به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، تورج امرایی در نشست هماندیشی با سرمایهگذاران خطر پذیر حوزه دانشبنیان که به منظور جذب سرمایه در شرکتهای برتر دانشبنیان در محل معاونت علمی برگزار شد به بررسی وضعیت شرکتهای نوپا در کشور پرداخت و بر ضرورت رفع نگرانیها و چالشهای پیش روی این شرکتها تأکید و اظهار کرد: در طول دو دهه گذشته، نزدیک به ۱۰ هزار شرکت دانشبنیان در کشور تأسیس شدهاست، که ۶۸ درصد آنها را شرکتهای نوپا تشکیل میدهند. فروش کل شرکتهای دانشبنیان در سال ۱۴۰۲ به حدود ۹۸۰ همت رسیده است که از این میزان، ۲۴۵ همت مختص به محصولات دانشبنیان بوده و تنها ۸ درصد از این سهم به شرکتهای نوپا تعلق دارد.
وی همچنین با اشاره به وضعیت درآمدی این شرکتها افزود: متأسفانه، ۵۰ درصد از شرکتهای نوپا درآمدی نزدیک به صفر دارند، در حالی که توانمندیهای آنها بسیار بالا است. این مشکل به چالشهای جدی در ارزیابیهای آینده این شرکتها منجر خواهد شد، مگر اینکه اقدامات لازم برای بهبود وضعیت آنها انجام شود.
معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان، در ادامه به تحصیلات بالای نیروی انسانی در این شرکتها اشاره کرد و گفت: بیش از ۵۰ درصد نیروی انسانی شاغل در شرکتهای نوپا دارای مدرک کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا هستند.
وی همچنین از یک برنامه جدید بین معاونت علمی و صندوق نوآوری خبر داد که هدف آن تأمین مالی و حمایت هدفمند از شرکتهای نوپا برای ارتقاء فروش محصولات دانشبنیان و سبد محصولات آنهاست.
امرایی، درپایان ضمن ابراز امیدواری نسبت به بهبود وضعیت این شرکتها، خواستار همکاری سرمایهگذاران خطر پذیر حوزه دانشبنیان جهت تقویت این اکوسیستم نوآور شد و گفت: موتور پیشران این برنامه، شرکتهای سرمایهگذار خواهند بود.
انتهای پیام