شناسهٔ خبر: 70529495 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: طبنا | لینک خبر

استاندار گیلان

برای احداث تصفیه خانه نیازمند اعتبار ۲۰ همتی هستیم

استاندار گیلان با تاکید بر لزوم تصفیه فاضلاب سه شهر رشت، انزلی و صومعه سرا، تاکید کرد: برای احداث تصفیه خانه نیازمند اعتبار ۲۰ همتی هستیم لذا محیط زیست گیلان باید مسئله اول دولت باشد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری سلامت (طبنا) گیلان:استاندار گیلان با تاکید بر لزوم تصفیه فاضلاب سه شهر رشت، انزلی و صومعه سرا، تاکید کرد: برای احداث تصفیه خانه نیازمند اعتبار ۲۰ همتی هستیم لذا محیط زیست گیلان باید مسئله اول دولت باشد. 

هادی حق شناس، ۶ دی ماه در اختتامیه مجمع مشورتی روسای شوراهای اسلامی و شهرداران شهرهای مرکز استان ها که به میزبانی رشت در تالار مرکزی شهر برگزار شد، برگزاری چنین مراسمی را موجب توجه بیش از پیش مسئولان ارشد برای حل مسائلی شهری دانست و اظهار کرد: امروز کشور با ناترازی در عرصه های مختلفی همچون سوخت و برق و منابع بانکی و بودجه و درمان و پروژه های نیمه کاره و... مواجه است، اما باید به ریشه این ناترازی ها بپردازیم.

وی با بیان اینکه کشور را خیلی گران مدیریت می کنیم، افزود: این مدیریت گرانقیمت، آسیب های اجتماعی را بر مردم تحمیل می کند و لذا شاهد حاشیه نشینی و بدمسکنی و اعتیاد و خودکشی و... هستیم.

استاندار گیلان بخش عمده منشا ناترازی ها را در ناترازی تصمیم گیری ها دانست و بیان کرد: درست تصمیم نمی گیریم و تصمیم های سخت نمی گیریم و مسئله را به آینده واگذار می کنیم و مشکل را از نقطه ای به نقطه دیگر انتقال می دهیم.

حق شناس با اشاره به واردات ۱۰ میلیارد دلاری بنزین، هر یک میلیارد دلار را معادل واردات ۵۰ هزار خودروی کم مصرف دانست و تاکید کرد: می توانیم از این خودروها برای ناوگان تاکسیرانی استفاده کنیم که علاوه بر کاهش مصرف، آلودگی هوا را کم می کند، زیرا ۸۰ درصد آلودگی هوای تهران به خودروها برمی گردد.

وی با بیان اینکه با یک تصمیم درست می توان یک ناترازی را حل کرد، ادامه داد: برای مدیریت مصرف انرژی، تهران یک هفته تعطیل شد، اما ۴۰۰ هزار خودرو به گیلان آمد و جمعیت ما را زیاد کرد. اگرچه با مشکلاتی نظیر برق و گاز و ترافیک و نان مواجه هستیم که قابل حل است، اما نمی دانیم با زباله مسافران چه کنیم.

استاندار گیلان با اشاره به بالا بودن سطح آب های زیرزمینی گیلان، متذکر شد: در گیلان امکان دفن زباله وجود ندارد و شیرابه ها می توانند هزاران هکتار را نابود کنند. متاسفانه بیش از ۱۳ سال است که اجازه خرید زباله سوز را به گیلان ندادند؛ این در حالی است که حل مسئله پسماند از عهده شورا و شهرداری بر نمی آید و نیازمند اعتبارات بالاست.

وی تفکیک و کمپوست را از جمله راهکارهای مدیریت پسماند گیلان دانست و اضافه کرد: برای دفع زباله باید زباله سوز داشته باشیم.

حق شناس محیط زیست را اولویت اصلی گیلان دانست و عنوان کرد: روزانه ۳۸۰ هزار مترمکعب فاضلاب انسانی وارد دو رودخانه زیبای رشت می شود و نهایتا به تالاب انزلی که معادل ۲۰ هزار استخر یک هکتاری است، می ریزد و لذا شاهد نابودی زایش طبیعی ماهیان دریای خزر هستیم.

استاندار گیلان با تاکید بر لزوم تصفیه فاضلاب سه شهر رشت، انزلی و صومعه سرا، تاکید کرد: برای احداث تصفیه خانه نیازمند اعتبار ۲۰ همتی هستیم لذا محیط زیست گیلان باید مسئله اول دولت باشد.

وی بی توجهی به پیشگیری را عادت فرهنگی ما ایرانی ها دانست که در نظام حکمرانی نیز وجود دارد و اضافه کرد: در آینده نزدیک رشتی ها و انزلیچی ها اینجا را ترک می‌کنند، زیرا تالاب از فاضلاب انسانی پر خواهد شد و سرطان های گوارش و پوستی شیوع پیدا می کند.

حق شناس خواستار پیشگیری از این فاجعه بزرگ با تخصیص سالانه ۳۰۰ میلیون دلاری شد و بیان کرد: اگر از فاضلاب پیشگیری نکنیم، دیگر رشت و انزلی وجود نخواهد داشت.