شناسهٔ خبر: 70509942 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

در سال ۱۴۰۰ بیش از نیمی از مراکز ویژه بانوان تعطیل بودند

مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران با بیان اینکه جمعا هفت مجموعه شهردخت در تهران فعال هستند، از ایده ساخت پردیس‌های خانواده‌محور در پایتخت خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایلنا، آیین بهسازی و بهره‌برداری زیرساخت‌های ویژه بانوان مدیریت شهری تهران همزمان با یکصد و پنجاه و هفتمین پویش امید و افتخار امروز -شنبه ۸ دی‌ماه ۱۴۰۳- با حضور علیرضا زاکانی شهردار تهران، پرویز سروری نایب رییس شورای اسلامی شهر تهران و مریم اردبیلی مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران برگزار شد.

مریم اردبیلی، مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران در این مراسم با تاکید بر اینکه در حال حاضر یک‌میلیون و ششصد هزار مترمربع زیرساخت ویژه بانوان در سطح شهر تهران داریم، مطرح کرد: در طول سه سال گذشته بالغ بر ۱۴۰ هزار مترمربع به زیرساخت‌ها اضافه شده است. با افتتاح شهربانوی منطقه ۱۱، تعداد شهربانوها به ۲۳ عدد خواهد رسید. در شهربانو حدود ۲۵‌ مدل بهره‌برداری و خدمت‌رسانی انجام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۰ بیش از نیمی از مراکز ویژه بانوان تعطیل بودند و استفاده از مراکز محدود شده بود، بیان داشت: در سال ۱۴۰۰ زیر ۵۰۰ هزار نفر بهره‌بردار از زیرساخت‌های ویژه بانوان‌ استفاده می‌کردند. امسال در ۶‌ ماهه اول سال تعداد شهروندان بهره‌بردار از زیرساخت‌های ویژه بانوان به بالغ بر ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر رسیده است.

اردبیلی در ادامه با اشاره به اینکه با شهردختی که امروز افتتاح خواهد شد؛ تعداد شهردخت‌ها به ۷ عدد خواهد رسید، اظهار داشت: در خصوص بسته بهسازی تجهیز و باز تعریف خدمات و شروع بهره‌برداری که شامل مصوبه امسال در شهرداری تهران بوده که شورای شهر آن را مصوب کرده است، بالغ بر ۳۸۰ میلیارد تومان هزینه شده است.

وی با تاکید بر اینکه شهربانوی منطقه ۱۲ که امروز به بهره‌برداری خواهد رسید؛ در گذشته یک‌ مرتبه افتتاح شده بود اما به علت وجود تعدادی مشکلات مورد بهره‌برداری قرار نگرفت، گفت: دو سالی طول کشید تا این زیرساخت برای بهره‌برداری آماده شد.

مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران با اشاره به اینکه زیرساخت‌های منطقه ۱۶ و شهردخت منطقه ۳ نیز مورد بهره‌برداری قرار خواهند گرفت، بیان کرد: زیرساخت‌ها کاملا بهسازی و اورهال شده‌اند. ضمن اینکه تنها زیرساختی افتتاح خواهد شد که خدمات‌دهی در تمام اجزای زیرساخت برقرار باشد.

وی با تاکید بر اینکه ظرف چند ماه آینده تعدادی زیرساخت کاملا آماده خواهیم داشت، اظهار کرد: ۴۰۰ بهره‌بردار اجتماعی در زیرساخت‌ ۲۲ شهربانو در حال ارائه خدمات به شهروندان تهرانی هستند.

اردبیلی با تاکید بر اینکه ۴ نوع زیرساخت ویژه بانوان در شهر تهران داریم، مطرح کرد: ۹ بوستان ویژه بانوان داریم، یک عدد هم در حال ساخت است. این زیرساخت کاربری فراغتی و تفریحی دارد و عمدتا در طول سال جشنواره‌های زنان و دختران و... در آنها برگزار می‌شود.

وی افزود: شهربانو نیز یک‌ مجموعه ترکیبی از خدمات شامل خدمات آموزشی، فرهنگی، تفریحی و ورزشی و... هستند. در مجموعه‌های شهربانو که ۲۲ عدد بودند و امروز به ۲۳ عدد خواهند رسید، یک‌ ویژگی خیلی خوب وجود دارد و آن این است که پاتوق محلی بانوان در این زیرساخت‌ها شکل می‌گیرد.

مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران با اشاره به اینکه شهردخت‌ها نیز از دیگر زیرساخت‌های بانوان‌ هستند که در دوره جدید مدیریت شهری ایجاد شدند، بیان کرد: امروز تعداد شهردخت‌ها به ۷‌ عدد خواهد رسید. در شهردخت‌ها خدمات ویژه دختران نوجوان و جوان از جنس خدمات نوآوری، آشنایی با فناوری و... به شهروندان ارائه خواهد شد.

وی افزود: زیرساخت دیگری به اسم کوثر نیز داریم که کارگاه‌های توانمندسازی زنان سرپرست خانوار هستند. ۱۰۰ عدد مرکز توانمندسازی کوثر داریم. تا اردیبهشت و خرداد ماه سال آتی ۱۵ عدد به آن‌ها اضافه‌خواهد شد.

اردبیلی همچنین گفت: یک زیرساخت بازارچه نیز داریم که شامل بازارچه‌های دائمی و فصلی می‌شود. این‌ بازارچه‌ها فرصتی است برای عرضه محصولات تولیدی بانوان. بالغ بر ۱۰۰ بازارچه فصلی موقت تاکنون برگزار کردیم. نمایشگاه زنان و تولید ملی هم هرساله دوبار برگزار می شود. امسال در اسفندماه این‌ نمایشگاه برپا خواهد شد.

وی در پایان تاکید کرد: در این دوره مدیریت شهری زیرساخت ویژه بانوان جدیدی نیز به عنوان پردیس خانواده‌محور در دست ساخت است که امکان‌ حضور بانوان، آقایان و اعضای خانواده در آن‌ها وجود دارد. در مناطق ۲ و ۲۱ این زیرساخت‌ها به صورت پایلوت در دست ساخت است.

به گزارش شهر در پایان برنامه، مجموعه فرهنگی، فراغتی شهربانو منطقه ۱۱ که در آن امکانات مختلف اعم از آتلیه، گالری، مزون، خانه‌کودک و خلاقیت، مرکز مشاوره، کتابخانه، آموزشگاه، فضای کار اشتراکی، سالن جلسات، باشگاه، محل عرضه و فروش صنایع دستی و کافی شاپ تعبیه شده است، به بهره‌برداری رسید.

انتهای پیام/