به گزارش خبرگزاری ایمنا، کاوشگر جونو که از سال ۲۰۱۶ در مدار مشتری فعالیت میکند، به تازگی اطلاعات جدیدی درباره قمر اروپا ارائه کرده است. به گفته «استیون لوین» دانشمند پروژه جونو در آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا، اندازهگیریهای انجامشده با دستگاه میکروویو رادیومتر (MWR) نشان میدهد که ضخامت پوسته یخی اروپا به طور میانگین حدود ۳۵ کیلومتر است.
استیون لوین در این باره اظهار کرد: این ضخامت که سه برابر عمق بیشترین حفاریهای زمین است، بسیار بیشتر از پیشبینیهای قبلی بوده و چالشهای مهمی را برای کاوش در اقیانوسهای زیر این پوسته به همراه خواهد داشت.
این یافتهها در نشست سالانه اتحادیه ژئوفیزیک آمریکا اعلام شد و به گفته «برندون جانسون» دانشمند علوم سیارهای دانشگاه پردیو، ممکن است ارتباط شیمیایی بین سطح و اقیانوس زیرین اروپا را کاهش دهد.
وی افزود: این ضخامت نشاندهنده کاهش گرمای داخلی قمر و احتمال کم بودن فعالیتهای زمینشناسی همچون دهانههای گرمابی است که میتوانند از شرایط بالقوه برای ایجاد حیات باشند.
در حالی که این دادهها هنوز منتشر نشدهاند، پژوهشگران همچنان امیدوارند که رادارهای قویتر کاوشگر اروپا کلیپر که به زودی به مشتری میرسد، بتوانند اطلاعات دقیقتری ارائه دهند. با این حال، اگر ضخامت پوسته یخی تأیید شود، نه تنها مأموریتهای فرود بر این قمر دشوارتر خواهند شد، بلکه کاوش در اقیانوس زیرین نیز چالشبرانگیزتر خواهد بود.
به گفته «پل برن» دانشمند دانشگاه واشنگتن، این یافتهها نشان میدهد که دسترسی به اقیانوس اروپا و مطالعه دقیق آن در آینده بسیار پیچیده خواهد بود.
در حالی که این دادهها هنوز منتشر نشدهاست، پژوهشگران همچنان امیدوارند که رادارهای قویتر کاوشگر اروپا کلیپر، که به زودی به مشتری میرسد، بتوانند اطلاعات دقیقتری ارائه دهند، با این حال، اگر ضخامت پوسته یخی تأیید شود، نه تنها مأموریتهای فرود بر این قمر دشوارتر خواهند شد، بلکه کاوش در اقیانوس زیرین نیز چالشبرانگیزتر خواهد شد. به گفته پل برن، دانشمند دانشگاه واشنگتن، این یافتهها نشان میدهد که دسترسی به اقیانوس اروپا و مطالعه دقیق آن در آینده بسیار پیچیده خواهد شد.