شناسهٔ خبر: 70546712 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: الف | لینک خبر

اگر این کارها را انجام دهید بعداز مرگ فشار قبر به سراغتان نمی‌آید!

از بعضی احادیث استفاده می‌شود که فشار قبر برای همه بدون استثنا وجود دارد، منتهی برای بعضی شدید است و کیفر اعمال محسوب می‌شود، و برای برخی ملایم‌تر و به منزله کفاره گناهان و جبران کوتاهی‌ها است.

صاحب‌خبر -

 به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، پاسخ‌های استاد شیخ حسین انصاریان را به پرسش‌های مطرح از سوی جوانان می‌خوانید:

 رسول اکرم صلی الله وعلیه وآله هنگام دفن صحابی معروف «سعد بن معاذ» فرمود: «هیچ مؤمنی نیست مگر این که فشار قبر دارد»امام صادق علیه السلام فرمود: «فشار قبر برای مؤمن کفاره ضایع کردن نعمت ها توسط او است».از روایات دیگر استفاده می شود که بعضی از مؤمنان فشار قبر ندارند و بعضی از اعمال خیر سبب می شوند که انسان فشار قبر نداشته باشد.در حدیثی آمده: «هر کس به قرائت سوره زخرف مداومت کند، از فشار قبر در امان است».رسول الله صلی الله وعلیه وآله فرمود: «هر کس روزی صد مرتبه بگوید: لا اله الا الله الملک الحق المبین» از فقر و وحشت قبر در امان است، و درهای بهشت برایش باز می شود».

در روایتی آمده: «کسی که رکوعش (در نماز) را به تمام و کمال انجام دهد، هیچ وحشتی در قبر برایش وارد نمی شود». حضرت صادق علیه السلام فرمود: «برخی را از اذان ظهر روز پنجشنبه تا اذان ظهر روز جمعه خداوند از فشار قبر پناه می دهد». نیز فرمود: «کسی که چهار مرتبه حج به جا آورد، فشار به او نمی رسد».امیرمؤمنان علی (ع) فرمود: «هر کس در هر جمعه سوره نساء بخواند، از فشار قبر در امان است».

این قبیل روایات ، گسترة روایاتی را که می گوید فشار قبر برای همه است، محدود می کند، در نتیجه می توان از این روایات استفاده کرد که بعضی از مؤمنان فشر قبر ندارند. خداوند توفیق مشمول رحمتش و در امان بودن از عذاب و فشار قبر را به همه ما عنایت فرماید.در روایات، اسباب و عواملی برای عذاب و فشار قبر ذکر شده است، مانند: سخن چینی، بدرفتاری با خانواده، کمک نکردن به هم نوع، کفران نعمت، غیبت، سبک شمردن نماز و بی اعتنایی به ضعیف.

دربارۀ «سعد بن معاذ» که گرفتار فشار قبر بود، پیامبر اکرم(ص) دلیلش را بدزبانی با اهل خانه ذکر فرمود.

در روایات به برخی عوامل جلوگیری کننده از فشار قبر اشاره شده که عبارت اند از:

۱ـ اعمال صالح؛ امام صادق(ع) می فرماید: «چون مؤمن وارد قبرش شود، نماز در جانب راست و زکات در طرف چپ او قرار می گیرد و نیکی بر او سایه می افکند و صبر در گوشه ای قرار گیرد. هنگامی که دو فرشته برای پرسش بر او داخل شوند، صبر به نماز و زکات و نیکی گوید: مواظب صاحب خود باشید و اگر شما عاجز از مواظبت او هستید، من از او مواظبت می کنم».

۲ـ اتمام رکوع؛ امام باقر(ع) می فرماید: «کسی که رکوعش را تمام و کمال به جا آورد، وحشت قبر او را نمی گیرد».

۳ـ کمک به همنوعان؛ امام صادق(ع) می فرماید: «کسی که غم و اندوه مؤمنی را بر طرف کند، خداوند غم و غصه آخرت او را بر طرف می کند و از قبرش در حالی که دلی شاد دارد، خارج می شود».

۴ـ چهار بار به حج رفتن؛ امام صادق(ع) می فرماید: «کسی که چهار حج به جا آورد، هیچ گاه او را فشار قبر نمی گیرد».

۵ـ مرگ هنگام نزول رحمت؛ امام صادق(ع) فرمود: «کسی که بین زوال شمس روز پنج شنبه تا ظهر روز جمعه بمیرد، خداوند او را از فشار قبر محافظت می کند».

۶ـ خیرات بازماندگان؛ امام صادق(ع) می فرماید: «میت در فشار به سر می برد اما به خاطر نماز برادرش خداوند قبر او را وسعت می دهد».

۷ـ نماز و استغفار و صدقه بازماندگان؛ پیامبر اکرم(ص) می فرماید: «سخت ترین شب ها اوّل قبر است که می توانید با پرداخت صدقه به مردگان خود ترحم کنید. اگر مالی برای صدقه نداشتید، لااقل دو رکعت نماز بخوانید و به روح او هدیه کنید که خداوند از آن لحظه هزار فرشته به سوی قبرش می فرستد که با هر فرشته ای لباسی است و قبر او را از تنگی و فشار رهانیده و وسعت می بخشد».

۸ـ زیارت امام حسین(ع)؛ در روایت است که یکی از پاداش هایی که خداوند به زایر قبر امام حسین(ع) می دهد آن است که از عذاب و فشار قبر او را نجات می‌دهد.

برچسب‌ها: