شناسهٔ خبر: 70537737 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایتنا | لینک خبر

با این پنج خوراکی به جنگ زوال عقل بروید

دانشمندان بر این باور هستند در حالی که علم تاکنون هیچ راهی برای معکوس کردن زوال عقل معرفی نکرده، با استفاده از برخی غذاها در همراهی با فعالیت‌های ذهنی که مغز را درگیر می‌کنند، می‌توان روند دمانس و آلزایمر را کند کرد.

صاحب‌خبر -
استفاده از رژیم غذایی غنی از میوه‌ها و سبزیجات، غلات کامل و پروتئین‌های کم‌چرب علاوه بر شادابی و تامین انرژی، می‌تواند بدن ما را از بیماری‌های قلبی، دیابت، برخی سرطان‌ها و حتی زوال عقل دور نگاه دارد.

بر اساس مطالعات مرکز سلامت مغز و حافظه در موسسه UH Cleveland Medical Center با استفاده از پنج غذا می‌توانیم پیری مغز و در نتیجه زوال عقل یا دمانس را به تاخیر بندازیم.

دانشمندان بر این باور هستند در حالی که علم تاکنون هیچ راهی برای معکوس کردن زوال عقل معرفی نکرده، با استفاده از برخی غذاها در همراهی با فعالیت‌های ذهنی که مغز را درگیر می‌کنند، می‌توان روند دمانس و آلزایمر را کند کرد.

بهترین غذاها برای جلوگیری از زوال عقل به شرح زیر هستند:

۱. میوه‌ها و سبزیجات رنگارنگ با سطح بالاتر کاروتنوئیدها، (رنگدانه‌هایی که به میوه‌ها و سبزیجات رنگ نارنجی و قرمز می‌دهند) با سلامت بهتر مغز و کاهش خطر زوال عقل مرتبط هستند. برخی میوه ها و سبزیجات دارای کاروتنوئیدها شامل هویج، کدو، سیب‌زمینی شیرین، فلفل دلمه‌ای، گوجه‌فرنگی، پاپایا، زردآلو و سبزیجات برگ‌دار مانند اسفناج و کلم پیچ هستند.

۲. توت‌ها شامل بلوبری، تمشک سیاه و تمشک قرمز علاوه بر این که به طور طبیعی قند کمتری نسبت به بسیاری از میوه‌ها دارند، منبع عالی آنتی‌اکسیدان‌ها و فلاونوئیدها هستند. انواع توت‌ها در جلوگیری از آسیب سلولی موثر هستند و می‌توانند پیشروی آسیب مغزی ناشی از رادیکال‌های آزاد را متوقف کنند.

۳. ماهی و محصولات دریایی، به ویژه ماهی‌های چرب مانند تن و سالمون، منبع عالی اسیدهای چرب امگا-۳ هستند که در سلامت مغز و کاهش زوال شناختی موثر هستند. به زعم دانشمندان، دو تا سه وعده ماهی در هفته کافی است تا مغز شما ازموهبت‌های اسیدهای چرب امگا-۳ بهره‌مند شوید.

۴. دانه‌ها، آجیل و حبوبات حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها و اسیدهای چرب امگا-۳ هستند، همچنین منبع مواد مغذی دیگری مانند ویتامین E، ویتامین‌های گروه B، کولین، منیزیم و روی هستند. آنها علاوه بر تقویت سلامت مغز، تحلیل قوه شناختی مرتبط با بالارفتن سن را کاهش می‌دهند.

۵. غلات کامل با دارا بودن مقادیر بالای فیبر، ویتامین‌های گروه B و سایر مواد مغذی می‌توانند التهاب در مغز را کاهش دهند، حافظه را تقویت کنند و از زوال عقل جلوگیری کنند. غلات کامل مانند کینوا، جو، برنج قهوه‌ای و جو دوسر انتخاب‌های فوق‌العاده‌ای برای رژیم غذایی هستند و می‌توانند جایگزین‌های سالم‌تری برای غلات فرآوری‌شده‌ مانند آرد سفید باشند.