شناسهٔ خبر: 70763411 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

ماموریت‌های بهزیستی با رویکرد توانمندسازی بازنگری می‌شود

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: تمام ۱۷۰ ماموریت و وظیفه این سازمان با رویکرد اثربخشی توانمندسازی مورد بازنگری قرار می‌گیرد.

صاحب‌خبر -

سید جواد حسینی روز شنبه در سی و نهمین همایش روز ملی مددکار اجتماعی با عنوان "مددکاری اجتماعی و سیاستگذاری توانمندسازانه" در خانه اندیشمندان علوم انسانی گفت: یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر اعانه بگیر داریم که اغلب آنها به زندگی مستقل و باکیفیت نمی‌رسند، چون نگاه ما اجتماع گرایانه، توانمندسازانه و خانواده محور نبوده و نیست.

وی تصریح کرد: اگر کودکی ۱۸ سال تحت پوشش بهزیستی است پس از رهسپاری از مرکز بهزیستی باید ببینیم آیا زندگی مستقلی پیش روی خود دارد، در اینصورت می‌توانیم بگوییم کار ما اثربخش است و اگر در وضعیت زندگی مستقل نیست، باید در کارمان تجدیدنظر کنیم.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به آمار دانشجویان و دانش آموختگان رشته مددکاری اجتماعی گفت: تمام این مددکاران یا در بهزیستی یا با طراحی شبکه داوطلبان مددکاران اجتماعی در این شبکه خواهند بود.

حسینی با تاکید بر اینکه باید به مددکاران اجتماعی، سختی کار تعلق گیرد، افزود: بهزیستی برای تصویب سازمان نظام مددکاری اجتماعی باید بیشتر تلاش کند و این کار را خواهیم کرد.

وی ادامه داد: مراکز مددکاری اجتماعی باید توسعه یابد. مراکز مثبت زندگی به مراکز مددکاری آسیب رسانده است به همین دلیل مراکز مددکاری احیا خواهند شد.

تدوین سند جامع راهبردی توانمندسازی

رئیس سازمان بهزیستی کشور اظهار داشت: امیدواریم با احیای مدل بهزیست محله که به زودی رونمایی خواهد شد با رویکرد توانمندسازی گام‌های بالنده‌ای در مسیر توانمندسازی هشت میلیون مددجوی بهزیستی و دو و نیم میلیون خانواده آنها که جمعا ۱۰ درصد جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند، برداریم.

حسینی خاطرنشان کرد: تمام شاغلان موسسات دولتی و غیردولتی بهزیستی بیش از هرچیز باید مددکار باشند و اگر کسی نگاه مددکاری نداشت، فلسفه وجودی اش در بهزیستی بی معنا خواهد بود. ما به جایی رسیده‌ایم که بهزیستی و کمیته امداد باید تغییر رویکرد دهند.

وی یادآور شد: سند جامع راهبردی توانمندسازی تدوین شده و به زودی رونمایی می‌شود.

تشریح سیاست‌های کشور برای کنترل آسیب‌های اجتماعی

رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه از نظر جامعه شناسی، جامعه امروز را می‌توان جامعه طوفانی نامید، افزود: این جامعه را با مولفه‌های سرعت دگرگونی، تغییر همه ابعاد زندگی، نفوذ به سطوح لایه‌های بنیادین عرصه‌های بشریت، ابهام دگرگونی‌ها و غافلگیرکننده بودن جامعه می‌توان بازشناسی کرد و ایران نیز نتوانسته از این عرصه مصون بماند.

حسینی افزود: جامعه ایرانی با آسیب‌هایی مانند پنج دهه تورم بالای ۲۰ درصد، بیکاری بالای ۱۵ درصد، اجاره نشینی، ۱۴ میلیون جابجایی سالانه و حاشیه نشینی مواجه بوده که آسیب‌های اجتماعی و ناهنجاری‌ها را افزایش داده است.

وی اضافه کرد: برای کاهش و کنترل این آسیب‌ها در دهه اول بعد از انقلاب، رویکرد آخرت نگرانه و اخلاق مدارانه با ابزار پند و اندرز بکار گرفته شد که در دهه دوم بعد از انقلاب به سیاست کنترلی و امنیتی با ابزار پلیس تغییر یافت.

وی ادامه داد: در دهه سوم انقلاب سیاست علمی و اجتماعی در برابر آسیب‌ها آغاز شد. اگر با مسئله اجتماعی محور با رویکرد سیاسی نگاه شود، میزان عدم نتیجه بالاتر می‌رود و آن مسئله اجتماعی تبدیل به مسئله امنیتی می‌شود و آنگاه نیاز به جراحی دارد. جراحی هم خونریزی دارد و کم بازده است.

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: جهت گیری اجتماعی در حل مسائل اجتماعی در عمل نتوانست موفق شود، چون نقش مددکاران اجتماعی را جدی نگرفتیم.

منبع: ایرنا

برچسب‌ها: