شناسهٔ خبر: 70550204 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: اکونیوز | لینک خبر

هوش مصنوعی خطاهای پزشکی را کاهش می‌دهد - اکونیوز

اقتصاد ایران: رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به کاربردهای هوش مصنوعی در حوزه سلامت گفت: هوش مصنوعی نمی‌تواند به‌طور کامل جایگزین پزشکان شود، اما بی‌تردید نقش مؤثری در کاهش خطاهای پزشکی خواهد داشت.

صاحب‌خبر -
- اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نادر توکلی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، امروز در نشست خبری کنگره بین‌المللی هوش مصنوعی در حوزه سلامت که در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، اظهار داشت: حوزه بهداشت و درمان کشور با آموزش و پژوهش درهم‌تنیده است. در همین راستا، راهبردهایی در دانشگاه علوم پزشکی ایران طراحی کرده‌ایم و یکی از اهداف اصلی ما، پرداختن به هوش مصنوعی است. این فناوری نقش بسیار مهمی در حوزه پزشکی ایفا می‌کند و می‌تواند به ارائه خدمات و تحقق عدالت اجتماعی در حوزه سلامت کمک کند. به همین منظور، رشته "هوش مصنوعی در علوم پزشکی" را نیز راه‌اندازی کرده‌ایم.

وی افزود: اگر همراه با پیشرفت علومی نظیر هوش مصنوعی حرکت نکنیم، دچار عقب‌ماندگی خواهیم شد. استفاده از این علم در ارائه خدمات درمانی در حوزه سلامت، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است.

توکلی درباره کاربردهای هوش مصنوعی در حوزه سلامت توضیح داد: هوش مصنوعی در بخش‌های متعددی از جمله تفسیر تصاویر پزشکی، خدمات اورژانس، الکترونیکی شدن خدمات بیمارستانی، آموزش به بیمار و تصویربرداری‌های مغزی قابل استفاده است. همچنین این فناوری می‌تواند به پیش‌بینی شیوع بیماری‌های همه‌گیر مانند کرونا در مناطق مختلف کمک کند؛ به عنوان مثال، تشخیص دهد که یک بیماری در کدام منطقه شیوع بیشتری دارد.

وی با اشاره به اینکه هوش مصنوعی هنوز نمی‌تواند جایگزین کامل پزشکان شود، اما می‌تواند خطاهای پزشکی را کاهش دهد، ادامه داد: این فناوری می‌تواند در گزارش‌های پاتولوژی، به تشخیص بیماری کمک کند، اما کنترل نهایی تشخیص همچنان باید توسط پزشک انجام شود. به طور کلی، هوش مصنوعی می‌تواند فرآیندهای حوزه سلامت را تسهیل کند و در تصمیم‌گیری‌های بالینی و تشخیص‌های پزشکی کاربرد داشته باشد. همچنین در تریاژهای اورژانس بیمارستان‌ها، هوش مصنوعی می‌تواند شدت بیماری را تشخیص دهد و این سطوح توسط پزشکان یا پرستاران بررسی و تأیید شوند.

عبدالرضا پازوکی؛ دبیر علمی کنگره هوش مصنوعی در حوزه سلامت، در ادامه این نشست خبری گفت: هوش مصنوعی تحولی بزرگ در زندگی بشر ایجاد کرده است و اولویت اصلی این فناوری، حوزه سلامت است. در همین راستا، دانشگاه علوم پزشکی ایران از سال 1400 به این موضوع پرداخته و اقدام به راه‌اندازی مقطع دکترای "هوش مصنوعی در سلامت" و برگزاری کنگره بین‌المللی هوش مصنوعی در حوزه سلامت کرده است. این رویداد با حضور بیش از 200 استاد دانشگاه ایرانی و حضور برخط اساتید خارجی در چهار سالن و با شرکت بیش از 2000 نفر برگزار خواهد شد.

وی افزود: هوش مصنوعی زمان تولید محصولات دارویی را کاهش داده و می‌تواند به راه‌اندازی بیمارستان‌های هوشمند کمک کند. بنابراین، باید از این علم برای ایجاد تحولات بزرگ در نظام سلامت، به‌ویژه در بخش‌های پژوهشی و آموزشی، بهره بگیریم. این فناوری در حوزه درمان و پیشگیری نیز کاربرد گسترده‌ای دارد و می‌تواند خطاهای پزشکی را کاهش داده و از ظرفیت‌های موجود در حوزه سلامت استفاده بهینه کند.

پازوکی تصریح کرد: ایران جزو رتبه‌های نخست کاربرد هوش مصنوعی در منطقه است و در رتبه 77 جهانی قرار دارد. با توجه به دورنمایی که مقام معظم رهبری برای مرجعیت علمی تعیین کرده‌اند، باید تلاش بیشتری برای ارتقای جایگاه کشور در سطح جهانی انجام دهیم.

وی با بیان اینکه هوش مصنوعی در تشخیص سرطان‌ها نیز قابلیت بالایی دارد، افزود: به عنوان مثال، 93 درصد تشخیص سرطان سینه با استفاده از این فناوری ممکن است. در آینده‌ای نزدیک، هوش مصنوعی می‌تواند در بخش رادیولوژی تأثیرگذار باشد و بیماری‌ها را با دقت بیشتری شناسایی کند.

میرصفا، دبیر اجرایی کنگره، در ادامه گفت: استفاده از هوش مصنوعی در حوزه سلامت می‌تواند به تولید محصولات مرتبط با این حوزه منجر شود. در همین راستا، سومین رویداد هوش مصنوعی در سلامت با همکاری مراکز علمی مختلف، از 12 تا 14 دی‌ماه 1403 در مرکز همایش‌های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار خواهد شد. تاکنون 450 مقاله به دبیرخانه کنگره ارسال شده است. هدف این رویداد، ایجاد ارتباط بین جامعه پزشکی و جامعه فنی و مهندسی است.

انتهای پیام/

برچسب‌ها: