر در این واحدها اشتغال دارند.

وی ادامه داد: سرانه مصرف قارچ خوراکی در کشور حدود ۱.۵ تا ۲ کیلوگرم است که این مصرف سرانه برای استان حدود ۱.۵ کیلوگرم برآورد می شود.

دیانتی با بیان اینکه تولید و پرورش این محصول اغلب در سالنهای سرپوشیده است، اظهار کرد: سازمان جهاد کشاورزی با معرفی برای دریافت تسهیلات بانکی احداث و یا سرمایه در گردش برای واحدهای تولیدی قارچ خوراکی از این واحدها جهت توسعه و تداوم تولید حمایت می کند.

وی اضافه کرد: اغلب بذر مورد نیاز برای این اقدام تولیدی در واحد های دانش بنیان تولید، آماده سازی و در اختیار پرورش دهندگان قرار داده می شود. قارچ سرشار از پروتئین است و مصرف آن باعث تنظیم کلسترول خون، افزایش فعالیت مغز، تقویت معده در هضم غذا و تسهیل در جذب مواد غذایی در بدن می شود.

به گزارش ایرنا سالانه برای تولید هفت میلیون تن انواع محصولات باغی، زراعی و دامی در آذربایجان غربی ۸۴۰ هزار هکتار زمین این استان زیر کشت انواع محصولات می‌رود.

قارچ سرشار از پروتئین است و مصرف آن باعث تنظیم کلسترول خون، افزایش فعالیت مغز، تقویت معده در هضم غذا و تسهیل در جذب مواد غذایی در بدن می شود.

قارچ خوراکی غنی از ویتامین دی بوده و با مصرف آن از پوکی استخوان جلوگیری می‌ شود، همچنین قارچ حاوی مقادیر زیادی سلنیوم، اسید اوریک، اسید پانتوتنیک، کلسیم، آهن، فسفر و ویتامین های آ، بی، سی، دی و ای است.

قارچ دکمه ای در آشپزخانه های خانگی و رستوران و خوراک زودپز (فست فود) بیشترین مصرف را دارد.