به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از وبدا، دکتر سیدجلیل حسینی، معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: افزایش ظرفیت دانشجویان پزشکی در حالی رخ داده است که برای تأمین زیرساختها، حدود ۳۶ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز داریم و این مبلغ برای تأمین کلاسها، آزمایشگاهها و تجهیزات آموزشی است.
دکتر حسینی گفت: با افزایش ۲۰ درصد ظرفیت پزشکی در سالهای اخیر، هماکنون با کمبود ۲۵ هزار تخت آموزشی، ۲ هزار و ۹۰۰ عضو هیات علمی علوم پایه و ۲ هزار و ۳۰۰ عضو هیئت علمی بالینی مواجه هستیم. علاوه بر این، در حوزه دندانپزشکی نیز، ۲ هزار و ۶۰۰ یونیت دندانپزشکی کمبود داریم.
وی تأکید کرد: امیدواریم که با توجه به شرایط موجود، تخصیص این بودجه در مجلس شورای اسلامی بهزودی مورد بررسی و تصویب قرار گیرد. در غیر این صورت، دانشگاهها با چالشهای بسیار جدی در تأمین امکانات آموزشی و درمانی مواجه خواهند شد.
معاون آموزشی وزارت بهداشت در ادامه به همایش آموزش پزشکی اشاره کرد و گفت: استادان بالینی نیز باید در این همایشها مشارکت کنند تا بتوانیم از ظرفیتهای آن برای ارتقای کیفیت آموزش استفاده کنیم. همچنین، حمایت از فرآیندهای دانشپژوهی و بهویژه توسعه فناوریهای نوین، از جمله هوش مصنوعی، در آموزش پزشکی باید در اولویت قرار گیرد.
وی همچنین بر لزوم توجه به جذب دانشجویان خارجی تأکید کرد و گفت: در کنار جذب دانشجویان خارجی، باید نظارت کاملی بر وضعیت تحصیلی و افت تحصیلی دانشجویان انجام شود تا از مشکلات آینده جلوگیری شود.
دکتر حسینی از برگزاری جلسات فراخوان بیستم برای جذب هیئت علمی در آینده نزدیک خبر داد و گفت: این جلسات بهسرعت پیش خواهد رفت و امیدواریم تا قبل از پایان سال، پروندههای فراخوان بسته شود.
نیاز به ۳۶ هزار میلیارد تومان برای تامین زیرساختهای افزایش ظرفیت پزشکی
معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: بودجهای برای تأمین زیرساختهای آموزشی و درمانی افزایش ظرفیت پزشکی پیشبینی نشده و اختصاص نیافته است.
صاحبخبر -
∎