به گزارش خبرنگار ایکنا، آئین «بهسازی و بهرهبرداری زيرساختهای كارآفرينی، تفريحی، توانمندسازی و فراغتی بانوان شهر تهران» امروز، هشتم دیماه با حضور علیرضا زاکانی، شهردار تهران و مریم اردبیلی، مشاور شهردار و مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران برگزار شد.
در ابتدای این نشست خبری، مریم اردبیلی، مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران طی سخنانی بیان کرد: حدود یک میلیون و ۴۴۰ هزار متر مربع زیرساخت ویژه بانوان در تهران وجود داشت و امروز حدود ۱۴۰ هزار متر مربع به این زیرساختها اضافه شده است. برنامه امروز مربوط به افتتاح شهربانوی جدید منطقه ۱۱ است که پیش از این کاربری دیگری داشت و طی سه سال این مجموعه بازسازی و بهسازی شده و حدود ۲۵ مدل خدمترسانی در این زیرساخت ویژه بانوان انجام میشود.
وی افزود: همچنین، شهربانوی منطقه ۱۴ نیز امروز به توفیق الهی افتتاح خواهد شد. در سال ۱۴۰۰ تقریبا بیش از نیمی از زیرساختهای ویژه بانوان فعال نبوده و از دایره استفاده شهروندان خارج شده بود. امروز طبق آمار شهروندان استفاده فراوانی از این زیرساختها دارند.
اردبیلی با بیان اینکه تعداد شهردختهای تهران امروز به عدد هفت رسیده است، گفت: حدود ۳۸۰ میلیارد تومان طی سال جاری برای بهسازی زیرساختهای بانوان هزینه شده است. یکی از زیرساختهای بانوان، شهربانوی منطقه ۱۲ است که امروز آغاز بهرهبرداری از آن است.
مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران بیان کرد: در مجموعه شهرداری تهران فقط زیرساختهایی افتتاح میشود که خدمتدهنده در تمامی اجزای زیرساخت مستقر باشد و کاربران بتوانند از لحظه افتتاح از آن استفاده کنند. اینکه گفته میشود ۲۲ شهربانو در مناطق تهران وجود دارد، ۴۰۰ پیمانکار در آنها مشغول خدمترسانی به شهروندان هستند. تعداد استفادهکنندگان از زیرساختهای بانوان در سال ۱۴۰۰ زیر ۵۰۰ هزار نفر بوده است اما این تعداد در شش ماهه اول امسال به چهار میلیون و ۵۰۰ هزار نفر رسیده است و میانگین توقف بانوان در این زیرساختها چهار ساعت بوده است.
خدمات ویژه برای دختران نوجوان
اردبیلی افزود: شهربانو مجموعههای ترکیبی از خدمات هستند که بانوان ممکن است یک روز کامل را در آنها حضور یافته و از امکانات آن استفاده کنند. یکی از ویژگیهای مهم شهربانوها ایجاد پاتوقهای بانوان است. در شهردختهای شهرداری تهران که تعداد آنها امروز به هفت عدد میرسد، خدمات ویژه برای دختران نوجوان ارائه میشود. همچنین، امروز حدود ۱۰۰ مرکز کوثر در تهران ایجاد شده که به مهارتآموزی و کارآفرینی برای زنان سرپرست خانوار میپردازند.
مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران تصریح کرد: زیرساخت جدیدی به نام پردیس خانوادهمحور در دستور کار شهرداری تهران وجود دارد که ویژه حضور همزمان اعضای خانواده است تا بتوانند از خدمات این مراکز به خوبی استفاده کنند.
در ادامه و پس از ارائه گزارش شهرداران مناطق مختلف تهران در رابطه با زیرساختهای ویژه بانوان در این مناطق، سروری، نایبرئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز در سخنانی با بیان اینکه شهر پیکرهای متصل به هم است، گفت: شهر زمانی بالندگی داشته و زنده است که تمامی مأموریتهای سختافزاری و نرمافزاری شهر به صورت هماهنگ با یکدیگر فعالیت کنند.
بروز آسیبهای اجتماعی به دلیل بیتوجهی به بانوان
وی افزود: شورای اسلامی شهر تهران رد این دوره توجه جدی به موضوعات اجتماعی و موضوعات مرتبط با آسیبها و ... داشته است و توجه به بانوان و کارآفرینی برای ایشان یکی از برنامههای اصلی این دوره است. بسیاری از آسیبهای اجتماعی به دلیل بیتوجهی به بانوان بوده است.
سروری اظهار کرد: در موضوع بانوان شهری نوعی سرخوردگی وجود داشت اما توجه ویژه برای این مسئله باعث شد که هم شورا و شهرداری تلاش کنند تا اختصاص بودجه مناسب، ظرفیتهای راکد شده این حوزه را فعال کند. مسئله کارآفرینی و توانمندسازی در این حوزه یکی از مهمترین برنامههای در دست اقدام شهرداری است.
نایبرئیس شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: افزایش توانمندی بانوان در شهر موجبات کاهش آسیبهای اجتماعی را فراهم میکند و هر آنچه در این زمینه تلاش کنیم، مشکلات و آسیبهای شهر نیز کاهش پیدا خواهد کرد. امروز مفتخریم که مجموعه بانوان شهرداری به خوبی فعال شده و در حال توسعه است. در شورای اسلامی شهر تهران اهتمام داریم تا بودجه بیشتری را به امور بانوان اختصاص دهیم و انشاءالله سال آینده سال بهار فعالیتهای حوزه بانوان در تهران باشید.
در ادامه و پس از اجرای برنامه افتتاح زیرساختهای ویژه بانوان در مناطق مختلف تهران که با حضور مادران و خانواده شهدا برگزار شد، علیرضا زاکانی، شهردار تهران نیز در سخنانی تصریح کرد: عطر میلاد باسعادت حضرت زهرا(س) به مشام میرسد و این تبریک برای بانوان جامعه ما ویژه است. یکی از ویژگیهای این دوره از مدیریت شهری جامعیت و توجه به کالبد و روح شهر است.
زاکانی با بیان اینکه محور تحولات شهری، خانواده و مدار آن نیز بانوان هستند، تصریح کرد: امیدواریم با افتتاح زیرساختهای ویژه بانوان مسیر خدمترسانی به بانوان شهر تهران به خوبی فراهم شود. امروز باید تلاش کنیم تا منابع مناسبی برای این امر اختصاص داده شود. امسال بالغ بر ۳۸۸ میلیارد تومان منابع برای زیرساختهای بانوان اختصاص داده شد تا کارکردهای شهری به صورت کمی و کیفی برای بانوان توسعه پیدا کند.
وی بیان کرد: امروز ۲۳ شهربانو، هفت شهردخت و بیش از ۱۰۰ مرکز کوثر در شهر تهران فعالیت میکنند تا بانوان بتوانند از جنبههای هنری، آموزشی، ورزشی و ... استفاده کنند و قابلیتهای خود، خانواده و شهر را متحول کنند. ظرفیت بینظیری در بانوان وجود دارد که اگر فعال شود، منشأ رشد، تحول و بازیابی امکانات برای توسعه و پیشرفت شهر خواهد شد.
زاکانی تصریح کرد: طی شش ماهه نخست امسال حدود چهار و نیم میلیون نفر ساعت از زیرساختهای ویژه بانوان در تهران استفاده شده است که رشد قابل توجهی نسبت به سالهای گذشته داشته است. امروز مجموعههای مختلف شهرداری مانند سازمان ورزش، سازمان فرهنگی و ... خدمات فراوانی را به بانوان ارائه میدهند و بخش عمدهای از تحول نرمافزاری و سختافزاری شهر را بانوان رقم میزنند.
جانمایی ورزشگاه ویژه بانوان
شهردار تهران اظهار کرد: افقی که به دنبال آن هستیم این است که امکاناتی را در مقیاسهای بزرگتر درنظر بگیریم که در این زمینه در حال جانمایی ورزشگاه ویژه بانوان هستیم. در بعد مسائل اقتصادی نیز زیرساختهای مناسبی مانند کوثر برای بانوان ایجاد شده و به توانمندسازی و کارآفرینی برای بانوان به ویژه بانوان سرپرست خانوار میپردازد.
زاکانی اظهار کرد: امروز کمپهای ترک اعتیاد در تهران فعال بوده و پنج کمپ بانوان در تهران مشغول به خدمترسانی است. در رابطه با زنان سرپرست خانوار نیز بخش زیادی از مراکز کوثر شهرداری در خدمت بانوان سرپرست خانوار است که حدود ۲۰ هزار نفر از این بانوان و ۱۵ هزار نفر از فرزندان ایشان در این مراکز فعالیت میکنند. همچنین، در حال حاضر ۲۳۰ نفر از بانوانی که به دلایل غیر عمدی در زندان بودند، با توافق شهرداری و قوه قضائیه هماکنون در خارج از زندان بوده و شهرداری نسبت به توانمندسازی و کارآفرینی برای ایشان اقدام کرده است.
زاکانی با اشاره به ایجاد ۳۳ مرکز خدماتی ویژه کودکان کار از سوی شهرداری تهران، گفت: هماکنون تعداد هفت هزار و ۲۰۰ نفر از کودکان کار در این مراکز حضور داشته و از این مراکز خدمات دریافت میکنند. امروز تعداد ۹ پارک ویژه بانوان در تهران فعال است که بانوان میتوانند به راحتی به فعالیتهای زنانه و دخترانه بپردازند که البته باید در این زمینه تلاش کنیم تا تعداد این پارکها افزایش یابد.
انتهای پیام