شناسهٔ خبر: 70833702 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: گجت نیوز | لینک خبر

بهترین ویتامین ها برای سلامت چشم

صاحب‌خبر -

سلامت چشم از اهمیت زیادی برخوردار است. شما می‌توانید با مصرف برخی ویتامین‌ها سلامت چشم و بینایی خود را در بالاترین سطح قرار دهید.

ویتامین‌های A، C و E برای حفظ سلامت چشم ضروری هستند. از طرف دیگر ویتامین‌های گروه B و سایر مواد مغذی می‌توانند برای بهبود و حفظ بینایی چشم مفید باشند. کمبود ویتامین‌های خاص می‌تواند خطر ابتلا به برخی از بیماری‌های چشم مانند آب مروارید و گلوکوم را افزایش دهد که مرتبط با سن هستند. برخی از تحقیق‌های انجام شده نشان می‌دهند گروهی از مکمل‌های ویتامین و مواد معدنی می‌توانند تاثیر زیادی در سلامت چشم یا کاهش سرعت بیماری‌های مرتبط با چشم مفید باشند. در این مقاله به ویتامین و مواد معدنی ضروری موردنیاز چشم اشاره خواهیم کرد تا با شناخت آن‌ها بتوانید برای بهبود وضعیت بینایی، گام بردارید؛ با ما در گجت نیوز همراه باشید.

ویتامین‌های مرتبط با سلامت چشم

بدون تردید چشم را باید یکی از مهم‌ترین بخش‌های بدن به حساب آورد که سلامت آن از اهمیت زیادی برخوردار است. افراد می‌توانند با رژیم غذایی صحیح، سلامت چشم خود را تضمین کنند.

ویتامین A و بتاکاروتن

ویتامین A و بتاکاروتن ویتامین A و بتاکاروتن

ویتامین A را باید به عنوان یک منبع مهم برای بینایی و سلامت چشم به حساب آورد. این یکی از اجزای پروتئین رودوپسین بوده که به چشم کمک می‌کند تا بتواند در شرایط کم نور، عملکردی بی‌نظیر از خود نشان دهد. بر اساس اعلام آکادمی چشم پزشکی ایالات متحده آمریکا، کمبود ویتامین A می‌تواند باعث ایجاد مشکلاتی همانند شب کوری شود. ویتامین A از عملکرد قرنیه که لایه بیرونی محافظ چشم به حساب می‌آید، پشتیبانی و محافظت خواهد کرد. فردی که با کمبود ویتامین A دست و پنجه نرم می‌کند، متوجه ایجاد رطوبت در چشم‌های خود خواهد شد. بتاکاروتن منبع اصلی ویتامین A بوده که در رژیم غذایی انسان قرار دارد. بتاکاروتن نوعی رنگ‌دانه گیاهی با نام کاروتئونید بوده که می‌توان آن را در بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات پیدا کرد. وقتی یک فرد کاروتنوئید را مصرف کند، بدن او رنگ‌دانه‌ها را به ویتامین A تبدیل خواهد کرد. شما می‌توانید ویتامین A را با مصرف مواد غذایی زیر جذب بدن کنید که شامل:

  • سیب زمینی
  • هویج
  • فلفل قرمز
  • کدو

ویتامین E

یکی دیگر از مهم‌ترین ویتامین‌ها برای سلامت چشم را باید ویتامین E معرفی کرد که دارای خاصیت‌های آنتی اکسیدان قوی است. آنتی اکسیدان‌ها می‌توانند با رادیکال‌های آزاد مبارزه کنند و باید بدانید که رادیکال‌های آزاد توانایی آسیب رساندن به بافت‌های سراسر بدن را خواهند داشت. گاهی وقت‌ها رادیکال‌های آزاد ممکن است به پروتئین‌های داخل چشم آسیب برسانند؛ این مسئله می‌تواند باعث ایجاد آب مروارید روی عدسی چشم شود. یکی از بررسی‌های انجام شده در سال 2015 نشان داد مصرف زیاد ویتامین E می‌تواند خطرهای مربوط به ابتلا آب مروارید را تا حد زیادی کاهش دهد. مواد غذایی مانند بادام، تخمه آفتابگردان، بادام زمینی، روغن سویا و مارچوبه را باید منبعی غنی از ویتامین E معرفی کرد.

ویتامین C

ویتامین C به عنوان یکی از ویتامین‌های مهم و موردنیاز بدن می‌تواند نقش مهمی در سلامت چشم داشته باشد. از مهم‌ترین مزایای این ویتامین می‌توان به محافظت از چشم در برابر اشعه ماوراء بنفش اشاره کرد. با این که غلظت ویتامین C در چشم با افزایش سن افراد کاهش خواهد یافت، اما باید بدانید رژیم غذایی و مکمل‌ها می‌توانند تا حد زیادی با این مشکل مقابله کنند. ویتامین C می‌تواند باعث محافظت چشم در برابر آسیب‌های اکسیداتیو شود. این نوع آسیب یک عامل مهم و کلیدی درباره دو مورد از شایع‌ترین آب مرواریدهای مربوط به سن است که می‌توان آن‌ها را آب مروارید قشر مغزی و هسته‌ای دانست. آب مروارید قشری در بخش‌های کناری عدسی ایجاد شده و در حالی است که آب مروارید هسته‌ای در عمق مرکز آن‌ها ایجاد خواهد شد.

ویتامین C ویتامین C

یکی از مطالعه‌های انجام شده برای مدت زمان 10 سال، عوامل مختلفی را مورد بررسی قرار داد که می‌توانند در جلوگیری از ایجاد آب مروارید هسته‌ای موثر باشند. در پایان بررسی‌ها مشخص شد افرادی که ویتامین C بیشتری مصرف کرده‌اند، موفق شدند خطر پیشرفت آب مروارید را تا 33 درصد در مقایسه با دیگران کاهش دهند. همچنین این گروه از افراد، بینایی بهتر و شفاف‌تری دارند. یکی دیگر از منابع معتبر در سال 2020 میلادی بیان کرد که به آزمایش‌های بیشتری برای شناسایی کامل نقش ویتامین C به عنوان یک روش درمانی آب مروارید، نیاز است. شما می‌توانید بیشترین میزان از ویتامین C را در مواد غذایی زیر پیدا کنید:

  • پرتقال
  • کلم بروکلی
  • توت سیاه
  • آب گریپ فروت

ویتامین‌های گروه B

نتایج یکی از مطالعه‌های انجام شده در سال 2015 نشان می‌دهد افرادی که مشکل چشم دارند، سطح B12 پایین‌تری در مقایسه با سایر افراد سالم دارند. البته هنوز نمی‌توان در این زمینه به شواهد موجود تکیه کرد. به عنوان مثال، این مطالعه فقط گروهی از بانوان را شامل بوده و این نشان می‌دهد که آزمایش باید مردان را هم شامل شود تا بتوان نتیجه‌گیری دقیق‌تر و کامل‌تری داشت. یکی دیگر از مطالعه‌های انجام شده در سال 2018 میلادی که توسط دانشمندان کره جنوبی انجام شد، نشان داد میان کاهش مصرف ویتامین B3 و گلوکوم ارتباط مستقیم وجود دارد. در افراد مبتلا به گلوکوم، تجمع مایع در چشم می‌تواند روی عصب بینایی فشار زیادی وارد کند. با گذشت زمان، این مسئله می‌تواند به عصب آسیب رسانده و در نتیجه باعش کاهش بینایی شود. یکی دیگر از مطالعه‌های انجام شده در سال 2020 نشان می‌دهد مکمل ویتامین B1 می‌تواند باعث کاهش خشکی چشم شود. به عنوان مثال، مواد غذایی همانند ماست و ماهی می‌توانند مقادیر زیادی در B1 را به بدن تقدیم کنند. از طرف دیگر مرغ، سالمون و بادام زمینی دارای مقادیر زیادی از ویتامین B3 هستند. افرادی که محصولات حیوانی را مصرف نمی‌کنند، می‌توانند ویتامین‌های B12 را از طریق مصرف مکمل‌ها دریافت کنند.

لوتئین و زاگزانتین

این دو مورد از مهم‌ترین کاروتنوئیدهایی هستند که امکان یافتن مقادیر زیادی از آن‌ها در سبزیجات با برگ‌های سبز رنگ وجود دارد. آن‌ها در عدسی و شبکیه چشم وجود دارند. همچنین لوتئین می‌تواند در کاهش آسیب‌های اکسیداتیو در شبکیه چشم موثر باشند. تحقیق‌های انجام شده در سال 2017 نشان می‌دهد مصرف حدود 6 میلی گرم لوتئین و زاگزانتین به صورت روزانه ممکن است خطر ابتلا به AMD را در افراد کاهش دهد. مصرف نیم تا یک میلی گرم از این مورد می‌تواند خطر ابتلا به گلوکوم را کاهش دهد. منابع غنی از لوتئین و زاگزانتین شامل زرده تخم مرغ، ذرت، مارچوبه، کلم بروکلی، کاهو، نخود فرنگی و اسفناج می‌شود.

روی (Zink)

بدون تردید روی را باید یکی از مواد معدنی مهم دانست که در سلامت شبکیه، غشای سلولی و ساختار پروتئینی چشم می‌تواند تاثیر مستقیم داشته باشد. روی به ویتامین A اجازه می‌دهد تا از کبد به شبکیه برای تولید ملانین حرکت کند. ملانین رنگدانه‌ای است که از چشم در برابر اشعه ماوراء بنفش محافظت خواهد کرد. مکمل روی می‌تواند به افراد دچار AMD کمک کند تا از بروز مشکلات مربوط به چشم جلوگیری کنند. بر اساس اعلام انجمن بینایی سنجی آمریکا، مصرف 40 تا 80 میلی گرم روی در هر روز، می‌تواند پیشرفت AMD را تا 25 درصد کاهش دهد. همچنین این مسئله می‌تواند از دست دادن بینایی را تا 19 درصد کاهش دهد. شما می‌توانید روی را در مواد غذایی همانند بوقلمون، لوبیا، نخود، آجیل، کدو، شیر و غلات پیدا کنید.

روی (Zink) روی (Zink)

اسیدهای چرب امگا 3

شبکیه چشم دارای غلظت بالایی از اسیدهای چرب امگا 3 است. این اسیدهای چرب به محافظت از شبکیه در برابر آسیب کمک خواهند کرد. برخی از مطالعه‌های انجام شده نشان می‌دهند مکمل امگا 3 می‌تواند تخریب شبکه مرتبط با افزایش سن را کاهش دهد. با این حال، هنوز باید آزمایش‌های بیشتری برای دستیابی به نتیجه‌های دقیق ارتباط میان مصرف امگا 3 و تاثیر آن روی شبکیه چشم انجام شود. بسیاری از پزشکان اسیدهای چرب امگا 3 را برای درمان سندرم خشکی چشم توصیه می‌کنند. یک فرد مبتلا به سندرم خشکی چشم به اندازه کافی نمی‌تواند اشک بریزد تا بدین ترتیب، بتواند وضعیت چشمان خود را در حالت پایدار نگه دارد. مواد غذایی سرشار از امگا 3 را باید ماهی‌های چرب و گردو عنوان کرد.

ویتامین‌ها و رژیم غذایی

رژیم غذایی سالم و متعادل می‌تواند به بهبود سلامت چشم و محافظت از بینایی در افراد کمک کند. از طرف دیگر رژیم‌های غذایی متنوع می‌توانند مقادیر کافی از انواع ویتامین‌ها را به شما برسانند تا بتوانید از بروز هرگونه مشکل جلوگیری کنید. برخی افراد ممکن است برای دستیابی به اهداف خاص تغذیه‌ای نیازمند مکمل باشند و امکان دنبال کردن برخی از رژیم‌های غذایی برای آن‌ها وجود نداشته باشد. در برخی موارد، مصرف مکمل‌ها ممکن است باعث ایجاد عوارض جانبی شود، بنابراین مهم است که افراد قبل از ایجاد تغییرهای بزرگ در رژیم غذایی با پزشک صحبت کنند. به عنوان مثال، دوزهای بالای روی می‌تواند در چگونگی جذب مس توسط بدن تاثیر مستقیم داشته باشد.

جمع‌بندی

ویتامین‌ها و مواد مغذی خاص می‌توانند در سلامت چشم تاثیر مستقیم داشته باشند. جالب است بدانید برخی از آن‌ها ممکن است باعث جلوگیری از پیشرفت برخی بیماری‌های خاص شود. یک رژیم غذایی سالم و متعادل طیف وسیعی از مواد مغذی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. رژیم غذایی شامل غلات، حبوبات و مقدار زیادی از میوه و سبزیجات می‌شود.

در گجت نیوز بخوانید:
جراحی تغییر رنگ چشم می‌تواند فوق‌‌العاده خطرناک باشد نیش زنبور در چشم انسان، آدم را کور می‌کند؟