شناسهٔ خبر: 70858514 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: رکنا | لینک خبر

۸ سال پس از حادثه پلاسکو؛

اقدامات پیشگیرانه آتش‌نشانی و قوه قضاییه برای جلوگیری از وقوع حوادث مشابه

حوادث رکنا: سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با بیان اینکه در سال‌های اخیر بیش از ۷۰ هزار نوبت بررسی از ساختمان‌های پایتخت صورت گرفته است گفت: با ورود قوه قضاییه تعداد ۱۲۹ ساختمان بسیار پرخطر از نظر آتش نشانی که سال‌ها روی همین رقم باقی مانده بود به ۶۸ ساختمان رسید و تفریبا نصف شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش رکنا، حادثه پلاسکو به وقوع آتش‌سوزی و فرو ریختن این ساختمان منجر شد و پس از گذشت هشت سال همچنان نگرانی‌ها از وقوع مجدد چنین حوادثی ادامه دارد.

در همین رابطه جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران اقدام‌های انجام‌شده برای پیشگیری از تکرار چنین حوادثی را تشریح و اعلام کرد که اقدامات قوه قضاییه و همکاری شهرداری تهران به کاهش تعداد ساختمان‌های پرخطر کمک کرده است.

در سال‌های اخیر بیش از ۷۰ هزار نوبت بررسی از ساختمان‌های تهران انجام شده است. این بررسی‌ها شامل ۲ تا ۳ نوبت بازبینی برای برخی ساختمان‌ها بوده و به این معنا نیست که هر ۷۰ هزار ساختمان به صورت تک به تک مورد بررسی قرار گرفته‌اند. ساختمان‌ها به ۴ دسته پرخطر، میان‌خطر، کم‌خطر و ایمن تقسیم شده‌اند.

حادثه پلاسکو

پس از بررسی‌های دقیق، ۱۲۹ ساختمان بسیار پرخطر شناسایی شدند که شامل ساختمان‌های اداری، تجاری و مسکونی می‌شود. این ساختمان‌ها سال‌ها اخطار دریافت کرده‌اند، اما به دلیل نداشتن قدرت اجرایی آتش‌نشانی، اقدامی برای ایمن‌سازی آن‌ها انجام نشده بود. به همین دلیل شاهد حوادثی نظیر آتش‌سوزی در ساختمان پلاسکو و کلینیک سینا اطهر بودیم.

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی تهران اظهار کرد که با ورود قوه قضائیه به این مسئله و همکاری شهرداری و شورای اسلامی شهر تهران، تعداد ساختمان‌های بسیار پرخطر از ۱۲۹ به ۶۸ کاهش یافته است. این اقدام به‌طور چشمگیری در کاهش خطرات موثر بوده است.

آتش سوزی پلاسکو

وی همچنین از مالکان ساختمان‌ها خواست تا به اخطارهای آتش‌نشانی توجه کنند و گفت: اگر مالکی به اخطارها توجه نکند، پرونده به دستگاه قضا ارجاع داده می‌شود و در این مرحله آتش‌نشانی نمی‌تواند اقدامی انجام دهد. همچنین تاکید کرد که آتش‌نشانی به مالکان مشاوره رایگان می‌دهد، اما مسئولیت ایمنی ساختمان‌ها بر عهده مالکان است. اگر مالکان در این زمینه همکاری نکنند، حوادث تلخی ممکن است رخ دهد، اما اگر همه با هم همکاری کنند، می‌توان از بروز چنین حوادثی جلوگیری کرد.

 

برچسب‌ها: