شناسهٔ خبر: 70541825 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

تلفن همراه هک شد چه کنیم؟

هک شدن گوشی تلفن همراه اشخاص یکی از دردسرهایی است که سارقان اینترنتی برای اشخاص ایجاد می کنند و قربانی هایی در خراسان جنوبی هم داشته اما پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات (فتا) راهکارهایی برای پیشگیری از موضوع ارائه می‌دهد.

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: سارقان اینترنتی راههای مختلفی را برای دسترسی به اطلاعات گوشی تلفن همراه اشخاص امتحان می کنند تا با هک کردن گوشی، به اطلاعات حساب‌های بانکی و کاربری آنها در فضای مجازی دسترسی پیدا کنند.

ارسال پیامک‌های اغوا کننده یکی از روش‌های مرسوم کلاهبرداران در سال‌های اخیر برای خالی کردن حساب‌های مردم بوده است؛ با اینکه پلیس بارها به شهروندان هشدار داده که پیامک های مشکوک و لینک‌های ارسالی آنها را باز نکنند باز هم همه ساله پرونده‌های سرقت از حساب‌های بانکی از طریق پیامک قطورتر می‌شود.

چنانچه تلفن همراه هوشمند دارید هر روز پیامک‌های مختلفی از منابع ناشناس دریافت می‌کنید و به راحتی از کنار آن می‌گذرید، در حالی که ممکن است با بازکردن آن پیامک، گوشی شما هک شده و حساب بانکی شما خالی شود. به هشدارهایی که رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات (فتا) خراسان جنوبی در همین خصوص داده توجه کنید.

سرهنگ قدرت الوانی  روز دوشنبه در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: کلاهبرداری از طریق شگرد واریز بیعانه در سایت‌های آگهی محور، ارسال پیام از طریق شبکه‌های اجتماعی یا تلفن همراه با ترفند دریافت سود سهام عدالت یا احضار توسط سامانه ثنا قوه قضائیه و غیره که حاوی لینک جعلی بوده و باعث هک گوشی فرد می‌شود از مهمترین روش‌های کلاهبرداری رایج در فضای مجازی است.

وی در توصیه به شهروندان برای جلوگیری از بروز جرایم فضای مجازی اظهار کرد: مردم از سایت‌های معتبر کشور که دارای نماد اعتماد الکترونیکی هستند، خرید کنند و وارد هر سایتی نشوند.

رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات (فتا) خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه از پرداخت هرگونه وجه به عنوان بیعانه و پیش پرداخت باید خودداری شود ادامه داد: شهروندان به پیامهایی که از طریق شبکه‌های اجتماعی یا پیامک با سرشماره شخصی با ترفندهایی از قبیل احضار توسط مقام قضایی در سامانه ثنا، سهام عدالت و غیره به افراد ارسال می‌شود و دارای لینک است، توجه نکنند.

وی گفت: لینک‌های ارسالی حاوی بدافزار است که در صورتیکه بر روی لینک کلیک کنید به سایت جعلی هدایت و در صورت ورود اطلاعات کارت بانکی توسط کاربر منجر به برداشت از حساب بانکی آن فرد و همچنین هک شدن گوشی و ارسال پیامک کلاهبرداری از شماره قربانی به صدها شماره ناشناس دیگر می‌شود.

سرهنگ الوانی ادامه داد: چناچه گوشی شهروندان هک شد بلافاصله ضمن قراردادن گوشی در حالت پرواز، با مراجعه به قسمت تنظیمات گوشی و برنامه‌های نصب شده نسبت به حذف بدافزار اقدام کنند یا سریعا با شماره تلفن دایره فوریت های پلیس فتا ۰۹۶۳۸۰ تماس بگیرند.

وی تاکید کرد: مردم در صورت مواجهه با هرگوه فعالیت مجرمانه سایبری در هر ساعت از شبانه روز مراتب را بلافاصله از طریق شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ به مرکز فوریت‌های سایبری پلیس فتا استان اطلاع دهند.

وی همچنین گفت: جرایم سایبری در استان از ابتدای امسال تا پایان آذر نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۶ درصد افزایش یافته است.

رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات (فتا) خراسان جنوبی اظهار کرد: بیشترین تعداد مجرمان سایبری و فضای مجازی استان در سنین بالاتر از ۲۶ سال قرار دارند و اکثر متهمان مرد هستند.

وی با بیان اینکه حدود پنج درصد کل جرایم استان مربوط به فضای مجازی است که مهمترین آن کلاهبرداری اینترنتی محسوب می‌شود افزود: از ابتدای امسال ۳۳ درصد جرایم سایبری خراسان جنوبی مربوط به برداشت از حساب بانکی افراد بوده است.

سرهنگ الوانی از کشف ۹۳ درصدی این جرایم در سال جاری خبر داد و گفت: میزان جرایم مالی از ابتدای امسال بیش از ۲۳۰ میلیارد ریال بوده و ۴۶ درصد جرایم مالی سایبری مربوط به کلاهبرداری رایانه‌ای است.

وی یادآور شد: حدود ۸۸ درصد مبالغ کلاهبرداری شده توسط کارشناسان پلیس فتا به حساب مالباختگان مسترد شده و مابقی در فرآیند قضایی قرار گرفته است.

برچسب‌ها: