ایسنا: هانیه ناصری، شلغم را یکی از بهترین خوراکیهای فصل سرما دانست و گفت: طبیعت شلغم از دیدگاه طب ایرانی گرم و تر است و از همین رو یکی از مناسبترین خوراکیها برای فصل سرما محسوب میشود.
وی از تاثیر این گیاه که به صورت غده زیرزمینی رشد میکند در پیشگیری و درمان سرماخوردگی یاد کرد و ادامه داد: شغلم نقش بسزایی در بهبود سرماخوردگی، گلودرد و زکام دارد. به علاوه شغلم پخته برای بهبود سرفه و نرم کردن سینه نیز موثر است.
این دکترای گیاهان دارویی با اشاره به تاثیر شلغم برای درمان کمخونی، خاطرنشان کرد: شلغم پس از هضم، خون زیادی را در بدن افراد تولید میکند. همچنین شلغم منبع غنی از ویتامین B1 به شمار میرود.
ناصری یکی دیگر از خواص شلغم را کمک به بیماران مبتلا به سنگ کلیه و مثانه دانست و اظهار کرد: شغلم ادرار آور است و از همین رو به دفع سموم بدن و پیشگیری از سنگ کلیه کمک میکند.
وی با بیان اینکه شغلم میتواند به صورت پماد برای درد مفاصل و مبتلایان به نقرس مفید باشد، تاکید کرد: برای این منظور میتوان شلغم پخته را به صورت پماد خمیری شکل بر روی موضع دردناک قرار دارد.
به گفته این دکترای گیاهان دارویی، شلغم نقش ضدعفونی کنندگی قوی نیز خصوصا برای دستگاه گوارش دارد.
ناصری یادآور شد: با توجه به خواص و ویژگیهایی که شلغم دارد، مصرف طولانی مدت آن برای افرادی که سالم هستند مشکلی ایجاد نمیکند و توصیه میشود افراد برای پیشگیری از بیماریها خصوصا در فصل زمستان چند بار در هفته شلغم مصرف کنند.