به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، وبگاه مِدیکال اِکسپرس در گزارشی آورده است: پژوهش صورتگرفته با هدایت دانشکده علوم پزشکی دانشگاه کانازاوا در ژاپن، ارتباطی معنادار میان افزایش مصرف چای سبز و کاهش ضایعات ماده سفید مغز در افراد مسنی که به زوال عقل مبتلا نیستند، نشان داد. یافتههای این پژوهش حاکی از آن است که نوشیدن روزی سه لیوان یا بیشتر چای سبز احتمالاً از سلامت مغز محافظت میکند؛ اما مصرف قهوه تأثیر چشمگیری روی سلامت مغز نداشت.
ماده سفید از شبکه بزرگی از رشتههای عصبی (آکسونها) در مغز تشکیل شده است که امکان تبادل اطلاعات و ارتباط بین نواحی مختلف مغز را فراهم میکند. این ماده «ماده سفید» نامیده میشود؛ زیرا رشتههای عصبی در غلاف محافظی به نام میلین پوشانده شدهاند که رنگ سفید به بافت میدهد.
ضایعات ماده سفید مغز که معمولاً نشاندهنده بیماری عروق کوچک است، با زوال شناختی، زوال عقل عروقی و بیماری آلزایمر مرتبط است. پژوهش حاضر با هدف بررسی تأثیر مصرف چای سبز و قهوه بر حجم ضایعه ماده سفید، حجم هیپوکامپ و حجم کل مغز با استفاده از دادههای اِمآرآی (تصویربرداری پرتو مغناطیسی) انجام شد.
چای سبز و قهوه، هر دو به عنوان نوشیدنیهایی شناخته شدهاند که ترکیباتشان دارای اثر محافظت نورونی است و پس از آب پرمصرفترین نوشیدنیها در سراسر جهان به شمار میروند. پژوهشی که قبل از پژوهش حاضر انجام شده بود، نشان داده بود مصرف چای و قهوه با افزایش تواناییهای شناختی مرتبط است؛ اما پژوهشهای کمی ارتباط مستقیم آنها را با تغییرات ساختاری مغز افراد مسن بررسی کردهاند.
یافتههای این پژوهش نشان داد خواص آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی کاتچینهای چای سبز، مانند اپی گالوکاتچین گالات، ممکن است آسیب عروقی را کاهش و سلامت مغز را افزایش دهد.
کاتچین یک نوع فنول و آنتیاکسیدان طبیعی و متابولیت ثانویه گیاه است.
∎