شناسهٔ خبر: 70624572 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: حوزه | لینک خبر

یادداشت | امام هادی (ع) و نهادینه‌سازی هویت شیعی

حوزه/ تشکیل نهاد عظیم «سازمان وکالت» از مهمترین ابتکارات امام هادی بود. این نهاد که حتی در دوران غیبت کبری الی زماننا هذا، در قالب‌ها و گونه‌های مختلفی نیز استمرار یافته است، از راهبردی‌ترین برنامه‌ها برای مدیریت دینی، سیاسی و اجتماعی شیعیان بوده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین احمدحسین شریفی، رئیس دانشگاه قم در مطلبی به مناسبت سالروز شهادت امام هادی علیه السلام نوشت:

دوران ۳۳ ساله امامت امام هادی علیه السلام مصادف با دوران خلافت شش خلیفه فاجر و فاسق عباسی بود: معتصم بالله، واثق بالله، متوکل بالله، مستنصر بالله، مستعین بالله و معتز بالله.

امام هادی علیه السلام در طول امامت خود، علیرغم آنکه مدت ۲۰ سال پایانی عمر مبارکش در سامراء تحت نظارت دستگاه خلفای عباسی بود، توانست با تدبیر و زیرکی بی‌سابقه‌ای نظام فکری و اجتماعی تشیع را نهادینه کند.

به عنوان نمونه:

در حوزه فکری و اعتقادی، زیارت جامعه کبیره را به شیعیان تعلیم داد که یک دوره کامل توحیدشناسی و نبوت‌شناسی و امامت‌شناسی است.

در حوزه اجتماعی و سیاسی و فرهنگی و تبلیغی، شبکه‌ای منسجم و هماهنگ از عالمان و مبلغان شیعی را تشکیل داد.

شبکه‌ای از وکلاء که توانستند اسلام ناب محمدی را در اقصی نقاط جهان اسلام ترویج دهند و معارف آن را حفظ کنند.

تشکیل نهاد عظیم «سازمان وکالت» از مهمترین ابتکارات امام هادی بود. این نهاد که حتی در دوران غیبت کبری الی زماننا هذا، در قالب‌ها و گونه‌های مختلفی نیز استمرار یافته است، از راهبردی‌ترین برنامه‌ها برای مدیریت دینی، سیاسی و اجتماعی شیعیان بود.

امام هادی و تبیین مرام‌نامه شیعیان واقعی

زیارت جامعه کبیره که اعتقادنامه و مرام‌نامه شیعیان راستین و یک دوره کامل توحیدشناسی و نبوت‌شناسی و امام‌شناسی است، از یادگارهای بزرگ امام هادی علیه السلام است.

ضمن تسلیت شهادت این امام همام، امیدوارم همه ما توفیق داشته باشم در این شب و روز شهادت آن امام عزیز، ضمن مطالعه‌ای درباره خصوصیات و ویژگی‌های اخلاقی و سبک زندگی آن حضرت، با تأمل و تأنی و به نیت زیارت آن امام عزیز، زیارت جامعه کبیره را قرائت کنیم.