شناسهٔ خبر: 70863363 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

مشاور پوتین در گفت‌و‌گو با ایرنا معاهده مشترک جامع راهبردی را این گونه توصیف می‌کند

اتحاد استراتژیک ایران و روسیه

این یک رویداد بسیار مهم و توافقی بر اساس اتحاد استراتژیک بین روسیه و ایران است، توافقی که باید آن را به صورت رسمی ثبت می‌کردیم تا جنبه قانونی پیدا کند

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: الکساندر دوگین، متفکر روس که از مشاوران ولادیمیر پوتین است، امضای معاهده مشترک جامع راهبردی میان ایران و روسیه را نشانه‌ای از اتحاد استراتژیک میان دو کشور می‌داند که البته به زعم او دشمنانی دارد که در جغرافیای غرب تعریف می‌شوند. دوگین از مهم‌ترین مشاوران ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه به حساب می‌آید و در سال ۲۰۱۴، مجله امریکایی فارین پالیسی، او را در رده صد «متفکر جهانی» دوره معاصر معرفی کرد. 
این متفکر روسی در گفت‌و‌گو با ایرنا در مورد این توافقنامه و اهمیت آن گفته: این یک رویداد بسیار مهم و توافقی بر اساس اتحاد استراتژیک بین روسیه و ایران است، توافقی که باید آن را به صورت رسمی ثبت می‌کردیم تا جنبه قانونی پیدا کند. طی دهه گذشته روابط روسیه و ایران پویایی بسیار مثبتی داشته و روابط اقتصادی، سیاسی و راهبردی ما بهبود یافته است. ما به سطح بی‌سابقه و خوبی در روابط میان دو کشور در طول تاریخ رسیده‌ایم. فکر می‌کنم که قرار دادن اتحاد عمیق سیاسی و ژئواستراتژیک که توافقنامه همکاری استراتژیک جامع نامیده می‌شود، ایده بسیار خوبی است و ما به چنین چیزی نیاز داشتیم، زیرا سیستم جهانی در حال تغییر است و ما باید واقعیت‌ها، چالش‌ها و شرایط جدید را در نظر بگیریم. ما می‌توانیم ساختاری غیر قابل شکست را با ایران ایجاد کنیم که توافق همکاری جامع راهبردی گام بسیار مهم و تعیین کننده‌ای در این جهت است. 
 مشاور پوتین درباره اهمیت این توافق راهبردی به این نکته هم اشاره کرد که اگر بتوانیم تصور کنیم چه قدرت عظیمی بعد از پیمان مشترک مشارکت راهبردی برای دو کشور به دست خواهد آمد، آنگاه به راحتی می‌توانیم درک کنیم که افرادی در جهان هستند که اصلا این رویداد را دوست ندارند و حتی در آینده سعی خواهند کرد آن را از بین ببرند. 
اول از همه کشور‌های غربی هستند که از این پروژه نفرت دارند. ما باید این را درک کنیم که دشمن از قبل در داخل جامعه ما شبکه‌سازی و سعی می‌کند تا این توافق را از بین ببرد و همچنین، در خارج از کشور‌های ما هم به تلاش خود ادامه می‌دهد. ما در روسیه هنوز لابی قوی طرفدار لیبرالیسم داریم و کاملاً مطمئن هستم که چیزی شبیه به این در ایران نیز وجود دارد و آنها از استدلال‌های مختلف، گاهی مذهبی و گاهی ناسیونالیستی، استفاده می‌کنند تا روابط میان دو کشور را تضعیف کنند.