شناسهٔ خبر: 70853548 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

گفت‌وگو|

۸ سال پس از حادثه پلاسکو؛ اقدامات پیشگیرانه آتش‌نشانی و قوه قضاییه برای جلوگیری از وقوع حوادث مشابه

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با بیان اینکه در سال‌های اخیر بیش از ۷۰ هزار نوبت بررسی از ساختمان‌های پایتخت صورت گرفته است گفت: با ورود قوه قضاییه تعداد ۱۲۹ ساختمان بسیار پرخطر از نظر آتش نشانی که سال‌ها روی همین رقم باقی مانده بود به ۶۸ ساختمان رسید و تفریبا نصف شد.  

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

حادثه پلاسکو به وقوع آتش‌سوزی و فرو ریختن این ساختمان منجر شد و پس از گذشت هشت سال همچنان نگرانی‌ها از وقوع مجدد چنین حوادثی ادامه دارد.

در همین رابطه جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران اقدام‌های انجام‌شده برای پیشگیری از تکرار چنین حوادثی را تشریح و اعلام کرد که اقدامات قوه قضاییه و همکاری شهرداری تهران به کاهش تعداد ساختمان‌های پرخطر کمک کرده است.

وی در گفت‌و‌گو با میزان ضمن اشاره به اینکه در سال‌های اخیر بیش از ۷۰ هزار نوبت بررسی از ساختمان‌های پایتخت صورت گرفته و برخی از ساختمان‌ها حدود ۲ تا ۳ نوبت بازبینی شده و اینگونه نیست که ۷۰ هزار ساختمان به صورت تک به تک مورد بررسی قرار گرفته باشد، گفت: این ساختمان‌ها به ۴ دسته بسیار پرخطر یا بحرانی، پرخطر، میان خطر و کم خطر دسته بندی شده‌اند و بقیه ساختمان نیز ایمن هستند.

وی با بیان اینکه پس از بررسی‌های بسیار ۱۲۹ ساختمان بسیار پرخطر که در بین آن‌ها هم ساختمان‌های اداری، هم ساختمان‌های تجاری و ساختمان‌های مسکونی وجود دارد، شناسایی شد، ادامه داد: سال‌ها به این ساختمان‌ها اخطار می‌دادیم و از آنجایی که آتش نشانی قدرت اجرایی ندارد، اقدامی در این مورد صورت نمی‌گرفت و به همین دلیل با حوادثی نظیر آتش سوزی ساختمان پلاسکو و کلینیک سینا اطهر تجریش مواجه بودیم.  

کاهش تعداد ساختمان‌های بسیار پرخطر تهران به ۶۸/ اقدامات قوه قضاییه و آتش‌نشانی برای ایمنی بیشتر

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با اشاره به اینکه حدود ۲ سال قبل دستگاه قضا به این مسئله ورود کرد و شهرداری و شورای اسلامی شهر تهران نیز پای کار آمدند، افزود: با اقدامات قوه قضاییه از جمله دادن تذکر و اخطار، قطع انشعاب، گذاشتن نیوجرسی و.. تعداد ۱۲۹ ساختمان بسیار پرخطر از نظر آتش نشانی که سال‌ها روی همین رقم باقی مانده بود به ۶۸ ساختمان رسید و تفریبا نصف شد.

ملکی ضمن تقاضا از مالکان ساختمان‌ها برای توجه به اخطار‌های سازمان آتش نشانی بیان کرد: اگر برای ما مشخص شود که مالکی به اخطارهایمان توجه نمی‌کند پرونده‌اش را به دستگاه قضا ارجاع می‌دهیم و قوه قضاییه با ضوابط خودش با مالکان این ساختمان‌ها برخورد می‌کند و پس از آنکه پرونده به دستگاه قضا برود دیگر کاری از دست ما بر نمی‌آید. از این رو از مالکان ساختمان‌ها درخواست داریم که تا زمانی که پرونده‌شان دست ما است تعیین تکلیف کنند چرا که آتش نشانی به آن‌ها فرصت و به صورت رایگان مشاوره می‌دهد.

وی ضمن بیان اینکه همه تلاش ما این است که حادثه پلاسکوی دیگری اتفاق نیفتد، اما به تنهایی کاری از دست ما برنمی‎‌آید، توضیح داد: مالکان نیز باید همکاری لازم را با ما داشته باشند و توقع نداشته باشند که آتش نشانی همه ساختمان‌ها را ایمن کند چرا که ما چنین توان و وظیفه‌ای را نداریم و افرادی که در این ساختمان زندگی و امرار معاش می‌کنند باید هزینه ایمنی آن را پرداخت کنند، اگر این مسئله برای مالکان اهمیت نداشته باشد باید منتظر حوادث تلخ باشیم، اما اگر همه پای کار باشند می‌توانیم امید داشته باشیم که دیگر شاهد حوادث تلخ نباشیم.  

انتهای پیام/